Eieren koken in de magnetron – kan dat?

Of het koken van eieren in de magnetron zinvol is, is een open vraag vanwege de hogere tijdsbesteding. Feit is wel dat het ontbijtei uit de magnetron mogelijk is en net als op het fornuis of in de eierkoker bereid kan worden. Het ei, een magnetron, een magnetronbestendige kom en water zijn nodig. Zout kan, maar hoeft niet per se aan het kookwater te worden toegevoegd.

Instructies: Kook ei in de magnetron

Allereerst: Of het ontbijtei hard of zacht is, is niet zo eenvoudig te berekenen tijdens het kookproces in de magnetron als op het fornuis. De ervaring leert welke tijd ideaal is voor welk kookpunt. Het is het beste om het nodige water in de waterkoker te verwarmen. Zo kun je de kooktijd in de magnetron verkorten en de eieren sneller op tafel zetten. Plaats nu het gewenste aantal eieren in de magnetronbestendige kom en bedek de eieren volledig met water. Het uitsteeksel moet minstens één, maar beter twee centimeter zijn. Om te voorkomen dat de eieren barsten, voeg je een snufje zout toe aan het kookwater. Over gebarsten eieren gesproken, als ze niet volledig bedekt zijn met water, zullen ze barsten wanneer ze worden verwarmd en gelijkmatig in uw magnetron worden verspreid.

Met voorgekookt water duren de eieren tussen de 10 en 12 minuten. Dit betekent dat u de magnetron tegelijkertijd met het koffiezetapparaat kunt aanzetten en vervolgens in alle rust van uw ontbijt kunt genieten.

Pas op! Hoe de eieren veilig uit de magnetron te halen

Je kookte je eieren op middelhoog vuur in de magnetron. De container is extreem heet en mag daarom niet onzorgvuldig en gehaast worden afgevoerd. Als het water overloopt, verbrand je jezelf. Als je de container aanraakt, verbrand je jezelf ook. Dus wat is de beste manier om de eieren uit de magnetron en in de aangewezen eierdopje te krijgen? Je gebruikt een lepel en verwijdert de gekookte eieren één voor één. Omdat ze in het beste geval toch moeten worden afgeschrikt voor een betere schilbaarheid, heb je al een kom koud water in de gootsteen. Van daaruit kunt u de ontbijteieren gemakkelijk met uw handen verwijderen na het blussen en zonder het risico op brandwonden.

Lees ook:   Wanneer is het gistdeeg klaar?

Hoe lang moet ik een ei koken om het hard te maken?