Ecovacs Deebot Ozmo Slim 10: compacter en nog intelligenter


De Deebot Ozmo Slim 10 van Ecovacs is een directe opvolger van de Deebot Slim 2, die zijn publiek al had gevonden. Deze robotstofzuiger is ontworpen om volledig autonoom te werken en om de moeilijkst bereikbare hoekjes te reinigen, en belooft wonderen te verrichten voor een zeer lage prijs.

In deze test nemen we de Deebot Ozmo Slim 10 onder de loep. Maakt hij zijn beloften echt waar? Komt hij in de kleinste hoekjes? Laten we het zonder verder oponthoud uitzoeken.

Ecovacs Deebot OZMO SLIM10

Bekijk de dagprijs

De kenmerken

Deze Deebot Ozmo Slim 10 maakt niet alleen zeer aantrekkelijke beloften in verband met zijn mogelijkheden, maar wordt verkocht tegen een zeer lage prijs. Met zijn prijs van ongeveer 200€ is het een van de goedkoopste robotstofzuigers op de markt.

Voor deze prijs is het moeilijk te geloven dat het een revolutionair model is als je weet dat modellen zoals de ROOMBA s9+, die rond de 1000€ kost, al grote dingen beloven.

Het gaat er vooral om te begrijpen voor welk soort huis en dus voor welke taken deze robotstofzuiger in het algemeen bestemd is. Het is immers in hoofdzaak ontworpen voor relatief kleine woningen (minder dan 100 m²) met weinig verschillende kamers. Bovendien heeft hij een zeer goede zuigkracht, maar alleen op harde vloeren.

Algemene toegankelijkheid

De Deebot Ozmo Slim 10 is een relatief aangenaam ogende robotstofzuiger. Zeer dun (57 mm dik) en niet erg omvangrijk (2,4 kg), u ziet meteen dat hij overal in past.

In tegenstelling tot zijn grote broers, de Deebot Ozmo 930 en de Deebot Ozmo 920, heeft hij geen laserafstandsmeter boven op de motorkap. Hij zal dus niet alleen uw huis niet in kaart kunnen brengen, maar ook moeilijker de weg terugvinden naar de oplaadbasis als er veel kamers zijn.

Op de bovenkant van het deksel bevindt zich een enkele aan/uit-knop. Zoals de naam al zegt, schakelt hij de reinigingscyclus in of uit. We hadden hem graag naar zijn oplaadbasis kunnen sturen zonder via de smartphone te moeten gaan.

Dankzij het gestroomlijnde ontwerp past hij in de kleinste ruimtes om het kleinste stofje op te zuigen: onder meubels, onder de bank, onder het bed, enz. Verkocht als een perfect apparaat voor huisdiereigenaren, is het een droom die uitkomt. Laten we eens wat beter kijken.

Navigatie & hindernismanagement

Het eerste wat opvalt als u de Deebot Ozmo Slim 10 in uw handen houdt, is het ultraslanke ontwerp. Hij is niet uitgerust met een laserafstandsmeter zoals zijn grote broers Deebot Ozmo 920 en Deebot Ozmo 930.

Dunner dus, maar ook willekeuriger in zijn bewegingen. Hoewel de fabrikant ons verzekert dat zijn bewegingen op methodische wijze worden uitgevoerd, komt het in feite vaak voor dat hij voor de derde keer op dezelfde plaats passeert. Achteraf is dit niet echt een probleem als het werk goed gedaan is.

De Deebot Ozmo Slim 10 is uitgerust met een gedempte bumper aan de voorkant en verschillende infraroodsensoren om obstakels te vermijden. Het is belangrijk om de kamer vrij te houden en indien mogelijk van tevoren een beetje op te ruimen. Als de Deebot Ozmo Slim 10 in een kinderspeelkamer vol met allerlei speelgoed terechtkomt, zal hij zijn werk niet naar behoren kunnen doen en kan hij zelfs verstrikt raken.

Hetzelfde geldt voor grote huizen. De grootte is niet zo belangrijk als het aantal kamers. Inderdaad, hij kan een huis met 2 tot 3 kamers aan, maar als u in een huis met 6 kamers van 150 m² woont, is dit helemaal niet de robotstofzuiger die u nodig hebt. Hij raakte steeds de weg kwijt en kon zijn werk niet goed doen. In dat geval raden wij u aan om te kiezen voor een topmodel dat is uitgerust met de nieuwste technologie, zoals de ROOMBA s9+.

Tot slot is deze Deebot Ozmo Slim 10 natuurlijk uitgerust met valsensoren aan de voorkant om te voorkomen dat hij van de trap valt.

Toepassing & connectiviteit

De mobiele applicatie voor deze Deebot Ozmo Slim 10 is direct beschikbaar in de Appstore en Google Play (helaas niet op Windows Phone). Het is heel eenvoudig in te stellen, installeer het en laat u stap voor stap leiden door het koppelen van het apparaat.

Merk op dat u uw Ozmo Slim 10 ook kunt aansluiten op Alexa of Google Home.

Hoewel deze robotstofzuiger niet “intelligent” is en geen interactief kaartsysteem heeft, biedt de toepassing toch een aantal zeer interessante modules:

 • Automatische reiniging: volledige reinigingscyclus voor het hele huis.
 • Zone reiniging: gedeeltelijke cyclus waarbij u het apparaat op een zone plaatst en het er steeds grotere cirkels omheen maakt.
 • Wandreiniging: reinigt alleen langs de wanden.

Bovendien hebt u toegang tot dezelfde gebruikelijke functies zoals de uur/dagprogramma’s of de status van het materiaal en de gebruikstijd van de slijtdelen (zijborstels, filters, enz.).

Opmerking: u kunt uw toestel in de toepassing een andere naam geven. Meer amusant dan echt nuttig. We hebben hem Wall-E genoemd voor de knipoog en omdat hij soortgelijke geluiden maakt. Voel je vrij om ons te vertellen hoe je de jouwe hebt hernoemd in de comments ;).

Zuigefficiëntie

De Deebot Ozmo Slim 10 is speciaal ontworpen om harde vloeren te stofzuigen. En met dit in gedachten, heeft het slechts één niet-regelbare zuigkracht. Dankzij de twee roterende borstels vangt hij probleemloos alles op: haren, stof, zand, enz. Maar alleen op harde vloeren.

Zoals andere robotstofzuigers op de markt, is hij niet uitgerust met een centrale roterende borstel. In plaats daarvan heeft hij een zuigmond waarmee hij alles op harde vloeren kan opzuigen. En zoals onze test bewijst: op parket haalt hij bijna 92% van het vuil op, wat ongelofelijk is voor een robotstofzuiger van deze prijs.

Zodra je echter een tapijt aanpakt (zelfs een tapijt met korte pool), krijg je onvermijdelijk een betreurenswaardig resultaat: nog geen 50% van het vuil wordt opgepikt. Wij hebben zelfs geen test op hoogpolig tapijt uitgevoerd, omdat dit geen nut zou hebben gehad. Maar zoals de fabrikant zegt, dat is niet het punt, en er is niets dat u tegenhoudt om uw tapijt eens per week op te schudden.

Het extra punt van dit apparaat is dat het zowel kan dweilen als stofzuigen. En wat echt interessant is aan dit model, is dat het beide tegelijk kan, in tegenstelling tot andere (nog duurdere) modellen. Laten we eerlijk zijn, als uw vloer vuil is, zal deze functie nooit een echte handdweil vervangen. Meestal is de vloer echter niet zo vuil en is hij alleen bedekt met kleine stofdeeltjes die zich ophopen. Voor dit type reiniging doet de Deebot Ozmo Slim 10 het uitstekend. En niets weerhoudt je ervan een beetje essentiële olie toe te voegen om je huis op te frissen.

Onderhoud en betrouwbaarheid

De Deebot Ozmo Slim 10 heeft een maximale capaciteit van 300 ml, wat lager is dan het marktgemiddelde van 400 of 450 ml. Maar met zijn kleinere omvang zal het concessies moeten doen en wij begrijpen dat volkomen.

Het waterreservoir heeft een capaciteit van 100 ml, wat op dit moment min of meer de norm is. Dit is meer dan genoeg voor de behoeften van de robotstofzuiger en één tank is meestal genoeg voor meer dan één werkgang.

Tot slot, aangezien de Deebot Ozmo Slim 10 wordt geleverd met twee stoffilters, heb je genoeg tijd om te zien wat er gebeurt.

Autonomie en lawaai

Het geluidsniveau van de Deebot Ozmo Slim 10 is ongeveer 68 dB. Dit kan behoorlijk lawaaierig zijn, vooral als uw huis stil is. Aangezien het niet mogelijk is de zuigkracht aan te passen, zal hij altijd dezelfde geluidssterkte hebben.

Wat de autonomie betreft, zal deze robotstofzuiger na 100 minuten langdurig gebruik moeten worden opgeladen. Dat lijkt misschien wat weinig, zeker als je weet dat het maar liefst 4 uur duurt om hem volledig op te laden. In dit opzicht is het geen uitzondering voor de Ecovacs robotstofzuigers.

Kwaliteit / prijsverhouding

Hoewel hij bijna ondoeltreffend is op tapijt en vloerkleden, maakt zijn goede zuigkracht op harde vloeren (inclusief haar) in combinatie met een onklopbare prijs van deze Deebot Ozmo Slim 10 een robotstofzuiger met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bovendien biedt hij een aantal zeer interessante functies, zoals de mopoptie en de wandreiniging. Wat dit laatste betreft, kan het de moeite waard zijn om het één keer per week te gebruiken om alleen langs de muren te reinigen (naast de volledige dagelijkse programma’s). De cyclus zal zeer snel worden voltooid en u zult een zeer schoon huis / flat hebben.

De voor- en nadelen

Natuurlijk kan de Deebot Ozmo Slim 10 worden bekritiseerd om zijn zeer beperkte navigatie- en obstakelbeheersingsmogelijkheden, of om zijn flagrante inefficiëntie als het gaat om het stofzuigen van tapijten. Maar dat is niet het doel.

Op de markt gebracht voor ongeveer 200€, doet hij zijn werk zeer goed voor een model van deze prijs. Als u een tapijt hebt, is er niets op tegen om het één keer per week te stofzuigen, de rest van het werk wordt gedaan door dit juweeltje.

Voordelen

 • De prijs/kwaliteitsverhouding
 • Uitstekende zuigkracht op harde vloeren (ook op haren)
 • Zeer goede autonomie

Nadelen

 • Bijna geen afzuiging op tapijten en vloerkleden
 • Beperkte functionaliteit
 • Geen intelligente mapping
 • Geen virtuele muren
 • Een beetje lawaaierig

Inhoud van de doos :

 • 1 DEEBOT OZMO Slim 10 robotstofzuiger
 • 1 Oplaadbasis
 • 4 Zijborstels
 • 1 Afstandsbediening
 • 1 Waterreservoir
 • 2 Microvezel moppen, wasbaar en herbruikbaar
 • 1 Schoonmaakbakje
 • 2 stoffilters
 • 1 reinigingsgereedschap
 • 1 Gebruiksaanwijzing

Ecovacs Deebot Slim 10 - Robotstofzuiger met dweilfunctie

Productspecificaties

 • Model: Deebot Slim 10
 • Kleur: Zwart
 • Geluidsniveau: 68 dB
 • Inhoud opvangreservoir: 0,3 liter
 • Hepa luchtfilter: HEPA 12
 • Bedrijfstijd: Maximaal 100 minuten
 • Oplaadtijd: 240 minuten
 • Voedingstype: Accu
 • Accu/batterij technologie: Li-Ion
 • Voltage: 220 V
 • Vermogen: 0 Watt
 • Vorm: Rond
 • Gewicht: 4,6 kg
 • Afstandsbediening: Nee
 • Bediening via app: Ja
 • Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
 • Navigatiemethode: Systematisch via software
 • Automatisch hervatten: Y
 • Afgronddetectie: Ja
 • Smart Home Platform: Geen platform
 • Automatisch opladen: Ja
 • Inclusief stootrand: Ja
 • Instelbaar tijdschema: Ja
 • Vuildetectie: Nee
 • Ronddraaiende middenborstels: Ja
 • Zijborstel: Ja
 • EAN: 6943757611959
 • Artikelnummer: OSLIM10
 • Product gewicht: 2500 gram
 • Gewicht verpakking: 4623 gram
 • Afmetingen verpakking: 12 x 38,8 x 46 cm
 • Product afmetingen (h x b x l): 5,7 x 31 x 31 cm
 • Verpakkingsinhoud: Handleiding (5,04 MB) Waterreservoir Microvezeldoek (2x) Zijborstel (4x) HEPA-filter (2x) Schoonmaakkit Laadstation
 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
 • Producttaal: Engels
 • Reparatie type: Carry-in
 • Taal garantiebewijs: Nederlands
 • App vereist voor gehele functionaliteit: Ja
 • Aanbevolen voor type vloer: Harde vloeren
 • Airwatts: 0
 • Anti-vastloop systeem: Ja
 • Bumper: Ja
 • Compatibel met: Informatie niet beschikbaar
 • Geschikt voor tapijt: Ja
 • Leegt automatisch: Nee
 • Maximale drempelhoogte: 1.4 cm
 • Type gebiedsafbakening: Via app
 • Categorieën: Stofzuigers – Robotstofzuigers – Stofzuigen
 • Wat vind je belangrijk?: Geschikt voor huisdierharen, Tijdschema instellen, Kan ook over kleden en tapijt, Automatisch opladen en hervatten, Bediening via app
 • Merk: Ecovacs
 • Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
 • Handige opties: Kan over drempels (2cm), Afgronddetectie, Loopt niet vast op kabels

Conclussie

De Deebot Ozmo Slim 10 is een zeer goede kleine robotstofzuiger voor wat hij moet doen. Het gaat zeker niet concurreren met een ROOMBA i7+ of een Neato Botvac D7 Connected, maar dat is ook helemaal niet wat je wilt dat het doet.

Als uw huis tegels of houten vloeren heeft, zal dit kleine apparaat wonderen doen, en voor deze prijs is dat precies wat we verwachten. Als u niet beschikt over een duplex met 8 kamers en 150 m² woonruimte, is dit voldoende.

Als u meer geïnteresseerd bent in het “kleine robot stofzuiger” aspect van deze Deebot Ozmo Slim 10 dan in een echte alles-in-één multifunctionele robot stofzuiger, enz. Wij raden u aan onze test van de Deebot Slim 2 te lezen, die iets minder functioneel is, maar ook minder duur.

Recent Posts