Chocolade smelten in de magnetron: een eenvoudige gids

De magnetron is ideaal voor het smelten van chocolade. Als u cakes wilt bakken en glazuren met echte chocolade, kunt u uzelf het tijdrovende werk van het waterbad en twee bijpassende potten besparen. Het is sneller en gemakkelijker als u de volgende instructies volgt en besluit de status in de magnetron te wijzigen.

Eenvoudige gids: smelt chocolade in de magnetron

Het enige wat je nodig hebt is drie gebruiksvoorwerpen en een werkende magnetron. Met de chocolade in de gewenste hoeveelheid, met een magnetronbestendige kom en een lepel kunt u beginnen en de vaste toestand van de chocolade omzetten in uw gewenste smeltgraad.

Breek chocolade in kleine stukjes en smelt in de magnetron

Breek chocolade in kleine stukjes en smelt in de magnetron

Verdeel eerst de chocoladereep of couverture in de kleinst mogelijke stukjes. Deze doe je in de magnetronproof kom en zet je de magnetron zelf op 600 watt. Onderbreek na een minuut het proces en schep de gedeeltelijk gesmolten chocolade. Als het smeltproces een tweede ronde vereist, herhaalt u het proces na een minuut rust. Het is belangrijk dat je de temperatuur van de magnetron niet boven de 600 watt stelt. Want als de hitte te hoog is, begint de chocolade te koken en te borrelen op het oppervlak. De afzonderlijke componenten scheiden van elkaar en uw project is mislukt.

Tips voor grotere hoeveelheden chocolade

Als één staaf niet voldoende is en grotere hoeveelheden moeten worden gesmolten, ga dan verder volgens hetzelfde principe als in de bovenstaande instructies. De intervallen zelf worden niet verlengd, waardoor je het aantal rondjes in de magnetron alleen maar verhoogt. Haal de chocolade er altijd na een minuut uit, roer het en laat het nog een minuut rusten. Voor een halfvast glazuur kun je de gedeeltelijk gesmolten chocolade al verfijnen met room en zorgen voor een gelijkmatige massa.

Chocoladetaart met halfvast glazuur

Chocoladetaart met halfvast glazuur

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom je de chocolade een minuut tussen het smelten door moet laten staan. Daar is een simpele maar heel logische reden voor. De verwarming in de magnetron gebeurt van binnenuit. Dit betekent ook dat de warmte in rust wordt verdeeld en zorgt zo voor een gelijkmatig smelten. Bij oververhitting of te lange fases in de magnetron brandt chocolade.

Lees ook:   Groene smoothie met spinazie en banaan

Lidl magnetrons in prijsvergelijking: Hoe goed is de magnetron van de discounter?