Hoe de rabarber te pellen?

De gewone plantaardige rabarber of kroesachtige rabarber is te herkennen aan zijn rode staaf en zijn grote groene blad. Het is een plant uit de duizendknoopfamilie. Rabarber is geschikt voor het maken van compote, jam, cakes of sap. De rabarber moet voor de verwerking worden geschild. Maar hoe schil je de rabarber op de juiste manier?

De rabarber wordt eenvoudig geschild met een scherp keukenmes

Na de Oogst van rabarber zijn de grote Bladeren afgesneden. Om de hengels te pellen, een scherp keukenmes nodig. Het mes wordt aan het onderste uiteinde van de staaf geplaatst en onder de Schelp Geduwd. De kom wordt met de duim op de Lemmet en naar boven getrokken.

Dit proces wordt van alle kanten herhaald tot geen draden los meer op. Heb de palen Hard of droge plekken, u kunt een Politieagent gebruiken.

Snijd vervolgens de staven in kleine blokjes. Hoe kleiner de blokjes, hoe sneller compote, jam en sappen worden bereid.

Rabarber geschild en in plakjes gesneden

Schil rabarber met een mes en snijd in kleine stukjes. Bron: Cv

Ongeschilde rabarber kan schadelijk zijn voor de gezondheid van kinderen en volwassenen

Zelfs als er andere meningen zijn, moet u de rabarber gebruiken onvoorwaardelijk altijd voor de bereiding schillen. Aan de ene kant de Plezier en je hebt veel kleintjes bij het eten van de compote of cake Draden tussen de tanden.

Rabarber Cake

Ongeschilde rabarber smaakt niet goed en trekt bij het eten aan draden die niemand in zijn cake of compote wil. Bron: Cv

Daarnaast is uw Groeten onder. Onder de Schelp van rabarber, zoals in de grote groene bladeren, is veel Oxaalzuur bevatten. Dit zuur kan Nierstenen oorzaak.

Lees ook:   Wat Staat Er In Een Motivatiebrief?

U kunt ook het gehalte aan oxaalzuur in rabarber beperken tijdens het winkelen. Kies bij het winkelen jonge rabarber met dunne staafjes. Dikke staven zijn ouder, meestal houtachtig en hebben een hoge zuurgraad.

Rabarber

Jonge rabarber kenmerkt zich door dunne stokjes en dus minder oxaalzuur. Bron: Cv

Na bereiding wordt de rabarber dan ofwel gekookt of wordt gebruikt met hete stoom gestoomd. De Hitte vernietigt oxaalzuur. Je moet daarom ook rabarber aanbevelen Eet nooit rauw.