Hoe lang duurt een bevroren kip in de oven?

Kip is een van de dingen die mensen graag bevroren kopen in de supermarkt. Dit betekent echter vaak dat het eerst moet worden ontdooid voordat het wordt gekookt of gebakken. Omdat de kip echter toch wordt blootgesteld aan warme temperaturen in de oven, lijkt het voor de hand te liggen om gewoon af te zien van ontdooien. Daarvoor rijst echter de vraag hoe lang een bevroren gebraden kip nodig heeft in de oven.

Meer tijd voor een diepgevroren gebraden kip in de oven

Kortom, het is niet noodzakelijkerwijs aan te raden om een gebraden kip bevroren in de oven te bakken. Dit verhoogt het risico dat de kip aan de buitenkant donkerbruin wordt, terwijl hij nog lang niet binnen wordt gekookt. Soms komt het ook voor dat het vlees te droog uit de oven komt. Een ander probleem is kruiden. Als de kip nog bevroren is, hebben de kruiden het veel moeilijker om het vlees te plakken of binnen te dringen.

De bevroren kip moet, indien mogelijk, vóór de bereiding worden ontdooid

De bevroren kip moet, indien mogelijk, vóór de bereiding worden ontdooid

Als er geen tijd is om de kip te ontdooien, kun je het nog steeds in de oven proberen. Meestal duurt een kip met een gewicht van een kilogram ongeveer 55 tot 65 minuten in de oven. Als het bevroren is, moet tussen de 15 en 20 minuten worden toegevoegd. De exacte tijd is altijd afhankelijk van de betreffende oven. Ook zaken als boven- en onderwarmte of circulerende lucht spelen een rol in de tijd. Voor boven- en onderwarmte moet u bijvoorbeeld nog eens 15 minuten toevoegen.

Als de kip in de oven wordt bereid wanneer deze is ingevroren, moet de kooktijd worden verlengd.

Als de kip in de oven wordt bereid wanneer deze is ingevroren, moet de kooktijd worden verlengd.

Om het wat makkelijker te maken, kan de aanschaf van een vleesthermometer de moeite waard zijn. Deze kunnen worden gebruikt om te controleren wanneer de kip de ideale kerntemperatuur heeft bereikt. Dit is rond de 80 graden.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Hamburgers Caprese

Kook langzaam een bevroren gebraden kip

Een alternatief voor klassiek bakken is een bereiding met lage temperaturen. In dit geval wordt de kip ongeveer vier tot vijf uur gebakken op maximaal 130 graden. Hier is het minder belangrijk of de kip eerder is ingevroren, omdat het kookproces over het algemeen zachter is. Toch moet de baktijd met 20 tot 30 minuten worden verlengd. Vanwege de vrij lange kooktijd is ook hier een vleesthermometer bijzonder aan te raden. Vooral hoogwaardige apparaten maken constante monitoring mogelijk, zodat de perfecte kooktijd zeker niet wordt gemist.