Hoe krijg ik lamsvlees mals?

Hoe zacht lamsvlees te maken

Lamsvlees is een vlees dat in veel huishoudens tijdens de feestdagen wordt geserveerd. Vooral met Kerstmis of Pasen is het vlees van de jonge schapen erg populair. Lamsvlees kan worden gebakken, gegrild of geserveerd in een soep. Maar waar moet rekening mee worden gehouden zodat het lamsvlees na bereiding lekker en mals is?

Koken op lage temperaturen maakt het vlees heerlijk mals

Het belangrijkste punt voor de bereiding is om het juiste vlees te kopen. De borst, poot of zelfs de populaire karbonades moeten afkomstig zijn van een jong melklam. Dit vlees is van tevoren veel malser. Vlees van oudere lammeren is herkenbaar aan de geur. Het vlees heeft vaak een muffe geur. Afhankelijk van het type bereiding wordt het vlees gesneden en vervolgens in een bouillon gekookt tot het zacht is. Het reeds malse vlees wordt vervolgens op 90 °C in de oven gelegd en gekookt. Het vlees wordt kort voor het einde gekruid, omdat het zout vocht uit de vleesvezels haalt. Het vlees heeft een roze kern van binnen en is boterachtig.

Voor het grillen moet jong lam van tevoren worden gemarineerd

Het lamsvlees kan ook gemakkelijk op een grill worden bereid als biefstuk, lamszalm of karbonade. Je moet het vlees marineren voor het grillen. De marinade wordt na ongeveer 20 tot 24 uur goed doorgetrokken. Het vet mag niet van de biefstukken of karbonades worden weggesneden. Afhankelijk van je smaak bestaat de marinade uit veel knoflook, verse kruiden, olijfolie, versgemalen peper en een beetje zout. Voor het grillen worden de gemarineerde stukken vlees lichtjes afgedept met keukenpapier. Een lamszalm wordt van elke kant slechts 2 tot 3 minuten gegrild. Het vlees is van binnen nog lekker roze. Lamskoteletjes en lamssteaks worden van elke kant ongeveer 4 of 5 minuten op de grill gegrild. Het vlees werkt het beste in de secundaire zone.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Appelstrudel met speculaas
nv-auteur-afbeelding

Olivia

Olivia is vanaf het begin keukenzoekerredacteur en heeft oog voor de nieuwste inrichtingstrends, apparaten en materialen. Ook brengt ze thuis veel tijd door in de keuken. Koken betekent voor haar ontspanning, genieten en levensvreugde.