Hoe bevroren ongekookte loempia’s te koken?
In dit blogartikel zullen we leren hoe je bevroren ongekookte loempia’s op de juiste manier bereidt op verschillende manieren.
Ook zullen we ideeën onderzoeken over hoe ze knapperig en smakelijk te maken. Lees verder voor meer informatie.
Ongekookte bevroren loempia’s kunnen het best in de oven worden bereid, hoewel ze ook in de magnetron, in een air fryer of op de kookplaat kunnen worden verwarmd.
Bevroren ongekookte loempia’s kunnen zonder ontdooien worden gebakken of gefrituurd.
Hoe bevroren ongekookte loempia’s te bereiden?
Het koken van bevroren ongekookte loempia’s kan moeilijk zijn, maar maak je geen zorgen; in dit gedeelte leren we hoe je ze op de juiste manier kunt koken zonder dat ze papperig of te droog worden.
Er zijn vijf methoden om bevroren, ongekookte loempia’s te bereiden.
Je kunt ze onder andere bereiden in de koekenpan, oven, magnetron en air fryer. Zoals hieronder verder wordt besproken:
1. In de oven
Als je wilt weten de beste techniek om bevroren ongekookte loempia’s te koken zodat ze perfect krokant worden aan de buitenkant, gaat er niets boven bakken!
Het kost echter wel wat tijd, dus je moet geduld hebben.
Hier lees je hoe je bevroren, ongekookte loempia’s in de oven kunt bereiden:
- Verwarm de oven voor op 350 graden F.
- Terwijl de Oven opwarmt, bekleed je een bakplaat met aluminiumfolie en leg je de loempia’s erop.
- Leg de bakplaat in de voorverwarmde Oven.
- Laat de loempia’s ongeveer 5 minuten opwarmenen draai ze halverwege om, zodat ze aan beide kanten knapperig worden.
- Haal de loempia’s na de aangegeven tijd uit de Oven om te zien of ze helemaal gaar zijn.
- Als dat niet het geval is, nog 2 tot 5 minuten terug in de oven.
- Dit wordt bepaald door de interne temperatuur van de loempia’s (bij voorkeur 165 graden Fahrenheit) en de efficiëntie van uw oven.
2. In de magnetron en dan de oven
Dit kan de beste methode zijn om bevroren ongekookte loempia’s te koken, omdat ze dan aan de buitenkant knapperig worden, terwijl ze van binnen sappig en warm blijven.
Dit proces kost tijd.
Zo kook je loempia’s in de magnetron en de oven:
- Verwarm de Oven voor op 425 graden F.
- Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en bestrijk de folie met bakolie.
- Leg de loempia’s op een bakplaat die geschikt is voor de magnetron en Magnetron een minuut of twee, afhankelijk van het aantal loempia’s.
- Leg de opgewarmde loempia’s op de voorbereide bakplaat en bestrijk ze voorzichtig met bakolie met behulp van een penseel.
- Bak de loempia’s gedurende 5 tot 10 minutenen draai ze halverwege om om beide kanten naar wens krokant te maken.
3. In de magnetron
Als u weinig tijd hebt, kunt u de magnetron gebruiken om de bevroren ongekookte loempia’s te koken.
Wees echter voorzichtig dat ze niet te gaar worden, anders kunnen ze papperig worden.
Dit is hoe je bevroren, ongekookte loempia’s in de magnetron kunt koken:
1. Leg een onderzetter in een voor de magnetron geschikte schaal of kom en leg de loempia’s erop. Het gebruik van een onderzetter voorkomt dat de loempia’s klef worden.
2. Plaats de pan en het onderzettertje 30 seconden in de magnetron op hoog, of langer als de loempia’s in de koelkast hebben gerust.
3. Draai de loempia’s om en magnetron nog 20 tot 30 seconden op hoog.
4. Haal de knapperige broodjes uit de magnetron en controleer de temperatuur om er zeker van te zijn dat ze warm zijn aan de binnenkant voordat u ze opeet.
4. In de oven
In een koekenpan kunt u niet-ingevroren loempia’s snel en gemakkelijk koken. Ze zullen snel knapperig worden en gloeiend heet!
Hoe bevroren ongekookte loempia’s op het fornuis te koken:
- Verhit een dun laagje olijfolie of kookspray in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Leg de loempia’s in de pan en bak ze helemaal gaar voordat u ze omdraait om ze aan beide kanten krokant te maken.
- Leg twee papieren handdoeken op een serveerschaal om ze klaar te maken.
- Leg de verwarmde loempia’s op de schaal zodat de papieren handdoeken de overtollige olie kunnen absorberen, en serveer onmiddellijk!
5. In de Air Fryer
Bij het koken van ongekookte loempia’s in een air fryer, bevroren ongekookte loempia’s niet in de frituurpan doen.
Dit is omdat ze snel zullen verbranden aan het oppervlak voordat de binnenkant ontdooit.
Daarom moet u bevroren loempia’s ontdooien in de koelkast voordat u ze opnieuw opwarmt in de air fryer.
Hier lees je hoe je een air fryer kunt gebruiken om bevroren, ongekookte loempia’s te bereiden:
- Plaats de loempia’s in de luchtfriteuse op 350 graden Fahrenheit gedurende ongeveer 1 tot 2 minuten.
- Houd de loempia’s apart, zodat ze tijdens het koken niet aan elkaar blijven zitten.
- Draai de broodjes halverwege de opwarmprocedure om, zodat beide kanten gelijkmatig gaar zijn.
- Door ze om te draaien worden ze knapperig van buiten en sappig van binnen.
- Haal de loempia’s uit de air fryer en serveer direct!
Tips om knapperige loempia’s te maken
Het grootste nadeel van het bakken van bevroren ongekookte loempia’s is dat ze misschien niet zo knapperig zijn als vers geproduceerde.
Echter, kan dit probleem gemakkelijk worden opgelost met een paar eenvoudige stappen.
Hier zijn enkele tips om een knapperige huid te krijgen op bevroren ongekookte loempia’s:
Tip#1. Als u in de oven kookt, sla dan de olie over.
Gebruik geen olie op de bakplaat met aluminiumfolie of perkamentpapier bij het koken van bevroren ongekookte loempia’s in de oven.
Dit zou de broodjes vetter en zwaarder maken in plaats van knapperiger.
Tip#2. De magnetron naar de oven
Hoewel het koken van bevroren ongekookte loempia’s in de magnetron snel en gemakkelijk is, is er één nadeel: de bevroren ongekookte loempia’s worden niet knapperig.
U kunt dit probleem oplossen door de broodjes ongeveer 20 seconden in de magnetron te verwarmen om de vulling op te warmen voordat u ze in de oven plaatst.
Laat de loempia’s 5 minuten bakken. Draai de broodjes om en bak ze nog 4 minuten tot ze aan beide kanten knapperig zijn.
Tip#3. Frituren voor maximale knapperigheid
Gebruik een frituurpan als je je gekookte bevroren, ongekookte loempia’s extreem krokant wilt hebben.
Een korte duik in verhitte olie zorgt voor de knapperige huid die je wilt in een loempia.
Dit is niet ideaal als je op je gewicht let. Maar het werkt als het doel is om de broodjes knapperig te maken.
Tip#4. Gekookte loempia’s mogen niet gestapeld worden.
Stapel uw loempia’s voor of na het bakken niet op elkaar.
De bodems zullen plat worden en hun cilindrische vorm verliezen als u dit voor het bakken doet.
Het stapelen van de loempia’s nadat ze gebakken zijn zal de knapperigheid wegnemen en de kleverigheid vergroten.
Tip#5. Controleer of de vulling niet te klef is.
Het is niet nodig om vloeibare jus te gebruiken tijdens het koken van loempia’s. Neem de tijd om overtollige vloeistof uit uw vulling te laten lopen als u dat ziet.
Kantel de kom om de overtollige vloeistof te isoleren aan de andere kant van de kom, misschien weg van het grootste deel van de inhoud.
Tip# 6. Ontdooi eerst
Voordat je gaat frituren, moet je bevroren ongekookte loempia’s in de koelkast laten ontdooien.
De loempia’s kunnen dan snel gaar worden gemaakt door ze te frituren of te bakken.
Veelgestelde vragen over hoe bevroren ongekookte loempia’s te koken?
Heeft u andere vragen over het koken van bevroren ongekookte loempia’s? Hier zijn enkele aanvullende veelgestelde vragen.
Hoe voorkom ik dat mijn loempia’s klef worden?
Zorg ervoor dat de vulling in uw loempia’s niet te nat is.
Houd de schaal schuin terwijl je je loempia’s inpakt, zodat de vloeistof zich verzamelt op de bodem van de kom, weg van de vulling.
Hoe maak je je loempia’s minder vet?
Gebruik altijd hete olie bij het bakken van loempia’s. 350°F is uitstekend.
Te hete bakolie verbrandt de huid en kookt de wikkel voor het vullen Te koude bakolie vergast de loempia’s.
Eindoordeel
Hoe kook je bevroren ongekookte loempia’s?
Als je loempia’s wilt die perfect knapperig zijn aan de buitenkant en sappig aan de binnenkant, volg dan gewoon de stappen die ik hierboven heb geschetst.
Ik hoop dat je een leuke tijd hebt gehad met het lezen van onze loempia kook instructies.
Table of Contents