Gerecht: Hoe maak je Gerolde cannelloni met lamsgehakt en kaas-preisaus

Gerolde cannelloni met lamsgehakt en kaas-preisaus

Gerolde cannelloni met lamsgehakt en kaas-preisaus is een heerlijk gerecht dat je smaakpapillen zal verwennen. In dit artikel zullen we je alles vertellen over dit smakelijke recept. Van de ingrediënten tot de bereidingswijze, we zullen elk aspect in detail bespreken. Dus lees verder en ontdek hoe je dit verrukkelijke gerecht kunt maken.

Ingrediënten:

Voor het maken van gerolde cannelloni met lamsgehakt en kaas-preisaus heb je de volgende ingrediënten nodig:

Voor de vulling:

  • 250 gram lamsgehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • Zout en peper naar smaak

Voor de saus:

  • 500 ml kaas-preisaus
  • 200 ml tomatensaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak

Voor de cannelloni:

  • 12 lasagnevellen
  • 200 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Verse basilicumblaadjes ter garnering

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een beetje olie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

3. Voeg het lamsgehakt toe en bak tot het bruin is. Voeg vervolgens de gedroogde oregano, gedroogde basilicum, chilivlokken, zout en peper toe. Meng goed.

4. Haal de pan van het vuur en laat het lamsgehaktmengsel afkoelen.

5. Meng in een aparte kom de kaas-preisaus, tomatensaus, suiker, gedroogde tijm, zout en peper.

6. Vet een ovenschaal in met wat olie.

7. Kook de lasagnevellen volgens de instructies op de verpakking.

8. Leg een lasagnevel op een snijplank en verdeel een lepel lamsgehaktmengsel over de hele lengte van het vel.

Lees ook:   Dit zijn de lekkerste vegetarische recepten met bonen

9. Rol het lasagnevel voorzichtig op en leg het in de ingevette ovenschaal.

10. Herhaal dit proces met de rest van de lasagnevellen en het lamsgehaktmengsel.

11. Giet de kaas-preisaus over de gerolde cannelloni in de ovenschaal.

12. Bestrooi de cannelloni met de geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas.

13. Bak de gerolde cannelloni in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de kaas goudbruin en bubbelt.

14. Haal de ovenschaal uit de oven en laat de cannelloni een paar minuten afkoelen.

15. Garneer de gerolde cannelloni met verse basilicumblaadjes.

Conclusie:

Gerolde cannelloni met lamsgehakt en kaas-preisaus is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid of gewoon om jezelf te verwennen. De combinatie van malse lamsgehakt, romige kaas-preisaus en smaakvolle kruiden maakt dit gerecht onweerstaanbaar. Probeer het zelf en geniet van een smaakvolle maaltijd!

FAQs:

1. Kan ik de cannelloni van tevoren maken?

Ja, je kunt de cannelloni van tevoren maken en in de koelkast bewaren voordat je ze bakt. Dit maakt het een handig gerecht om voor te bereiden als je gasten hebt.

2. Kan ik gehakt van een andere vleessoort gebruiken?

Natuurlijk! Als je geen fan bent van lamsgehakt, kun je ook rundergehakt of kipgehakt gebruiken. Het gerecht zal nog steeds heerlijk zijn.

3. Kan ik de kaas-preisaus zelf maken?

Ja, je kunt de kaas-preisaus zelf maken. Smelt wat boter in een pan, voeg bloem toe om een roux te maken en voeg vervolgens melk en geraspte kaas toe. Voeg tot slot wat fijngesneden prei toe voor extra smaak.

Lees ook:   Gids voor wassen: Alles over gootstenen Vormen, installatietypen, materialen en fittingen

4. Kan ik andere groenten aan het lamsgehaktmengsel toevoegen?

Absoluut! Je kunt bijvoorbeeld paprika, champignons of spinazie toevoegen aan het lamsgehaktmengsel voor wat extra smaak en voedingswaarde.

5. Kan ik de cannelloni invriezen?

Ja, je kunt de cannelloni invriezen voordat je ze bakt. Zorg ervoor dat ze volledig zijn afgekoeld voordat je ze in de vriezer plaatst. Wanneer je ze wilt eten, laat je ze ontdooien en bak je ze zoals gewoonlijk.

Met deze vragen hebben we de meest voorkomende twijfels over gerolde cannelloni met lamsgehakt en kaas-preisaus beantwoord. We hopen dat deze informatie nuttig voor je was!