Gerecht: Hoe maak je Gegrilde schartong met aardappelen en koude tartaar

Gegrilde schartong met aardappelen en koude tartaar

Het perfecte recept voor een heerlijke maaltijd

Houd je van vis? Dan is gegrilde schartong met aardappelen en koude tartaar een gerecht dat je zeker moet proberen! Dit smakelijke recept combineert de delicate smaak van schartong met knapperige aardappelen en een verfrissende tartaarsaus. In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het bereiden van dit gerecht, inclusief handige tips en suggesties.

Ingrediënten

Voor het bereiden van gegrilde schartong met aardappelen en koude tartaar heb je de volgende ingrediënten nodig:

Voor de schartong:

  • 4 schartongfilets
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Voor de aardappelen:

  • 500 gram aardappelen
  • Zout
  • Verse peterselie (optioneel, ter garnering)

Voor de koude tartaar:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel fijngesneden augurken
  • 1 eetlepel fijngesneden kappertjes
  • 1 eetlepel fijngesneden sjalot
  • 1 theelepel mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Stap 1: Voorbereiding

Begin met het voorverwarmen van de grill. Verwarm deze voor op een gemiddelde temperatuur.

Schil vervolgens de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Giet ze af en zet ze opzij.

Stap 2: Het bereiden van de koude tartaar

In een kom meng je de mayonaise, fijngesneden augurken, kappertjes, sjalot, mosterd, zout en peper. Roer goed door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Zet de kom in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.

Stap 3: Het grillen van de schartong

Bestrooi de schartongfilets met zout en peper aan beide zijden. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Leg de schartongfilets in de pan en grill ze ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Entrecote met BBQ-saus, zoete aardappel en paprika

Stap 4: Het serveren van het gerecht

Leg de gegrilde schartong op een bord en serveer met de gekookte aardappelen en de koude tartaar. Garneer met verse peterselie indien gewenst.

FAQs

1. Kan ik dit gerecht ook met andere vissoorten bereiden?

Ja, je kunt dit recept ook proberen met andere witte vissoorten zoals heek, kabeljauw of tong.

2. Kan ik de aardappelen op een andere manier bereiden?

Natuurlijk! Je kunt de aardappelen ook bakken in de oven of kiezen voor aardappelpuree als bijgerecht.

3. Kan ik de koude tartaar van tevoren maken?

Ja, je kunt de koude tartaar een paar uur van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

4. Is dit gerecht geschikt voor mensen met een glutenallergie?

Ja, dit gerecht is glutenvrij.

5. Kan ik de schartong ook op de barbecue grillen?

Absoluut! Je kunt de schartong ook op een barbecue grillen voor een extra rokerige smaak.

Conclusie

Gegrilde schartong met aardappelen en koude tartaar is een heerlijk gerecht dat perfect is voor visliefhebbers. Met dit recept kun je zelf eenvoudig een smakelijke maaltijd op tafel zetten. De combinatie van gegrilde vis, knapperige aardappelen en verfrissende tartaarsaus zorgt voor een ware smaaksensatie. Probeer het zelf en geniet van deze culinaire ervaring!