Hoe lang om grill voor te verwarmen?

Voordat het kan gaan grillen, moet de grill eerst op temperatuur komen. Afhankelijk van het type grill moeten verschillende periodes worden gepland. Terwijl het voorverwarmen relatief snel gaat met een gasgrill, is er iets meer tijd nodig met houtskool.

Waarom moet een grill voorverwarmd worden?

Het moet begrijpelijk zijn dat een grill eerst een bepaalde temperatuur bereikt voordat deze kan beginnen met de eigenlijke hoofdact. Pas als er voldoende warmte is, is het vlees echt gaar. Het is ook geen goed idee om tijdens het opwarmproces te beginnen met grillen. Aan de ene kant vertraagt dit het kookproces en zorgt het er ook voor dat er rook ontstaat in steenkool, wat op zijn beurt de smaak beïnvloedt.

Daarnaast is voorverwarmen een goede manier om het grillrooster te bevrijden van eventuele resten. Vooral degenen die het niet overdrijven met het schoonmaken van het rooster na een barbecue-avond, moeten uitgebreid voorverwarmen. De warmte verbrandt de resten van het rooster en zorgt zo voor een relatief schone grill. Maar zelfs voor ijverige schoonmakers is het een goed idee om de roest van tevoren aan de hitte bloot te stellen. Door de hoge temperaturen worden eventuele resten van reinigingsmiddelen weggebrand.

Hoe snel wordt een gasgrill heet?

Wie met een grasgrill werkt, heeft een duidelijk voordeel als het gaat om voorverwarmen. Hier zijn meestal 10 tot 20 minuten voldoende om de grill op temperatuur te brengen. Minder kan ook werken, maar is niet echt aan te raden. Zelfs als de grasgrill snel op temperatuur komt, is het logisch om het een paar minuten te geven, zodat de warmte gelijkmatig kan worden verdeeld en het rooster ook op bedrijfstemperatuur komt. Veel meer dan 20 minuten zijn in ieder geval niet nodig en eerder een verspilling van energie.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Tofoe sesamkorst en groentewok

De houtskool op temperatuur brengen

In het geval van houtskool is er iets meer tijd nodig voordat het grillen kan beginnen. De kolen hebben de optimale temperatuur bereikt wanneer deze overal bedekt is met een laag witte as. Hoe lang dit duurt, hangt ook af van de hoeveelheid gebruikte kolen. Een goede richtlijn is 30 minuten. Als het met veel kolen wordt gegrild, kan het ook 5 tot 10 minuten langer duren.