Gerecht: Hoe maak je Gevulde paprika’s in tomatensaus met gebakken aardappelen

Gevulde paprika’s in tomatensaus met gebakken aardappelen

Introductie

Bent u op zoek naar een heerlijk en gezond gerecht dat snel en gemakkelijk te bereiden is? Dan is het recept voor gevulde paprika’s in tomatensaus met gebakken aardappelen precies wat u zoekt! Dit gerecht is niet alleen gemakkelijk te maken, maar bevat ook veel voedingsstoffen en smaakt heerlijk.

Benodigdheden

Voor dit gerecht heeft u de volgende ingrediënten nodig:

– 4 grote paprika’s (rood, geel of groen)
– 500 gram gehakt
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blikje tomatenpuree
– 750 gram aardappelen
– 50 gram boter
– 1 dl melk
– Zout en peper
– Olijfolie
– Peterselie

Bereiding

Stap 1: Paprika’s klaarmaken

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd het kapje van de paprika’s af en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Bestrijk de paprika’s met olijfolie en zet ze in een ovenschaal. Bak de paprika’s gedurende 15 minuten in de oven.

Stap 2: Gehaktvulling maken

Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de gehakte uien en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak het tot het bruin is. Voeg vervolgens de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en laat het geheel sudderen gedurende 10 minuten. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Stap 3: Aardappelen bakken

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Bak de aardappelen in een beetje boter tot ze goudbruin en knapperig zijn. Voeg melk en zout toe naar smaak en pureer de aardappelen tot een smeuïge puree.

Stap 4: Paprika’s vullen

Haal de paprika’s uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel. Zet de gevulde paprika’s terug in de oven en bak ze gedurende 20 minuten.

Lees ook:   Kun je koekjes terug in de oven doen? - Alles wat je moet weten!

Stap 5: Serveren

Serveer de gevulde paprika’s met de gebakken aardappelen en garneer met peterselie.

FAQs

1. Kan ik de paprika’s vervangen door een ander ingrediënt?

Ja, u kunt de paprika’s vervangen door bijvoorbeeld courgettes of aubergines.

2. Kan ik de tomatensaus vervangen door een andere saus?

Ja, u kunt de tomatensaus vervangen door bijvoorbeeld een kaassaus of een roomsaus.

3. Kan ik de aardappelpuree vervangen door rijst of pasta?

Ja, u kunt de aardappelpuree vervangen door bijvoorbeeld rijst of pasta.

4. Kan ik het gehakt vervangen door vegetarisch gehakt?

Ja, u kunt het gehakt vervangen door vegetarisch gehakt.

5. Kan ik dit gerecht van tevoren klaarmaken?

Ja, u kunt dit gerecht van tevoren klaarmaken en later opwarmen in de oven.

Conclusie

Met dit recept voor gevulde paprika’s in tomatensaus met gebakken aardappelen heeft u een lekker en gezond gerecht op tafel staan. Het is gemakkelijk te maken en bevat veel voedingsstoffen. Experimenteer gerust met verschillende ingrediënten om het gerecht nog lekkerder te maken!