Hoe krijg ik wilde knoflook klein?

Wilde knoflook is een van de populaire kruiden in de keuken in het voorjaar. Door zijn licht knoflookachtige smaak is het een geweldige aanvulling op veel verschillende gerechten. Soepen en gegrilde boter geven wilde knoflook een speciaal tintje. De ongeveer 20 tot 30 cm lange bladeren zijn ook ideaal als pesto. Hoe de bladeren van wilde knoflook te krijgen klein?

De wilde knoflook wordt eenvoudig gesneden met een scherp keukenmes

De bladeren van de wilde knoflook die tussen maart en mei groeit, worden geplant na de Oogst eerst in het bos met helder Water gewassen en vervolgens droog gedept. Dit verhoogt de Duurzaamheid in de koelkast.

Als de wilde knoflook wordt Verbruik Indien nodig worden de bladeren gescheiden van de stengels en vergelijkbaar met peterselie met een scherp mes verpletterd. Voor een Pesto je kunt de bladeren ook in kleine stukjes plukken en in een kom met de ingrediënten doen. De ingrediënten worden vervolgens gemengd met de blender of de Staafmixer verwerkt tot een romige consistentie is verkregen.

Dezelfde verwerking wordt aanbevolen voor de productie van een Kruiden of gegrilde kontr. Omdat de wilde knoflook snel Verliest smaak, het mag niet in soepen worden gekookt. De Bloesems van de plant zijn ook eetbaar en kunnen bijvoorbeeld als Qe6 te gebruiken voor een frisse salade.

Wilde knoflook snijden

Wilde knoflook kan gemakkelijk worden verwerkt tot heerlijke en veelzijdige gerechten. Bron: Cv

Er kan een risico op verwarring zijn bij het verzamelen in het bos

Naast de geweldige smaak is wilde knoflook ook buitengewoon. gezond. Met 150 mg per 100 gram zijn de kruiden een goede Vitamine C bron. De bladeren bevatten ook kalium, calcium, ijzer, fosfor, magnesium en zink. Daarnaast werkt de preiplant antibioticum en ontstekingsremmend.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Varkenshaas in bladerdeeg met een bonte tomatensla

Je moet echter heel voorzichtig zijn bij het verzamelen van wilde knoflook in het bos. Het bestaat uit: Gevaar voor verwarring met lelietje-van-dalen en de herfstkrokodil. Beide planten zijn zeer giftig. Een korte test voor het plukken is nuttig. Als je het blad in je vingers wrijft, ruikt het naar Knoflook. Deze geur ontbreekt in giftige planten.