Dyson Cyclone V10 Absolute


De verschijning van een nieuwe Dyson stofzuiger zorgt altijd voor opschudding en de Dyson Cyclone V10 is geen uitzondering. Dus we keken reikhalzend uit naar de nieuwe baby van Sir James Dyson om hem aan de tand te voelen.
Dyson Cyclone V10 Absolute

Bekijk de dagprijs

Belangrijkste kenmerken

Snel om te bouwen tot een handstofzuiger
Met één klik om te bouwen tot een handstofzuiger en weer terug tot een staande stofzuiger.

Drie vermogensstanden
Het vermogen dat u nodig hebt, wanneer u het nodig hebt. Drie standen om uit te kiezen voor alle behoeften op alle soorten vloeren.

Tot 60 minuten ononderbroken afzuiging3
Dankzij het snoerloze ontwerp is hij veelzijdig en kunt u overal schoonmaken.

In-line configuratie
De motor, de collector en de cycloon zijn zo uitgelijnd dat de lucht in een rechte lijn in de cycloon wordt gezogen, wat een sterke zuigkracht oplevert.

Nauwkeurig hygiënisch legen van de collector
Het ledigingsmechanisme werpt alle stof en afval nauwkeurig en hygiënisch uit in één eenvoudige beweging, zodat u niet in contact komt met stof.

Docking station
Het aan de muur bevestigde dockingstation biedt plaats aan de Dyson V10TM stofzuiger om op te laden en op te bergen, samen met de accessoires. Dus het is altijd klaar als jij het bent.

Inhoud van de doos

 • Dyson Cyclone V10 Absolute stofzuiger
 • Direct aangedreven borstel
 • Zachte reinigingsrol
 • Gemotoriseerde miniborstel
 • Twee in één accessoire
 • Lang mondstuk met gemakkelijke loskoppeling
 • Mini zachte borstel
 • Docking station
 • Lader

Presentatie

Enkele weken geleden werd de Dyson Cyclone V10 onthuld met veel aankondigingen (“Say goodbye to canister hoovers” verkondigt de Dyson.com website) en demonstraties van Jake Dyson zelf, de zoon van de stichter van het beroemde bedrijf. Nieuwe V10-motor beloofd krachtiger te zijn, nieuwe architectuur om de luchtstroom te bevorderen, nieuw systeem om de collector te legen, aangekondigde autonomie van 60 minuten (onder bepaalde voorwaarden natuurlijk)… De Cyclone V10 zou een keerpunt moeten zijn, maar wel een dure. De Absolute versie (de meest complete met accessoires en degene die we voor deze test ontvingen) wordt gelanceerd voor €629. Dus is deze Dyson Cyclone V10 een messias of een opschepper?

Gebruiksgemak

Als er één punt is waarop de Britse fabrikant trouw blijft aan zijn ideeën, dan is het wel het zeer kleurrijke (sommigen zouden zelfs zeggen: bonte) aspect van zijn produkten.

De Dyson Cyclone V10 Absolute heeft vleugjes paars en rood in een grijze verpakking die wordt geaccentueerd door een koperkleurige zuigbuis – een eerbetoon aan de punkers van Carnaby Street? Je kunt het leuk vinden of niet. Met deze gekleurde knoppen kunt u het verwijderbare filterblok (in paars) en de verschillende drukknoppen om het toestel te openen of de accessoires vast of los te klikken (in rood), nauwkeurig lokaliseren.

De opvangbak is in lijn met de zuigslang geplaatst, waardoor de Dyson Cyclone V10 een meer gestroomlijnd uiterlijk heeft dan eerdere modellen, waar de afvalbakken loodrecht op de slang stonden. De 14 “cyclonen” achter de collector zijn ook 90° gedraaid. Deze nieuwe positionering verbetert niet alleen de luchtcirculatie, maar draagt ook bij tot een slanker design.

Deze architectuur heeft echter niet alleen voordelen. We merkten dat de Cyclone V10 minder in balans was dan de Dyson V8 Absolute. Het verschil is niet duidelijk bij het stofzuigen op de vloer, maar als u hoge planken wilt afstoffen, zult u het wel merken. Begrijp ons echter niet verkeerd: de Cyclone V10 is nog steeds perfect bruikbaar in deze situatie, net als voor het stofzuigen van vloeren, dankzij zijn grote wendbaarheid.

De handgreep is nog steeds voorzien van de trekker die niet in de “aan”-stand kan worden vergrendeld. Net als bij de vorige modellen van het merk zorgt dit ervoor dat de V10 niet voor niets draait (wanneer u bijvoorbeeld iets verplaatst om eronder te stofzuigen); dit bespaart batterijvermogen en dus stofzuigtijd. Boven de handgreep, op de romp van het toestel, kan men met een drukknop een van de drie aangeboden vermogensniveaus kiezen (tegenover twee voor de V8). Natuurlijk kan het vermogen tijdens de vlucht worden veranderd, in volle afzuiging.

De kieuwen van het filterblok bij de trekker zijn goed geplaatst, zodat de luchtstroom niet langs de pols van de gebruiker strijkt, wat op den duur pijnlijk had kunnen zijn. Tenslotte is er het systeem van drie diodes die de gebruiker informeren over het oplaadniveau van de batterij. Ze gaan vergezeld van een controlelampje dat knippert wanneer het zuigcircuit geblokkeerd is, en van een filterreinigingsindicator: een zeer goed punt, want het onderhoud ervan wordt gemakkelijk vergeten. Laten we niet vergeten dat een verstopte filter de zuigkracht vermindert en de facto de efficiëntie van een stofzuiger.

In dit opzicht, waar de twee filters (schuim en HEPA) goed gescheiden waren op vorige Dyson modellen, zijn ze nu samengevoegd op een enkele basis aan de achterkant van het apparaat. Dit is belangrijk voor algemeen onderhoud, zoals we hieronder zullen zien.

Zoals altijd bij Dyson is de Cyclone V10 verkrijgbaar in verschillende versies die zich onderscheiden door hun accessoires. De Absolute-versie die we hier testen, bevat een gemotoriseerde borstel, een ‘zachte wals’-borstel (bekend als ‘Fluffy brush’), een borstel met directe aandrijving, een combinatieaccessoire (een miniborstel gekoppeld aan een spleetzuigmond), een lang mondstuk, een gemotoriseerde miniborstel en een zachte miniborstel – een set die er precies zo uitziet als de V8 Absolute. Die-hard Dyson fans die al in het bezit zijn van de V8 Absolute en de Cyclone V10 overwegen, zullen blij zijn om te weten dat de accessoires compatibel zijn tussen de twee modellen.

De Cyclone V10 staat niet op zichzelf, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Dirt Devil Renegade36. Bijgevolg moet de opbergstandaard (die ook dienst doet als oplaadstandaard) aan de muur worden bevestigd om ten volle te profiteren van de compactheid van het toestel. We betreuren echter dat slechts twee van de kleine accessoires (het lange mondstuk en de spleetzuigmond) op het wandstation kunnen worden bevestigd; in het beste geval moeten een van de grote borstels, de gemotoriseerde miniborstel en de zachte miniborstel elders worden opgeborgen.

Onderhoud

Hoewel de opvangbak iets groter is dan zijn voorgangers (0,76 liter op de V10 vergeleken met 0,50 liter op de V8 en 0,40 liter op de Dyson V6 Absolute), moet deze zeer regelmatig worden geleegd. Gelukkig kunt u dit doen door hem boven op de afvalbak te zetten en op het rode gedeelte van de bak te drukken. De bodem van de bak gaat open en een afdichting schraapt de binnenranden. Dankzij dit “Point & Shoot”-systeem komen de handen van de gebruiker nooit rechtstreeks in contact met het stof en bovendien blijven er aan het eind van het proces geen resten achter in de afvalbak. Een groot succes van begin tot eind, want het sluiten van de lade gaat even gemakkelijk als het openen ervan.

Het onderhoud van de filters is ook zeer eenvoudig. Zoals eerder vermeld, bevinden zowel het HEPA-filter als het schuimfilter zich nu op hetzelfde plastic gedeelte aan de achterzijde van de Cyclone V10. Om ze schoon te maken, schroeft u dit onderdeel los, spoelt u het af met helder water en laat u het een tijdje drogen. Het enige wat overblijft is het onderdeel terug te plaatsen, even gemakkelijk als het werd verwijderd. Het kan niet makkelijker.

De meest ingewikkelde onderdelen om te onderhouden blijven tenslotte de borstels, die moeten worden gedemonteerd om de haren doeltreffend te verwijderen. De demontage is echter zeer eenvoudig en de stoffen delen van de zachte roller (de “Fluffy”-borstel) kunnen met water en zeep worden gewassen. Degenen die allergisch zijn voor haarresten zullen waarschijnlijk het “Brush Roll Clean” systeem van de Electrolux UltraPower Green ZB5024G betreuren, dat automatisch de borstel reinigt, zonder deze van de kop te hoeven verwijderen.

Stofzuigen

Laten we er geen doekjes om winden, de Cyclone V10 levert uitstekende zuigresultaten.

Op dik tapijt is het beter om de gemotoriseerde borstel te gebruiken die bijna alle rijst (98%) in 1 minuut opzuigt. De Fluffy borstel is minder effectief, maar geeft goede resultaten (95% in 2 minuten). Er zij op gewezen dat deze twee tests werden uitgevoerd bij turbosnelheid.

De Fluffy-borstel presteert goed op fijne tapijten: in 1 minuut verzamelt hij 97,3% van de rijst op normale snelheid en 97,8% in turbostand. De gemotoriseerde borstel hoeft zich op dit oppervlak niet te schamen, want hij pakt 93,9% van de gestrooide rijst in 1 minuut in de normale modus en 95% in de turbomodus.

Het zijn de harde vloeren die het moeilijkst zijn. Vooral de turbostand is het beste te negeren. De zuigkracht blijft dan aan de vloer kleven en het wordt moeilijk om te stofzuigen. De gemotoriseerde borstel haalt in deze stand nog steeds 94,8% van de rijst op in 1 minuut, maar het is wel pijnlijk. In de normale modus is het rendement 95,5% en is het veel gemakkelijker te hanteren. De Fluffy borstel heeft met hetzelfde probleem te kampen: in turbostand heeft hij moeite om 96,1% van de gemorste rijst op te zuigen, terwijl hij in de normale stand 96,9% van de rommel in 1 minuut opslurpt, wat heel goed is.

Aan het einde van onze cacaotest (de Cyclone V10 moet 20 g cacaopoeder absorberen en wij wegen het afwasbare filter vóór en na de operatie met een precisieweegschaal), is het filter onberispelijk en niet zwaarder geworden. Alle cacao is dus in de verzamelaar gebleven. De cyclonale filtering van de Cyclone V10 is gewoon perfect.

Geluid

De ingenieurs van Dyson waren nogal kortaf toen we hen vroegen naar het geluid (“Het geluidsniveau van de Dyson V10 is binnen de perken dankzij een speciale architectuur”), dus bestudeerden we het nummer van de Cyclone V10 vanuit elke hoek om de paling onder de steen te vinden. Merk op dat, zoals vermeld in de Neato Robotics Botvac D7 Connected test, we nu specificeren dat onze metingen worden uitgedrukt in dB (A), d.w.z. met een weging van het geluidsniveau volgens de frequentiegevoeligheid van het menselijk oor. Dit was reeds het geval voor alle vorige metingen in onze tests, zodat u ze transparant kunt vergelijken.

Op harde vloeren, met de gemotoriseerde borstel ingeschakeld en op het laagste vermogensniveau, bedraagt het geluidsniveau 69 dB (A); in turbostand bereikt het 75 dB (A). Onder dezelfde omstandigheden, maar op dikke tapijten, vonden we 66 dB (A) en 77 dB (A).

Vergeleken met de V8 is de vooruitgang minimaal, zo niet onbestaande. De Cyclone V10 is nog steeds een lawaaierige stofzuiger.

Nog vervelender is dat het geluid van de V10 een hogere toon heeft dan dat van zijn voorgangers en daardoor al snel een bron van gehoorongemak wordt.

Autonomie

“Tot 60 minuten autonomie”, kondigt de fabrikant trots (in roze) aan op zijn website. Laten we duidelijk zijn: als de Cyclone V10 het inderdaad 60 minuten volhoudt, dan is dat op het laagste vermogen en zonder gemotoriseerd accessoire. U kunt dus verwachten dat u 1 uur lang uw planken moet afstoffen.

Wanneer de Cyclone V10 (nog steeds op het laagste vermogensniveau) wordt uitgerust met een gemotoriseerd accessoire, neemt de autonomie met de helft af en bereikt “slechts” 29 minuten. Deze tijd daalt verder bij gebruik van de tussensnelheid (ongeveer 19 minuten) en daalt uiteindelijk tot 9 minuten in turbostand, nog steeds met een gemotoriseerde borstel. Andere rechtopstaande stofzuigers zijn duurzamer gebleken, zoals de Dirt Devil Renegade DD692-1 (35 min. op maximumvermogen met de gemotoriseerde borstel aan).

Wees echter voorzichtig met het temperen van deze ruwe metingen. Inderdaad, bij normaal gebruik, bijvoorbeeld thuis, verlengt de niet blokkeerbare trekker de duur van de zuigkracht, aangezien de Cyclone V10 automatisch stopt zodra u hem loslaat om een meubelstuk te verplaatsen of een voorwerp terug op zijn plaats te zetten. Bovendien is, zoals onze zuigtests hebben aangetoond, de normale zuigkracht voldoende voor een bevredigende reiniging, zelfs op dik tapijt. Het is daarom redelijk te verwachten dat een volledige stofzuigsessie kan worden voltooid zonder de batterijen te moeten opladen – een proces dat nog steeds 2 uur en 55 minuten duurt voor een volledige lading.

Voordelen

 • Zeer schone lediging van de collector dankzij het “Point & Shoot” systeem.
 • Perfecte cyclonale filtratie.
 • Uitstekend zuigvermogen.
 • Gemakkelijk onderhoud van wasbare filters.
 • Veelzijdigheid.

Nadelen

 • Irritant geluid na verloop van tijd.
 • Op de oplaadbasis kunnen niet alle accessoires worden opgeborgen.

Conclussie

Behalve het hoge geluid tijdens het stofzuigen (en een prijs die nog steeds een beetje onbetaalbaar is), is het objectief gezien erg moeilijk om iets te vinden om over te klagen bij de Dyson Cyclone V10. De filtratie is perfect, de zuigprestaties zijn uitstekend, ongeacht het type vloer, en het onderhoud (het legen van de collector en het reinigen van de filter) gebeurt met een zucht van geluk omdat het zo eenvoudig en hygiënisch is. Zonder zijn geluidsemissie zou de Cyclone V10 ons bijna zin geven om voor ons plezier te stofzuigen.

Dyson Cyclone V10 Absolute steelstofzuiger

Productspecificaties

 • Model: Cyclone V10 Absolute
 • Kleur: Koper | Nikkel
 • Geluidsniveau: 87 dB
 • Type stofopvang: Zakloos
 • Inhoud opvangreservoir: 0,8 liter
 • Hepa luchtfilter: HEPA 13
 • Gebruikstijd laagste stand: 60
 • Oplaadbaar: Ja
 • Oplaadtijd: 210 minuten
 • Voedingstype: Accu
 • Voltage: 29,4 V

 • Vermogen: 525 Watt
 • Draadloos: Ja
 • Type zuigmond: Combizuigmond
 • Gewicht: 6,1 kg
 • Muur montage: Ja
 • Oplaadbaar: Ja
 • Inclusief geïntegreerde kruimelzuiger: Ja
 • EAN: 5025155034095
 • Artikelnummer: 226397-01
 • Gewicht verpakking: 6060 gram
 • Afmetingen verpakking: 27 x 87 x 15 cm
 • Product afmetingen (h x b x l): 25,6 x 25 x 126,6 cm
 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
 • Categorieën: Stofzuigers – Steelstofzuigers – Stofzuigen
 • Serie: Dyson V10
 • Merk: Dyson
 • Wat vind je belangrijk?: Draadloze steelstofzuiger, Stofzuiger tegen allergieen, Met geïntegreerde kruimelzuiger
 • Aanbevolen voor type vloer: Harde vloeren, Laagpolig tapijt, Alle vloertypen
 • Handige opties: Met wandmontage

Recent Posts