Ecovacs Deebot OZMO 950


De Deebot Ozmo 950 is het nieuwste vlaggenschip van Ecovacs. Dit nieuwe vlaggenschip zit boordevol opties: een laser mapping systeem, een lange levensduur van de batterij en een vloerreinigingsfunctie.
Ecovacs Deebot OZMO 950

Bekijk de dagprijs

Presentatie

De Deebot Ozmo 950 is het technologisch meest geavanceerde model in de uitgebreide catalogus van Ecovacs. Deze uiterst gesofisticeerde robotstofzuiger is uitgerust met een laserafstandsmeter en een kaart- en navigatiesysteem dat niet alleen tot drie verdiepingen van een huis scant en in kaart brengt, maar ook de navigatie van de machine in de ruimte optimaliseert. Met automatische tapijtherkenning wordt dit model verondersteld zijn vermogen automatisch aan te passen wanneer het overschakelt van harde vloeren naar tapijt. En om de veelzijdigheid tot het uiterste te verhogen, heeft hij een ingebouwde wasfunctie met een speciale standaard. De basis bevat een watertank en een doekje. Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan al deze functionaliteit: de prijs van de Deebot Ozmo 950 bedraagt €599.

Gebruiksgemak

De vierkante, driehoekige of D-vormige formaten die steeds gangbaarder worden op de markt, hebben het niet kunnen winnen van Ecovacs, dat voor al zijn robotstofzuigers blijft opteren voor de ronde vorm. Zoals meestal het geval is met de robots van de fabrikant, is ook dit toestel uitgerust met een laserafstandsmeter.

De totale hoogte is 9,3 cm, wat hem dunner maakt dan de andere stofzuigers van Neato (die 10 cm hoog zijn). Een enkele “Auto” knop op de bovenkant van het apparaat: het start de robot of pauzeert hem. Alle andere functies zijn toegankelijk vanuit de app.

Connectiviteit en de Ecovacs toepassing

De configuratie van het toestel op het Wi-Fi-netwerk gebeurt automatisch en zonder gedoe door het scannen van de QR-code die op het toestel staat. De toepassing is vrij ergonomisch en maakt klassieke functies mogelijk, zoals de wekelijkse programmering, het op afstand starten van het apparaat of de toegang tot de door de robot gemaakte kaarten.

Wanneer een reinigingscyclus wordt gestart, maakt de robot in real time een kaart, waardoor de gebruiker de voortgang van de robot tijdens de reinigingscyclus kan volgen. Het traject van de robot wordt aangegeven door een witte lijn die de gebruiker in staat stelt de zigzag-navigatie van het toestel te waarderen. Na elke passage geeft de toepassing een vrij nauwkeurige kaart van de omgeving waarin de robot heeft gereisd en desgewenst kan de gebruiker dan virtuele bakens installeren om de toegang tot bepaalde gebieden te beperken. De bakens kunnen niet worden geïnstalleerd tijdens een lopende cyclus; zij moeten worden gedefinieerd voordat met een reiniging wordt begonnen. Zodra gebieden zijn gecreëerd, kunnen zij worden geïdentificeerd door ze te taggen. Om het systeem verder te personaliseren, is het nu mogelijk om een schoonmaakplan voor elke zone op te stellen door de dag van de cyclus, het tijdstip en het schoonmaakritme te definiëren.

Vanuit de toepassingsinstellingen kan de gebruiker de continue reinigingsfunctie activeren, waardoor de Deebot terugkeert naar het laadstation wanneer de batterij leeg is en automatisch zijn zuigcyclus hervat. Vier zuigkrachtniveaus: Stil (aanbevolen voor dweilen), Standaard (de standaardmodus), Max en Max+. Met de instellingen kunt u ook het waterdebiet voor de mopstand bepalen, er worden ook 4 niveaus voorgesteld. In de aanvraag staat “een zeer hoog debiet kan de robot doen slippen”, maar na het activeren van elk van de 4 modi is het moeilijk om de vochtigheid op de vloer op het oog te onderscheiden, maar het zij zo!

Laten we tot slot Ecovacs feliciteren met deze zeer praktische functie, die rapporteert over de toestand van de verschillende elementen van de robotstofzuiger. Via de instellingen is het mogelijk de levensduur van de accessoires te volgen en onderhoudstips te krijgen voor de zijborstels, de hoofdborstel en het filter.

De Deebot Ozmo 950 is een hybride machine die tegelijkertijd stofzuigt en dweilt. Dit betekent dat het niet mogelijk is eerst een zuigcyclus en vervolgens een wascyclus uit te voeren; beide worden gelijktijdig uitgevoerd.

Indien de gebruiker echter geen gebruik wenst te maken van deze wasmogelijkheid, kan hij de basis waarop het doekje zit gewoon verwijderen. Hierdoor kan de robot elk oppervlak stofzuigen en op tapijten klimmen. Laten we eerlijk zijn, de schoonmaakfunctie van deze Ecovacs is niet bedoeld om de wekelijkse dweilbeurt te vervangen, maar eerder om kleine, hardnekkige stofdeeltjes die in de vloer vastzitten te verwijderen. Het doekje schrobt de vloer niet, maar maakt hem alleen vochtig en neemt het stof op dat door de stofzuiger is overgeslagen.

Onderhoud

De Deebot Ozmo 950 heeft dezelfde onderhoudsfuncties als de Deebot 900. De twee zijborstels voor het opruimen van hoeken zijn in de robot ingebouwd en helpen om het afval onder de grote nylon borstelrol te leiden. Haar heeft de neiging zich hier sterk aan vast te klampen. Wij geven de voorkeur aan de dubbele rubberen messen op de iRobot Roomba e5.

Dit vergrendelingssysteem is veel gemakkelijker te verwijderen en te vervangen. Een zeer ongelukkig punt is dat het afval de neiging heeft zich op te hopen in de opening van de stofzuiger in plaats van in de opvangbak, wat het onderhoud van het apparaat niet gemakkelijk maakt.

De collector, met een inhoud van 0,4 liter, is gemakkelijk toegankelijk door het deksel aan de bovenkant op te tillen. Het heeft een klein handvat voor een betere grip. Een filter (HEPA-achtig) wordt voor de mond van de collector geplaatst en kan gemakkelijk worden verwijderd. Achter dit filter bevindt zich nog een filter in de vorm van een klein rooster om pluizen en dik stof tegen te houden. Door dit onderdeel te verwijderen, kan de gebruiker de collector eindelijk legen. Dit systeem had wat beter geoptimaliseerd kunnen worden. De opening van de opvangbak is namelijk iets te groot, waardoor het stof dat zich daar vastzet gemakkelijk gemorst kan worden. We hebben meer praktisch gezien.

Tenslotte is er een klein probleem met het vullen van de watertank, dat heel voorzichtig moet gebeuren door een opening die in dit geval te klein is.

Navigatie systeem

De Deebot Ozmo 950 volgt een methodisch pad. Soms maakt hij de uiteinden van de kamer vrij en reinigt dan de binnenkant, soms zuigt hij in een zigzagpatroon. Soms heeft hij maar één pass nodig om het oppervlak schoon te maken, en soms wordt hij betrapt op het terugkeren naar dezelfde plek. In alle gevallen reinigt het en zorgt het voor een perfecte dekking van de oppervlakken.

Het beheer van de hindernissen is vrij goed geregeld, ook al kunnen we deze Deebot verwijten dat hij de doorgang een beetje forceert in de buurt van bepaalde hindernissen. Het is bekend dat hij voorwerpen of kleine lichte meubels kan verplaatsen. Wees gerust, er is geen gevaar voor het meubilair. De R95MKII is niet van de trap gevallen, en dat is maar goed ook.

Deze stofzuiger heeft zich zonder enig probleem uit enkele hachelijke situaties weten te redden. Toen hij onder een grote tafel doorging en omringd werd door twintig stoelpoten, slaagde hij erin zonder problemen uit het doolhof te geraken. De Deebot doet geen wonderen als het op de elektrische kabels aankomt. Hij schrokt ze op en sleept ze een eindje mee voor hij ze loslaat. Tussen de vele schoonmaakbeurten van de hele redactie, het lab en de binnenruimte, hoefden we slechts één keer in te grijpen om het te ontruimen.

Stofzuigen

De zuigkracht is zeer goed. Op een harde vloer in de standaardmodus raapte de Deebot 94% van het materiaal op in 4 min. 46 sec. en 95% in 6 min. 37 sec. in de Max+ modus. Verrassend genoeg duurde de Max+ modus langer zonder veel effectiever te zijn. De zijborstels hebben de neiging het afval een beetje naar buiten te duwen, en het afval glijdt meer op harde vloeren dan op fijn tapijt. Daarom slaagt de Deebot er niet in al het materiaal terug te krijgen.

In feite presteert de Deebot Ozmo 950 beter op fijn tapijt, want in 5 min. had de Deebot Ozmo 950 99% van het afval geabsorbeerd in de standaardmodus, en ook 99% in 4 min. 34 sec. in de Max+ modus. Op tapijt is het afval minder glad dan op harde vloeren, zodat de stofzuiger het gemakkelijker kan verwijderen.

Op tapijten met shag zijn de resultaten meer dan eervol: in 9 minuten heeft de Deebot 71% van het materiaal teruggewonnen in de Standaard modus en 86% van het afval in de Max+ modus. Deze resultaten behoren tot de beste die in onze vergelijking zijn waargenomen. Opgemerkt moet worden dat we voor de laatste twee oppervlakken de basis voor de mop moesten verwijderen.

Geluid

De Deebot Ozmo 950 is een vrij stille machine. Het gemeten geluidsniveau varieert van 47 dB(A) in de stille modus, geschikt voor dweilen, tot 57 dB(A) in de maximale modus. Dit is nauwelijks genoeg voor een gesprek, dat op ongeveer 60 dB(A) wordt geschat.

Levensduur batterij

Ecovacs belooft een batterijlevensduur van 3 uur. We hebben een batterijduur gemeten van 2 uur en 50 minuten in de Standaard modus en 1 uur en 55 minuten in de Max+ modus. De Deebot Ozmo 950 is dus een echte marathonloper.

Aan de andere kant is de oplaadtijd extreem lang. Het duurt 4 uur en 30 minuten om deze robotstofzuiger volledig op te laden.

Voordelen

 • Zeer eenvoudige configuratie.
 • Mooie mop functie.
 • Veel nuttige functies toegankelijk vanuit de applicatie.
 • Goede zuigprestaties.
 • Goede oppervlakte dekking.
 • Grote autonomie.

Nadelen

 • Een beetje hardhandig rond obstakels.
 • De opening van de collector laat het afval ontsnappen.
 • De water collector is niet makkelijk te vullen.
 • Zeer lange oplaadtijd.

ECOVACS 0950 DEEBOT OZMO - Robotstofzuiger met dweilfunctie

Productspecificaties

 • Merk: Ecovacs
 • Model: DEEBOT950
 • Kleur: Zwart
 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Type stofopvang: Zakloos
 • Inhoud opvangreservoir: 400 liter
 • Hepa luchtfilter: Hepa
 • Bedrijfstijd: Maximaal 110 minuten
 • Oplaadtijd: 300 minuten
 • Voedingstype: Accu | Adapter/ lichtnet
 • Accu/batterij technologie: Li-Ion
 • Voltage: 5200 V
 • Vermogen: 0 Watt
 • Vorm: Rond
 • Gewicht: 6,4 kg
 • Afstandsbediening: Nee
 • Bediening via app: Ja
 • Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
 • Navigatiemethode: Laser
 • Automatisch hervatten: Y
 • Afgronddetectie: Ja
 • Smart Home Platform: Alexa Amazon | Google Assistant
 • Automatisch opladen: Ja
 • Inclusief stootrand: Ja
 • Instelbaar tijdschema: Ja
 • Vuildetectie: Nee
 • Ronddraaiende middenborstels: Ja
 • Zijborstel: Ja
 • EAN: 6943757612796
 • Artikelnummer: DEEBOT950
 • Product gewicht: 4500 gram
 • Gewicht verpakking: 6384 gram
 • Afmetingen verpakking: 44,1 x 42,8 x 18,3 cm
 • Product afmetingen (h x b x l): 9,3 x 35 x 35 cm
 • Verpakkingsinhoud: 1 robotstofzuiger, laadstation, zijborstels, schoonmaakdoek, doekplaat, filter, reinigingsgereedschap
 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
 • Producttaal: Engels
 • Reparatie type: Carry-in
 • Taal garantiebewijs: Nederlands
 • Taal handleiding: Nederlands | Engels | Frans
 • Uitzonderingen fabrieksgarantie: Schade toegebracht door gebruiker, onjuist gebruik
 • Verpakkingstaal: Nederlands | Engels
 • Kan zelfstandig met internet verbinden: Ja
 • App vereist voor gehele functionaliteit: Ja
 • App werkt op besturingssysteem: iOS | Android
 • Delen van gebruikersgegevens vereist: Nee
 • Wifi vereist: Nee
 • Bluetooth vereist: Nee
 • Betaalde diensten vereist: Nee
 • Introductiejaar: 2019
 • Introductiemaand: April
 • Aanbevolen voor type vloer: Alle vloertypen
 • Airwatts: 0
 • Anti-vastloop systeem: Nee
 • Bumper: Ja
 • Compatibel met: Informatie niet beschikbaar
 • Geschikt voor tapijt: Ja
 • Leegt automatisch: Nee
 • Maximale drempelhoogte: 2 cm
 • Type gebiedsafbakening: Virtuele muur
 • Categorieën: Stofzuigers – Robotstofzuigers – Stofzuigen
 • Serie: Ecovacs Deebot
 • Wat vind je belangrijk?: Geschikt voor huisdierharen, Tijdschema instellen, Kan ook over kleden en tapijt, Automatisch opladen en hervatten, Bediening via app
 • Merk: Ecovacs
 • Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
 • Handige opties: Kan over drempels (2cm), Afgronddetectie

Conclussie

De Deebot Ozmo 950 is een echt keerpunt voor Ecovacs. Deze robotstofzuiger is veelzijdig en zit boordevol opties; hij combineert alle technologieën en functies die nodig zijn voor een optimale reiniging. Er is misschien kritiek op zijn gebrek aan soepelheid rond obstakels en de ongelooflijk lange oplaadtijd van de accu, maar verder is deze Ecovacs zeer overtuigend.

Recent Posts