Hoe lang kun je gefrituurd vlees invriezen?

Vries gebakken vlees

Wie gasten uitnodigt, mist zich heel snel in de porties of de honger was kleiner dan verwacht. Zelfs bij barbecues in de zomer blijft er in veel gevallen nog iets over. In de koelkast kan gestoofd, gebakken of gegrild vlees twee dagen worden bewaard. Te veel vlees kan ook worden ingevroren. Maar hoe lang kun je gefrituurd vlees eigenlijk invriezen?

Het gefrituurde vlees is goed verpakt voor het invriezen

Schnitzel, steaks, burgerpasteitjes, maar ook gebraden vlees. Kortom, er is niets mis met het invriezen van gefrituurd vlees. Wel is het belangrijk dat het vlees goed gebakken is voor het invriezen. Na het frituren moet het vlees afkoelen tot kamertemperatuur voordat het wordt ingevroren. Je moet hele braadstukken of de restjes in plakjes snijden. De dunnere schijven bevriezen sneller en ontdooien op een later tijdstip gemakkelijker. Om in te vriezen, verpakt u het vlees in vershoudzakken of in plastic kommen met een goed sluitend deksel. In een vriezer met een temperatuur van -18 °C kan het vlees dan maximaal zes maanden worden ingevroren.

Na het ontdooien moet het vlees weer goed verwarmd worden.

Het ontdooien van het reeds gefrituurde bevroren voedsel moet in de koelkast worden gedaan. Dit is vooral voordelig in het warme seizoen. Het ontdooide vlees, in welke vorm dan ook, moet je zeker weer even verwarmen. Dit doodt mogelijke bacteriën. Dit is vooral belangrijk voor bevroren pluimveevlees, omdat salmonella zich onder bepaalde omstandigheden kan vormen. Het invriezen van vlees heeft echter één nadeel. Hoe langer het vlees bevroren is, hoe meer de smaak eronder lijdt. Dit komt meestal door de zogenaamde diepvriesbrand. De vriesbrand is een waterverlies in het bevroren voedsel. De smaak van het vlees wordt in het water gebonden. Bij het ontdooien loopt deze vloeistof weg. Je moet daarom zo snel mogelijk ontdooien en bevroren vlees eten.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Satés van konijn met een mangodip
nv-auteur-afbeelding

Olivia

Olivia is vanaf het begin keukenzoekerredacteur en heeft oog voor de nieuwste inrichtingstrends, apparaten en materialen. Ook brengt ze thuis veel tijd door in de keuken. Koken betekent voor haar ontspanning, genieten en levensvreugde.