Gerecht: Hoe maak je Gefrituurde lamsballetjes met hummus

Gefrituurde lamsballetjes met hummus

Introductie

Welkom bij ons artikel over gefrituurde lamsballetjes met hummus. In dit artikel zullen we je alles vertellen over dit heerlijke gerecht, van de ingrediënten tot de bereidingswijze. Als je een liefhebber bent van de Midden-Oosterse keuken, dan is dit gerecht zeker iets voor jou! Laten we beginnen.

Ingrediënten

Voor het maken van gefrituurde lamsballetjes met hummus heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • Plantaardige olie om te frituren
  • 250 gram hummus
  • Verse peterselie voor de garnering

Bereidingswijze

Volg deze stappen om gefrituurde lamsballetjes met hummus te maken:

Stap 1:

Meng het lamsgehakt, de ui, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, zout, peper, ei en paneermeel in een kom. Kneed alles goed door elkaar totdat je een stevig mengsel hebt.

Stap 2:

Verhit de plantaardige olie in een diepe pan of frituurpan tot 180 graden Celsius.

Stap 3:

Vorm kleine balletjes van het lamsgehaktmengsel en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Frituur de balletjes in batches totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Stap 4:

Haal de gefrituurde lamsballetjes uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Stap 5:

Verwarm de hummus in een aparte pan of magnetron.

Stap 6:

Serveer de gefrituurde lamsballetjes met een schep hummus en garneer met verse peterselie. Geniet ervan!

Conclusie

Lees ook:   Wat is halloumi? Alles over deze heerlijke Cypriotische kaas

Gefrituurde lamsballetjes met hummus is een smakelijk gerecht dat perfect past bij een Midden-Oosterse maaltijd. Met de juiste ingrediënten en bereidingswijze kun je thuis eenvoudig genieten van deze heerlijke lekkernij. Probeer het zelf en laat je smaakpapillen verwennen!

FAQs

1. Kan ik de lamsgehakt vervangen door ander gehakt?

Absoluut! Als je geen fan bent van lamsgehakt, kun je het gerust vervangen door rundergehakt of kipgehakt. De smaak zal iets anders zijn, maar nog steeds heerlijk.

2. Kan ik de lamsballetjes ook in de oven bakken?

Zeker weten! Als je liever geen gefrituurde balletjes wilt, kun je ze ook in de oven bakken. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bak de balletjes ongeveer 20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

3. Kan ik hummus zelf maken?

Natuurlijk! Hoewel hummus kant-en-klaar te koop is in de supermarkt, kun je het ook zelf maken. Hiervoor heb je kikkererwten, tahin (sesampasta), knoflook, citroensap, olijfolie en zout nodig. Mix alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een gladde massa.

4. Kan ik hummus vervangen door een andere dipsaus?

Zeker, je kunt experimenteren met verschillende dipsauzen naar keuze. Tzatziki, yoghurtsaus of pittige harissa passen ook goed bij de lamsballetjes.

5. Kan ik de lamsballetjes van tevoren maken?

Ja, je kunt de lamsballetjes van tevoren maken en ze in de koelkast bewaren. Op het moment van serveren hoef je ze alleen maar op te warmen en te serveren met hummus.

Bedankt voor het lezen van ons artikel over gefrituurde lamsballetjes met hummus. We hopen dat je er van genoten hebt en dat je binnenkort dit heerlijke gerecht zelf kunt proberen. Eet smakelijk!