Gerecht: Hoe maak je Chocolademoussetaart met chocoladecrumble

Chocolademoussetaart met chocoladecrumble

Chocolademoussetaart met chocoladecrumble is een heerlijk dessert dat geschikt is voor elk feest of gelegenheid. Deze taart is niet alleen lekker, maar ook nog eens makkelijk te maken. In dit artikel zullen we je alles vertellen over de ingrediënten, de bereiding en de smaak van deze heerlijke taart.

Ingrediënten

Om chocolademoussetaart met chocoladecrumble te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

Voor de taart

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 6 eieren
  • 150 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout

Voor de mousse

  • 200 gram pure chocolade
  • 4 eieren
  • 150 milliliter slagroom
  • 50 gram suiker

Voor de chocoladecrumble

  • 100 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 50 gram pure chocolade

Bereiding

Stap 1: De taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Klop de eieren met de suiker luchtig en voeg hier de bloem, bakpoeder en zout aan toe. Voeg als laatste het chocolade-botermengsel toe en meng alles goed door elkaar.

Pak een springvorm en vet deze in. Giet het beslag in de springvorm en zet deze voor 30 minuten in de oven. Laat de taart na het bakken afkoelen in de vorm.

Stap 2: De mousse

Verwarm de chocolade au bain-marie en laat deze afkoelen. Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Klop de slagroom met de suiker stijf. Meng de eidooiers samen met de afgekoelde chocolade. Voeg hier de slagroom en de eiwitten aan toe en meng alles voorzichtig door elkaar. Giet de chocolademousse op de afgekoelde taart en zet deze in de koelkast.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je New Yorkse ‘worteldog’

Stap 3: De chocoladecrumble

Meng de bloem, suiker en boter door elkaar tot er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg hier de gehakte chocolade aan toe. Verdeel de crumble over een bakplaat en bak deze voor 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

Serveren

Haal de chocolademoussetaart met chocoladecrumble uit de koelkast en verdeel de chocoladecrumble over de taart. Serveer de taart gekoeld.

Conclusie

Chocolademoussetaart met chocoladecrumble is een heerlijk dessert dat makkelijk te maken is. Deze taart is geschikt voor elke gelegenheid en zal zeker in de smaak vallen bij je gasten. Probeer deze taart eens uit en geniet van de heerlijke chocoladesmaak.

FAQs

1. Kan ik de chocolademoussetaart ook zonder de chocoladecrumble maken?

Ja, je kunt ervoor kiezen om de chocoladecrumble weg te laten. De taart zal dan nog steeds heerlijk smaken.

2. Kan ik de taart invriezen?

Ja, je kunt de taart invriezen. Zorg er wel voor dat de taart goed is afgekoeld voordat je deze in de vriezer plaatst.

3. Kan ik melkchocolade gebruiken in plaats van pure chocolade?

Ja, je kunt ook melkchocolade gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de smaak dan anders zal zijn.

4. Kan ik de taart ook zonder mousse maken?

Ja, je kunt ervoor kiezen om alleen de taart te maken en deze te serveren zonder mousse. De taart zal dan wel minder luchtig zijn.

5. Kan ik de taart ook zonder bloem maken?

Nee, de bloem is nodig om het beslag te binden. Zonder bloem zal de taart niet stevig genoeg zijn.

Lees ook:   De lekkerste loaded fries à la Lenna Omrani

Geniet van deze heerlijke chocolademoussetaart met chocoladecrumble!