Hoe lang duren aardappelpannenkoeken in de airfryer?

Wij houden van aardappelpannenkoeken – jij ook? Voor velen van ons zijn aardappelpannenkoeken pure jeugdherinneringen, of het nu met appelmoes met suiker en kaneel is, als een stevige variant op kruidenkwark of als bijgerecht bij vlees- en visgerechten. Waar aardappelpannenkoeken vroeger in veel vet werden gebakken, kun je ze tegenwoordig ook in de moderne airfryer bereiden. Hoe lang je hiervoor nodig hebt en waar nog meer rekening mee gehouden moet worden, lees je bij ons.

Bereid aardappelpannenkoeken gezonder

Goudgele aardappelpannenkoeken, ook wel aardappelpannenkoeken genoemd, zijn een integraal onderdeel van de typische thuiskeuken. Lang vergeten, eten zoals dat van oma is vandaag de dag weer in zwang. Toch hoeft het niet ongezond te zijn, zoals de bereiding in de airfryer bewijst. Hier kunt u aardappelpannenkoeken en andere voedingsmiddelen bakken met weinig of geen vet. Hoeveel olie je gebruikt voor de bereiding hangt af van het eten en je persoonlijke smaak. Voor veel aardappelgerechten worden ten minste een paar druppels olie aanbevolen omdat ze de smaak verhogen.

In vergelijking met een gewone friteuse bakt de airfryer aardappelpannenkoeken veel gezonder omdat het werkt met een zeer hete luchtstroom die constant wordt gehouden. Het resultaat zijn knapperige, goudgele aardappelpannenkoeken met minder calorieën en evenveel smaak als wanneer ze met veel vet worden bereid.

Snelle bereiding in de airfryer

Als je honger hebt naar aardappelpannenkoeken, heb je twee opties: of je maakt de massa zelf of je vertrouwt op de bevroren versie. In sommige gevallen kun je ook vers aardappelpannenkoekendeeg kopen dat klaar is om het zelf te bakken.

Lees ook:   Quiche met pompoen

Voor de verse versie heeft de airfryer de laagste kooktijd nodig. Op ongeveer 180 graden bakken de deeg blanks in 6 tot 7 minuten heerlijk krokant in de airfryer en krijgen de gewenste kleur. De exacte duur hangt ook af van de grootte en vorm van de aardappelpannenkoeken.

Als je jezelf het werk wilt besparen en liever bevroren aardappelpannenkoeken gebruikt, kun je ze in de heteluchtfriteuse doen als ze bevroren zijn. Voor de standaardmaat op 180 graden zijn ongeveer 12 minuten nodig totdat de aardappelpannenkoeken gaar zijn.

Fooi: Heb je de aardappelpannenkoeken zelf klaargemaakt en heb je nog wat massa over? Vorm de afzonderlijke aardappelpannenkoeken voor en laat ze invriezen op een keukenplank in de vriezer. Doe dan in een diepvrieszak en bewaar in de vriezer tot het volgende gebruik.