Naarmate de temperaturen warmer worden, kruipen de fruitvliegjes ook uit hun holen. De kleine insecten, die ook wel azijnvliegen, fruitmuggen of in Oostenrijk vaak als fruitmuckerl worden genoemd, belegeren fruitschalen en vermenigvuldigen zich in een mum van tijd. Hierdoor verandert de keuken al snel in een broedplaats voor fruitvliegjes. Zodat je deze zomer gespaard blijft, vertellen we je in de keuken de beste tips tegen de fruitvliegplaag.
De beste remedies en tips tegen fruitvliegjes
Vaatwasmiddelvanger
Meng vruchtensap, siroop of azijn met een druppel wasmiddel en doe in een pot. Als gevolg hiervan worden de fruitvliegen aangetrokken en verdrinken ze.
Beugels of tandenreinigers
Los een tablet op in water en plaats in een pot. Als gevolg hiervan worden de fruitmuckerl ook aangetrokken en verdrinken ze in de vloeistof.
Boterkruid
Boterkruid is een vleesetende plant die de vliegen opeet. Leg een boterkruid op de plek waar je last hebt van de insecten en ze worden opgegeten.
Heiligenkraut
Heiligenkraut – ook wel olijfkruid genoemd – verdrijft fruitvliegjes. Leg het gedroogde kruid eenvoudig in de buurt van de insecten.
Fruitvliegenval kopen
Degenen die huismiddeltjes niet vertrouwen, vertrouwen op vallen uit de handel. De gekochte vallen trekken de vliegen aan en doden ze.
Wat te doen tegen fruitvliegjes?
Als u zich ontdoet van de fruitvliegjes, is het belangrijk om ze in de toekomst te vermijden. Om dit te doen, moet u eerst fruit verwijderen dat begint te rotten of te fermenteren uit de keuken. Tijdens het rijpingsproces geven vruchten een gas af dat tegelijkertijd andere vruchten stimuleert om te rijpen. Appels en tomaten geven veel van het rijpingsgas af en zorgen er zo voor dat andere vruchten in hun omgeving sneller verouderen. Daarom is het belangrijk om ze zo ver mogelijk weg op te slaan. Vruchten- en groentesappen moeten ook altijd goed gesloten zijn. Drankjes die open blijven en vuile vaat trekken fruitvliegjes aan. Huishoudelijk en organisch afval moet ook regelmatig worden verwijderd om fruitvliegjes op de lange termijn te voorkomen. Daarnaast helpt regelmatige en grondige ventilatie ook om enerzijds rijpingsgassen uit de keuken te halen en anderzijds voedsel te bevrijden van lokstoffen.