Hoe lang duurt het voordat de cakebasis is afgekoeld?

Voor de productie van fruittaarten, room- of slagroomtaarten is een luchtige cakebasis onmisbaar. De losjes geklopte biscuit van losgeklopt ei, suiker en een beetje bloem wordt door professionele bakkers en banketbakkers ook wel Weense grond genoemd. De afgewerkte gebakken cakebodem kan echter niet onmiddellijk worden verwerkt. Maar hoe lang duurt het voordat de taartbodem goed is afgekoeld?

Een taartrek is geschikt voor het koelen van de taartbodem

Het bijzondere van een hoogwaardige biscuit is de vloeibare boter, die uiteindelijk met de hand of met een garde wordt opgetild. Na het vouwen wordt de massa voor de cakebodem onmiddellijk in de voorbereide ring gevuld en gedurende ongeveer 45 minuten op 170 tot 175 °C gebakken. Omdat de massa tijdens het bakken uit de ring puilt, moet de afgewerkte cakebodem onmiddellijk op een draadrek worden gegooid zodra deze uit de oven komt. Om de stoom te laten ontsnappen bij het afkoelen, moet je gewoon het bakpapier dat nu aan de bovenkant ligt eraf pellen. Om af te koelen blijft de taartbodem gewoon op het taartrek in de ring liggen. De cakebodem koelt na ongeveer 30 tot 45 minuten af. De grond kan echter niet onmiddellijk worden verwerkt.

Verse taartbodems kunnen niet worden gesneden

In bakkerijen en banketbakkers worden taartbodems altijd voorgebakken. Dit is nodig omdat de verse grond niet verder verwerkt kan worden. Hoewel ze gemakkelijk van de cakeringen kunnen worden verwijderd, hebben ze geen snijweerstand. De cakebodem moet daarom na het bakken ongeveer 24 uur in de ring rusten. Het is nog beter als de basis pas na twee dagen tot een cake wordt verwerkt. Eerst verwijder je de taartbodem van de ring. Dit werkt gewoon als je de ring en de onderkant rechtop plaatst. De vloer wordt vervolgens losgemaakt met een scherp mes.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Bolussen

Een dunne draad is geschikt voor snijden of verdelen

Om te snijden of te verdelen, plaatst u de cakebasis terug op het draadrek. Met een dun draadje of professioneel met een groot zaagmes krijg je een recht gesneden oppervlak dat niet afbrokkelt. Dit is vooral belangrijk als je een crème of crème wilt smeren. Om de cakebodem lekker fris te houden tijdens de langere rustperiode, houd je de basis koel en bedek je deze met een theedoek.