Gerecht: Hoe maak je Fish sticks van schelvis met preipuree en limoenmayonaise

Fish sticks van schelvis met preipuree en limoenmayonaise

Ben je op zoek naar een heerlijk en makkelijk te bereiden gerecht? Probeer dan eens de fish sticks van schelvis met preipuree en limoenmayonaise. Dit gerecht is niet alleen smaakvol en gezond, maar ook snel gemaakt. Met slechts een paar ingrediënten tover je een heerlijke maaltijd op tafel. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over dit gerecht, van de ingrediënten tot de bereiding en de voedingswaarde.

Ingrediënten

Om de fish sticks van schelvis met preipuree en limoenmayonaise te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 600 gram schelvisfilet
  • 3 eieren
  • 150 gram panko (Japans broodkruim)
  • 50 gram bloem
  • 2 preien
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 limoen
  • Zout en peper

Bereiding

De fish sticks van schelvis met preipuree en limoenmayonaise zijn makkelijk en snel te bereiden. Volg de onderstaande stappen:

Stap 1: Schelvisfilet

Snijd de schelvisfilet in reepjes van ongeveer 2 centimeter breed. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2: Eieren

Klop de eieren los in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord en de panko in een derde diep bord.

Stap 3: Panko

Haal de schelvisreepjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en ten slotte door de panko. Zorg ervoor dat de vis goed bedekt is met de panko.

Stap 4: Bakken

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de fish sticks in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar. Keer de sticks halverwege om.

Stap 5: Preipuree

Snijd de preien in ringen en pers de knoflook uit. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de prei en knoflook in ongeveer 5 minuten zacht. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Laat de prei ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Pureer de prei met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.

Lees ook:   Welke Room In Soep? (Best solution)

Stap 6: Limoenmayonaise

Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Meng de mayonaise met het limoensap en de rasp. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

De fish sticks van schelvis met preipuree en limoenmayonaise zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze bevatten veel eiwitten en weinig vet. Hieronder vind je de voedingswaarde per portie:

  • Energie: 467 kcal
  • Eiwitten: 38,6 gram
  • Koolhydraten: 40,4 gram
  • Vetten: 16,2 gram
  • Vezels: 5,3 gram

FAQs

1. Kan ik de schelvis vervangen door een andere vis?

Ja, je kunt de schelvis vervangen door een andere witvis, zoals kabeljauw of tilapia.

2. Kan ik de preipuree invriezen?

Ja, je kunt de preipuree invriezen. Laat de puree wel eerst afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar hem vervolgens in een luchtdichte bak of zak in de vriezer.

3. Kan ik de fish sticks ook in de oven bereiden?

Ja, je kunt de fish sticks ook in de oven bereiden. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en leg de sticks op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de sticks in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

4. Kan ik de limoenmayonaise ook vervangen door een andere saus?

Ja, je kunt de limoenmayonaise vervangen door een andere saus, zoals tartaarsaus of remouladesaus.

5. Kan ik de panko vervangen door gewoon paneermeel?

Ja, je kunt de panko vervangen door gewoon paneermeel. De textuur zal wel iets anders zijn, maar de smaak blijft hetzelfde.

Conclusie

De fish sticks van schelvis met preipuree en limoenmayonaise zijn een heerlijk en gezond gerecht dat makkelijk te bereiden is. Met slechts een paar ingrediënten tover je in een handomdraai een smaakvolle maaltijd op tafel. Probeer het zelf en geniet van dit heerlijke gerecht!