Gerecht: Hoe maak je Gebakken plattekaas met rabarbercompote

Gebakken plattekaas met rabarbercompote

Wat is gebakken plattekaas met rabarbercompote?

Gebakken plattekaas met rabarbercompote is een heerlijk en verrassend dessert dat perfect past bij de lente- en zomermaanden. Het combineert de romige textuur van plattekaas met de zoetzure smaak van rabarbercompote. Dit gerecht is eenvoudig te maken en zal zeker indruk maken op je gasten.

De ingrediënten

Voor het maken van gebakken plattekaas met rabarbercompote heb je de volgende ingrediënten nodig:

  1. 500 gram plattekaas
  2. 500 gram rabarber, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  3. 150 gram suiker
  4. 1 vanillestokje
  5. 2 eetlepels bloem
  6. 2 eieren
  7. Snufje zout
  8. Boter om te bakken

De bereiding

Volg deze stappen om gebakken plattekaas met rabarbercompote te maken:

Stap 1: Rabarbercompote maken

Begin met het maken van de rabarbercompote. Doe de rabarberstukjes in een pan samen met de suiker en het vanillestokje. Voeg een klein beetje water toe en breng het geheel aan de kook. Laat de compote zachtjes pruttelen totdat de rabarber zacht is geworden en uit elkaar valt. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Haal het vanillestokje uit de compote en laat de compote afkoelen.

Stap 2: Gebakken plattekaas maken

Neem een kom en meng de plattekaas, bloem, eieren en een snufje zout goed door elkaar. Verhit een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep een lepel van het plattekaasmengsel in de pan en spreid het voorzichtig uit tot een rondje. Bak de plattekaas aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit totdat al het plattekaasmengsel op is.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Lasagne met ragù en aubergine

Serveren

Leg een gebakken plattekaasje op een bord en schep er wat rabarbercompote bovenop. Je kunt het geheel eventueel nog afwerken met wat verse muntblaadjes voor een extra frisse touch. Serveer het dessert direct en geniet ervan!

FAQs

1. Kan ik dit gerecht van tevoren maken?

Ja, je kunt de rabarbercompote en de gebakken plattekaas van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Op deze manier hoef je alleen nog maar alles op te warmen en samen te voegen voordat je het serveert.

2. Kan ik de plattekaas vervangen door een ander zuivelproduct?

Natuurlijk! Als je geen plattekaas kunt vinden, kun je deze vervangen door Griekse yoghurt of kwark. Het resultaat zal iets anders zijn, maar nog steeds heerlijk.

3. Kan ik de rabarbercompote zoeter maken?

Ja, als je de rabarbercompote zoeter wilt maken, kun je meer suiker toevoegen. Proef tussendoor en voeg suiker toe naar smaak.

4. Kan ik dit gerecht ook als ontbijt eten?

Absoluut! Gebakken plattekaas met rabarbercompote kan ook prima als een feestelijk ontbijt worden geserveerd. Voeg eventueel wat granola of gehakte noten toe voor een extra crunch.

5. Kan ik dit gerecht ook met ander fruit maken?

Zeker weten! Je kunt experimenteren met verschillende soorten fruit, zoals aardbeien, perziken of appels. Pas de bereidingstijd aan afhankelijk van het fruit dat je gebruikt.

Conclusie

Gebakken plattekaas met rabarbercompote is een heerlijk en eenvoudig dessert dat perfect is voor de lente- en zomermaanden. Met de romige plattekaas en de zoetzure rabarbercompote is dit gerecht een ware smaaksensatie. Probeer het zelf en geniet van dit verrukkelijke dessert!