Hoe lang duurt bevroren vleeskaas in de oven?

Liverkaese vleesoven

In de zuidelijke deelstaten is vlees of Leberkäse erg populair. Afhankelijk van de smaak wordt het genoten als een dikke plak of dun gesneden als worst. Nog zuidelijker wordt de populaire Leberkäse aangeboden met een krakeling en mosterd. Het gebraad is verkrijgbaar bij de slager of in de supermarkt om zelf te bakken. Maar hoe ziet het bakken van bevroren gebraad voor een vleeskaas eruit?

Bevroren mag de vleeskaas niet in de oven worden gezet

In de handel of bij de slager wordt het gebraad voor een vleeskaas bijna altijd aangeboden in een aluminium mal. Thuis is het invriezen van het gebraad gemakkelijk mogelijk. De vleeskaas kan dus op een later tijdstip gebakken worden. De vleeskaas moet echter tijdig uit de vriezer worden gehaald. Als je het gebraad bevroren in de voorverwarmde oven legt, wordt de bovenkant gebakken en is de binnenkant nog rauw. Als de temperaturen te hoog zijn, zou de vleeskaas je verbranden in de oven aan de buitenkant. De makkelijkste manier is dan ook om het gebraden vlees of Leberkäse de dag ervoor uit de vriezer te halen en in de koelkast te zetten. Ontdooien in de magnetron is niet goed voor het eiwit in het nog rauwe gebraad. De ontdooide vleeskaas werkt ideaal als je de oven voorverwarmt tot ongeveer 180 °C. Een stuk van 750 gram duurt dan ongeveer 60 minuten. Controleer of de vleeskaas klaar is gebakken met een houten stok, die in het midden wordt doorboord. Als er geen gebraad op de stok zit, wordt de vleeskaas gebakken.

Lees ook:   Alles over zeewier: welke soorten zijn er en hoe gebruik je ze?

De vleeskaas is verpakt in aluminiumfolie voor verwarming.

Je kunt een kant-en-klare vleeskaas ook in één stuk invriezen. Als je gasten verwacht, moet je de vleeskaas op tijd ontdooien. Het verwarmen van kant-en-klaar vlees of gehaktbrood is ook moeilijk als het bevroren is. Wikkel de koude en ontdooide vleeskaas vervolgens in aluminiumfolie en verwarm deze op 100 °C in de oven. Een stuk van ongeveer 1000 gram heeft ongeveer 1 1/2 uur nodig om op te warmen. U kunt de kerntemperatuur meten met een geschikte vleesthermometer. Het vlees of gehaktbrood kan worden geserveerd als de kerntemperatuur tussen 60 °C en 70 °C ligt.

nv-auteur-afbeelding

Olivia

Olivia is vanaf het begin keukenzoekerredacteur en heeft oog voor de nieuwste inrichtingstrends, apparaten en materialen. Ook brengt ze thuis veel tijd door in de keuken. Koken betekent voor haar ontspanning, genieten en levensvreugde.