Hoe lang moet soep in de magnetron staan?

De soep is al sinds het stenen tijdperk een van de populairste gerechten. Voor de verschillende bereidingen zijn er inmiddels wereldwijd enkele duizenden recepten, die zijn aangepast met allerlei ingrediënten. Het wordt in bijna alle landen van de wereld aangeboden als voor- en hoofdgerecht of als snack. De soep is ook uitstekend geschikt als gerecht voor het voorkoken. Maar hoe lang duurt het om het in de magnetron of op het fornuis te verwarmen?

Soepen kunnen langzaam op het fornuis worden verwarmd

Het hoofdingrediënt van een soep is altijd vloeibaar. De soepen onderscheiden zich op basis van hun recept, de ingrediënten en hun consistentie. Er zijn dus heldere bouillons met en zonder vlees, vis of groenten, gebonden en gepureerde soepen en diverse roomsoepen. Het goede aan soepen is dat ze voorgekookt, gekoeld en ingevroren kunnen worden. Verwarmen kan dan gewoon in de pot. Om dit te doen, wordt de kookplaat op het laagste vuur geplaatst en wordt de soep verwarmd in een pot met een deksel. Soepen en bouillons met inzetstukken doen er altijd iets langer over om te verwarmen. Gepureerde soepen of roomsoepen die zijn ingevroren, moeten vóór het verwarmen worden ontdooid.

In de magnetron zijn geschikte gerechten geschikt

Als je je soep in de magnetron wilt verwarmen, werkt dit natuurlijk ook. De koude soep kun je het beste vullen in een magnetronvat met een deksel. Dit is vooral aan te raden als er verschillende afzettingen in de soep zitten zoals vlees, vis of groenten. Zelfs romige soepen worden ideaal verwarmd in een geschikt magnetronvat. Als uw magnetron geen programma heeft om te verwarmen, kunt u de instelling handmatig aanpassen. Het wattage mag niet hoger zijn dan 500 of 600 watt. Voor een hoeveelheid van ongeveer 250 gram moet een tijd van 2 tot 3 minuten worden gekozen. U moet voorzichtig zijn bij het verwijderen van de soep, omdat vloeistoffen in de magnetron snel opwarmen tot meer dan 80 °C.

Lees ook:   Stamppotje van zoete aardappel en broccoli

Langzaam ontdooien in de magnetron is ook mogelijk

Om een soep in de magnetron te ontdooien, is er ook een programma op moderne apparaten. Soepen moeten zeker langzaam worden ontdooid in een magnetron. De ingrediënten kunnen hun smaak verliezen door te snel te ontdooien. Overigens zijn de vaten voor het invriezen meestal niet geschikt om in de magnetron te ontdooien. Kort in een warmwaterbad geplaatst, kunnen ze uit het vat worden verwijderd, in de magnetron worden ontdooid en vervolgens worden verwarmd.