Hoe bananen invriezen zonder dat ze bruin worden? Werkende trucs!

Hoe bananen invriezen zonder bruin te worden? Is een vraag die elke bananenliefhebber zich stelt.

Vanwege de smaakvolle en heerlijke smaak die deze tropische vrucht afgeeft, is het begrijpelijk waarom mensen hem graag in zo’n beetje alles gebruiken.

Of het nu voor drankjes, desserts of zelfs koken is, deze verbazingwekkende vrucht kan zeker voor vele doeleinden worden gebruikt.

Vanwege de vitaminen en mineralen die in bananen zitten, zoals kalium en vitamine C, implementeren veel individuen het in hun dieet en maaltijdplan.

Bananen spelen een aanzienlijke rol in het stimuleren van je immuunsysteem en geeft je zelfs talloze gezondheidsvoordelen.

Het is echter een veel voorkomend probleem dat bananen bruin worden als ze worden ingevroren.

Maar maak je geen zorgen!

In dit artikel gaan we het hebben over alles wat je moet weten over het invriezen van bananen en hoe je kunt voorkomen dat je favoriete fruit bruin wordt. Ga door en lees verder!

Het geheim waarom bananen bruin worden

Voordat we met de gids beginnen, is het essentieel om de reden of de “boosdoener” achter het bruin worden van de bananen te kennen, zodat je een duidelijker idee krijgt hoe je deze situatie in de toekomst kunt voorkomen.

Bananen worden vooral bruin door de ijskristallen die ontstaan in de koelkast.

Dus als je het fruit in de koelkast legt, groeien de ijskristallen, en die doorboren of barsten de huidcellen van de banaan.

Hierdoor komt een verbinding vrij die bekend staat als polyfenol oxidase en, zoals de titel al aangeeft, werkt het om quinonen te ventileren tot fenolen die een ringachtige vorm hebben.

Al deze chinonen kunnen dan samensmelten of polymeriseren en een zwart, bruin of zelfs rood pigment genereren dat polyfenol wordt genoemd, en dat is wat ervoor zorgt dat de vrucht bruin wordt.

Belangrijkste manieren om bananen in te vriezen zonder dat ze bruin worden

Nu je weet waarom je favoriete tropische fruit bruin wordt, hoef je niet meer met een teleurgesteld gezicht de koelkast te openen.

Dat komt omdat we je nu de drie manieren laten zien waarop je het fruit adequaat kunt invriezen zonder met dat vreselijke probleem te maken te krijgen!

Bekijk deze opmerkelijke methoden hieronder:

Methode #1: De kracht van limoenen gebruiken

Net als bij ander fruit kan het toevoegen van wat citroen- of limoensap aan een gepelde banaan helpen om ze vers te houden.

Lees ook:   Installatietypes van gootstenen: Wat is beter: ingebouwde gootsteen, spoelbak of ondermaatse gootsteen?

Kenmerkend is dat de citrusmoleculen het oxidatieproces afremmen. Als je geen citroen- of limoensap hebt, kun je ook ananassap of sinaasappelsap gebruiken.

Disclaimer: Dit kan de smaak van de banaan enigszins veranderen.

Het proces:

Als je van plan bent de banaan te gebruiken voor een smoothie of toppings in je dessert, dan kun je ze beter in plakjes snijden voordat je ze invriest.

Begin met ze in je gewenste stukken te snijden en leg ze in een schone en lege kom.

Pak vervolgens een flesje limoensap en doe het over in een kopje om het toegankelijker te maken.

Maar als je dat niet bij de hand hebt, kun je je limoensap maken met behulp van een citroenruimer en echte limoenen.

Zodra je citroensap klaar is, giet je er 2 eetlepels van de vloeistof in en zorg je ervoor dat het alle kanten van je gesneden banaan bedekt. Leg ze in de koelkast om in te vriezen,

Als je fruit toevallig nog heel is of misschien alleen maar gehalveerd, kun je een klein kwastje nemen en het bestrijken met het sap dat je hebt bereid voordat je het in de vriezer stopt.

Methode #2: Eenvoudige hack met witte azijn

Het komt misschien als een grote verrassing, maar met azijn kun je voorkomen dat je fruit een lelijke donkere tint krijgt.

Omdat azijn zuur is en natrium bevat, werkt het door de pH-waarde van de schil van je fruit te verlagen.

Dit maakt het bruin worden of donker worden langzamer dan normaal.

Azijn heeft echter de neiging zuur te zijn, dus verdunnen met water zal zeker helpen voorkomen dat de smaak van uw fruit verandert.

Het proces:

Pak een kleine en schone kom en doe daar je gesneden banaan in. Als je banaan nog heel is of doormidden is gesneden, kun je een grotere kom gebruiken om ervoor te zorgen dat alles perfect past.

Zet het opzij terwijl je de azijnoplossing voorbereidt.

Doe 2 theelepels witte azijn en een kopje water in een schone en lege spuitfles. Zorg ervoor dat je het goed schudt voor gebruik.

Een spuitfles is veel beter te gebruiken omdat het gemakkelijker is t te gebruiken, en het vermindert het risico van te veel gieten van de oplossing.

Lees ook:   Wordt Hershey's Chocoladestroop slecht? Complete gids!

Laat het ongeveer 3 minuten zitten om de azijn te helpen de bananen te coaten en plaats het in de vriezer.

Methode #3: De goede oude Ginger Ale

Wist je dat Ginger ale niet alleen om te drinken is? Dat klopt! Ook al is dit drankje bedrieglijk lekker, er zijn talloze andere manieren om het te gebruiken.

Als het je lukt om de drank neer te zetten nadat je een verfrissende en koele slok hebt genomen, kun je de rest van de ginger ale gebruiken om te voorkomen dat je fruit bruin wordt.

Deze methode is bewezen succesvol en behoort tot de veiligste die de smaak van uw fruit niet verandert!

Het proces:

Pak je Ginger ale en giet het in een schone en lege kom. Zorg ervoor dat de kom groot genoeg is voor al je gesneden bananen.

Als je fruit echter nog heel of gehalveerd is, kun je beter een diepere kom kiezen om er zeker van te zijn dat alles past.

Haal je banaan eruit en doop alles voorzichtig in de kom. Zorg ervoor dat alle kanten van de banaan bedekt zijn.

Laat het ongeveer een minuut of twee staan. Zorg ervoor dat u de gegeven tijdslimiet niet overschrijdt, omdat een lange blootstelling de smaak zou kunnen beïnvloeden.

Leg je geweekte bananen na 2 minuten in de vriezer en wacht tot ze bevroren zijn!

Hoe lang duurt het om bananen in te vriezen?

bananen invriezen zonder dat ze bruin worden

Als je je afvraagt hoe lang het duurt om bananen in te vriezen, is het antwoord uitsluitend afhankelijk van het doel.

Als het gaat om bakken en het maken van heerlijke smoothies, wil je geen hard fruit.

Het is dus het beste om ze een uurtje in de koelkast te laten liggen. Zo krijgt het fruit de kans om een staat te bereiken waarin je geen tijd nodig hebt om het te ontdooien.

Als u echter wilt dat het fruit sneller bevriest, kunt u het in een uit elkaar staande bak plaatsen, maar zorg ervoor dat u ze uit elkaar plaatst, zodat ze allemaal gelijkmatig bevroren raken.

Hoe lang kun je bananen invriezen?

Verrassend genoeg kan een bevroren banaan ongeveer 3 maanden in de vriezer blijven liggen zonder te bederven.

Lees ook:   Spaans Trufas de Chocolate Recept (Chocoladetruffels)

Als je er echter zeker van wilt zijn dat hij langer dan de gegeven tijd mee kan, doe hem dan in een plastic bakje dat helemaal luchtdicht is.

Dit zal helpen de versheid van het fruit te behouden, omdat het niet wordt blootgesteld aan bacteriën of deeltjes die de eigenschappen ervan kunnen saboteren.

In een situatie dat je onrijpe bananen hebt, kan het plaatsen in de vriezer ervoor zorgen dat ze tot 6 maanden houdbaar zijn.

Hoe snel uw bevroren banaan te ontdooien

Als u van plan bent uw bevroren fruit te gebruiken om een uitstekende hartige taart te maken en u heeft geen tijd te verliezen, dan kunt u deze eenvoudige maar effectieve ontdooimethode toepassen om uw banaan goed te ontdooien.

Het bespaart je niet alleen de tijd, maar het doet ook geen afbreuk aan de smaak van je bananen!

Het proces:

Doe je bevroren banaan in een Ziplock. Als je veel bevroren fruit hebt, is het goed om een grotere zak te gebruiken.

Zorg ervoor dat het goed afgesloten is, en dat er geen lucht of water in de zak kan komen. Door dit te doen, kan het je fruit beschermen tegen eventuele bacteriën die er doorheen kunnen gaan.

Pak een grote kom en vul die met warm water en laat het een minuutje zitten om af te koelen.

Zodra de minuut voorbij is, dompel je je Ziplock onder en laat het ongeveer 5-10 minuten zitten. Het warme water zal je fruit snel ontdooien.

Zodra de banaan ontdooid is, haal je ze uit de zak en leg je ze in een schone en droge kom. Geniet ervan!

Conclusie

Nu u weet hoe u bananen kunt invriezen zonder dat ze bruin worden, kunt u ongetwijfeld genieten van uw fruit met een eeuwige versheid en smaak die in elke hap blijft hangen!

De vrucht is inderdaad een nuttig ingrediënt in verschillende soorten gerechten.

Weten hoe je ze goed kunt invriezen zonder dat ze bruin worden is een waardevolle tip die je kunt gebruiken in je keuken.

Als je met fruit zit dat je nu niet kunt gebruiken, maar niet wilt dat het verloren gaat, kijk dan nog eens in deze gids. Het zal zeker helpen!

Lees Volgende: Waarom ruikt mijn diepvries slecht, zelfs zonder voedsel erin?