Hoe een biefstuk te kruiden voor het grillen is een zeer relevante vraag om te stellen als je niet wilt eindigen met een flauwe biefstuk.
Er zijn verschillende soorten steaks die je bij de slager kunt kopen.
You could have at least 15 different types of steaks that can be seasoned differently before cooking.
Als je wilt weten hoe je steaks moet kruiden voor het grillenblijf bij me.
Ik zal je de geheimen laten zien van een knapperige, smakelijke en goed gekruide steak.
Er zijn verschillende manieren om verschillende soorten biefstuk te kruiden voor het grillen. Sommige kun je kruiden met zout en peper vlak voor je gaat grillen. Terwijl sommige je moeten marineren om hun vezels te verzachten voordat je grilt.
Biefstukken zijn stukken vlees die dwars door de spiervezels van verschillende delen van een koe worden gesneden.
Deze steaks hebben niet dezelfde smaak door een verschil in het vetgehalte dat in elke steak aanwezig is.
Vandaar dat je ze goed moet kruiden, om maximaal van hun unieke smaken te kunnen genieten.
Hoe een biefstuk te kruiden voor het grillen
Als je het goed wilt doen dan moet je weten “hoe lang je een biefstuk moet kruiden voor het grillen“.
Tenzij je ze wilt marineren, zijn steaks gekruid voor ongeveer 30 minuten tot een uur voor het grillen.
Maar ja, steaks komen van verschillende delen van een koe. Sommige steaks zijn taaier dan andere.
En misschien wil je sommige steaks kruiden en langer laten rusten dan andere.
The tough steaks are marinated for an extended period to soften their tissues and get all the seasonings in.
Het kan zelfs 12 uur duren voordat sommige steaks gemarineerd zijn….
Tegelijkertijd hoeven sommige helemaal niet gemarineerd te worden. Na het marineren kun je nu kruiden voor het grillen.
U kunt er achter komen welk type biefstuk u koopt door het etiket te controleren.
U kunt de slager ook om specifieke informatie vragen. Dit zal u leiden over hoe lang u uw steaks moet kruiden voordat u ze op de koekenpan legt om te grillen.
Verschillende manieren om biefstuk te kruiden voor het grillen
We weten al dat steaks niet hetzelfde vetgehalte hebben. Sommige zijn goed gemarmerd terwijl andere minder gemarmerd zijn.
Zodra u uw biefstuk kunt identificeren, kunt u ze kruiden volgens een van de onderstaande methoden:
Rib-eye steak
De Rib-eye steak heeft veel vet dat hem sappig maakt.
Je hoeft hem alleen maar te kruiden met zout en peper voor het grillen om een hele lekkere smaak te krijgen.
Maar als je een sappigere smaak wilt, 1 eetlepel zout met ½ eetlepel peper toevoegen en mengen met canola olie.
Smeer het mengsel op de biefstuk en grill beide kanten gedurende 10 minuten.
Daarna kunt u rozemarijn, knoflook, tijm en boter toevoegen en op laag vuur 5 minuten laten garen.
Kubus Steak
De kubus steak bevat een laag vetgehalte en ze zijn sneller gaar dan andere steaks.
Het wordt vaak mals gemaakt met een vleeshamer voor het grillen.
U kunt de kubusbiefstuk kruiden met een mengsel van uienpoeder, peper, zout en olijfolie voordat u hem bakt in een pan met champignonjus.
De jus wordt gemaakt van champignons, runderbouillon, maïzena en water.
Tip: Grill your steak at a temperature of 150 F to get a well-done steak.
Rump Steak
Dit wordt ook wel de ronde biefstuk genoemd. Deze steaks zijn taaie stukken van mager rundvlees.
Daarom is marineren gedurende minstens 3 uur nodig om de vleesvezels zachter te maken.
Kruid deze biefstuk met een mengsel van tijmblad, uien, zout, olijfolie, boter en peper.
Tip: After seasoning, then cookie it inside beef broth and Worcestershire sauce to get the best results.
Tomahawk Steak
Dit is een Rib-eye steak met de botten er nog aan. Het gemarmerde vet in maakt deze steak zeer sappig en smaakvol.
En dit maakt het een geweldige keuze van een biefstuk.
Het wordt gekruid met een mengsel van olijfolie, Kosher peper, zout, rozemarijn en peterselie voordat het wordt gegrild op een koekenpan.
Flank Steak
Dit is een steak gesneden van de buik of buikspieren van de koe. Het is niet zo smaakvol als Rib eye of Tomahawk steak.
Maar de smaak kan sterk verbeterd worden met marineren voor het grillen.
Het wordt tijdens het grillen gekruid met een mengsel van olijfolie, moutazijn, kruidnagel, Chili poeder, tijm, oregano, zout en zwarte peper.
Na het grillen wordt het gekookt in een kruidensaus van ansjovispasta, volkorenmosterd, citroensap, verse basilicum, verse peterselie, verse munt en zwarte peper.
Short Ribs
Deze biefstuk is gekruid met een mengsel van zout, zwarte peper, ui, olijfolie, knoflook, geplette tomaten en bruine suiker.
U kunt 30 minuten tot een uur laten rusten alvorens te grillen op een koekenpan.
Hanger Steak
Dit malse deel wordt verkregen van de bovenbuik van een koe. Het moet goed gemarineerd worden in azijn voor een malsere en sappigere smaak voor het grillen.
U kunt hanger steak kruiden met een mengsel van knoflook, tijm, en Worcestershire saus.
Filet Mignon (Tenderloin Steak)
Dit deel is afkomstig van de lende van een koe en daardoor zeer mals en mager.
Het vetgehalte is laag in vergelijking met andere steaks.
De bereiding duurt dus helemaal niet lang om uitdroging te voorkomen.
The steak can be seasoned with kosher salt, black pepper, butter, rosemary, and olive oil before grilling.
Strip Steak
Dit deel is afkomstig van de korte lende van een koe en kan zonder been of met been worden gekocht.
Het kan goed gekruid worden met gehakte knoflook, boter, verse kruiden en wijn.
Tip: You can add chimichurri sauce also if you want to be extra.
Rundersteak
Deze biefstuk wordt verkregen uit het plaatgedeelte van de buik van een koe. Het heeft een hoog vetgehalte waardoor het smaakvol en boterachtig is.
U kunt het marineren in een mengsel van olijfolie, balsamico azijn en citroensap gedurende 30 minuten voor het grillen.
U kunt het nu op smaak brengen door een mengsel van knoflookpasta, Italiaanse kruiden, zout en peper in te wrijven.
Dan laat je het zitten voor minimaal 2 uur voor het grillen.. Waarna je de steak op de koekenpan legt om te grillen.
Entrecote
Dit zijn delen zonder been van het lendenstuk van een koe.
Het zijn mals maar minder smaakvol door hun lage vetgehalte in vergelijking met andere steaks.
Sirloin steak kan worden gekruid met zout, peper, kruiden en knoflookboter voor het grillen.
Coulotte Steak
Deze magere biefstuk is afkomstig van de bovenste lende van een koe.
U kunt deze biefstuk kruiden met een mengsel van olijfolie, knoflookpoeder, zout en peper en 30 minuten laten zitten voor het grillen.
Note: This steak is not as popular as other steaks but it is very delicious and flavorful when seasoned properly.
Denver Steak
Het heeft een hoog vetgehalte dat het zeer smaakvol en zacht maakt. Het is zonder been en u kunt het malser maken door het te stampen.
Denver steak kan gemarineerd worden in een mengsel van sinaasappelschil, Dijon mosterd, sinaasappelsap, en balsamico azijn voor 4-6 uur voor het grillen.
U kunt uw gemarineerde biefstuk kruiden met een mengsel van gehakte knoflook, verse tijm, zout en peper en het een uur laten staan alvorens het te grillen op een koekenpan.
Flat Iron Steak
Dit deel wordt ook verkregen van de schouder van de koe.
Het heeft een matig vetgehalte en is ook zeer smaakvol waardoor het een populaire keuze is onder liefhebbers van biefstuk.
Platte ijzeren biefstuk wordt gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, peterselie, rozemarijn, bieslook, rode wijn en mosterdpoeder en voor 3-4 uur in de koelkast.
Het wordt nu gekruid met zout en peper en laat het 20-30 minuten zitten alvorens het te grillen op een pan of koekenpan.
Flap Steak
Ook wel de Sirloin flap steak genoemd, dit deel wordt verkregen uit de onderkant van het lendenstuk van een koe.
De biefstuk is zeer smaakvol met een minerale smaak en mals. Het is mager vlees en zeer goed om te marineren.
Flapsteak kan worden gemarineerd in een mengsel van water, appelciderazijn, olijfolie, uienpoeder, rode wijnazijn, paprikapoeder, komijn, verse marjolein, knoflookpoeder, gember en kruidnagels.
Je kunt het op smaak brengen met de Worcestershire saus voor een zeer smaakvolle smaak. Laat het marineren voor 2-4 uur.
The steak is now seasoned with salt and black pepper before grilling on a skillet.
Lees Volgende: Smaakt kalfsvlees naar rundvlees?
Conclusie
Ik heb je de beste methoden laten zien op hoe je je steaks moet kruiden voor het grillen, en laat u verschillende steaks zien en de beste manier om ze afzonderlijk te kruiden voor een maximale smaak.
Je moet ook onthouden dat het belangrijk is om te noteren hoe lang je je steaks moet marineren en kruiden voor het grillen.
Ik heb je de beste methoden laten zien op hoe je je steaks moet kruiden voor het grillen.
Er is niets zo heerlijk als een stuk goed gekruide gegrilde steak.
Of je het nu alleen eet of als bijgerecht bij andere gerechten het is super lekker.
Ontdek deze smaakvolle steaks en laat me weten wat je ervan vindt.
Geniet ervan!
Table of Contents