Champignons bakken – zo werkt het!

Een heerlijke geur en een kruidig-nootachtig aroma – doet de gedachte aan een heerlijke champignonpan je watertanden? Er zijn echter verschillende typische fouten die paddenstoelenliefhebbers onbewust keer op keer maken tijdens het frituren. Hoe u het perfecte paddenstoelengenot kunt bereiken – of het nu in een salade of een stevige champignonpan is – leert u in het volgende.

De voorbereiding – schoonmaken in plaats van wassen

Vóór de kaliumrijke Vitamine leveranciers mogen hun geur in de pan ontvouwen, het hangt eerst af van de juiste Voorbereidende werkzaamheden op.

Voordat je de kraan opendraait om de champignons te wassen, is het beter om een champignonborstel te gebruiken, die in bijna elke supermarkt verkrijgbaar is. Of gebruik een beetje Keukenpapier op Bodemresten wrijf op de champignons. Afwassen met Leidingwater aan de andere kant leidt het alleen maar tot het verlies van belangrijke sporen van voedingsstoffen en tot een rubberachtige consistentie van champignons – wie wil er nou een gefrituurde schoenzool?

Champignons schoonmaken

Om de consistentie van de paddenstoelen en de voedingsstoffen te behouden, mogen paddenstoelen niet met water worden gewassen. Bron: Cv

Frituren – met boter of olie?

Het belangrijkste bij de bereiding van de champignons is enerzijds de selectie van de Pan die altijd zo groot moet zijn dat er geen kleine “Champignon stapels” Aan de andere kant, de volgorde van de Frituurproces: Laat eerst beide Olie evenals Boter ga naast de pan staan en voeg de champignons puur toe. Maak je geen zorgen, het brandalarm wordt niet gebruikt!

Bij het frituren, Water van de paddenstoelen, dat is alleen verdampen Als geen olie in de pan. Anders worden de champignons gekookt in plaats van gefrituurd – wat ons terugbrengt naar het schoenzooleffect.

Champignons in pan

In eerste instantie moeten olie en boter worden weggelaten, alleen in het latere proces worden ze gebruikt. Bron: Cv

Nadat u de Geroosterde aroma’s kan niet meer “ruiken” en de paddenstoelen hebben nog steeds een goede Bijten hebben afgerond Lente-uitjes of wit Uien en knoflook het resultaat. Bovendien is het raadzaam om nu een snufje te nemen Zout , omdat dit extra water trekt.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Kabeljauw met preistoemp en beurre blanc van witbier

Afhankelijk van hoe het eindresultaat eruit moet zien en smaken, zijn ze heerlijk geschikt. Kruiden zoals bieslook, basilicum of dragon om je champignongerecht compleet te maken.