Hoe Marinara Saus in te dikken – Eenvoudige Stappen + Vervangingen!

Sinds mijn moeder me leerde hoe Marinara saus in te dikken Ik ben niet bang als het waterig wordt.

Misschien ben je net klaar met deze saus en vind je hem te waterig naar je zin.

You don’t have to throw it away or make another one. I’m sure you are looking for how to thicken your marinara sauce. 

Nou, je hoeft dit stukje artikel alleen maar tot het einde te lezen en ik zal je laten zien hoe het moet.

Marinara saus is een zeer populaire en geliefde saus voor pasta gevonden in andere Italiaans-Amerikaanse keukens.

Het wordt gemaakt van pruimtomaten en een mengsel van verschillende Italiaanse kruiden en specerijen. De saus is het lekkerst als hij dik is.

Daarom moeten we onze marinara saus dik bereiden.

Je kunt hem tijdens de bereiding dik maken door de tomaten te laten uitlekken in het geval van tomaten uit blik. Of je brengt het snel aan de kook voordat je het laat sudderen als je verse tomaten gebruikt.

Toepassingen van ingedikte marinara saus

gebruik van ingedikte saus

Er zijn verschillende manieren om je saus te eten en ervan te genieten.

  • Gebruik het als saus voor elke gekookte gewone pasta.
  • Bereid het als een dip voor broodstokjes, frietjes, jalapeno peper, of mozzarella sticks.
  • Het kan gebruikt worden als saus voor uw volgende zelfgemaakte pizza.
  • Het kan gebruikt worden als saus voor je gebakken spaghetti.
  • Het kan gebruikt worden als vulling voor calzones. Calzones zijn Italiaanse in de oven gebakken broodjes.

Hoe Marinara Saus in te dikken

hoe marinara saus in te dikken

Mocht je met een zelfgemaakte waterige marinara saus zitten en je zou graag willen weten hoe je Marinara saus dikker kunt maken, dan heb je geluk.

Je moet mijn eenvoudige en snelle bewezen methoden hieronder volgen:

Laat de saus sudderen

Hierdoor kookt het vocht uit en wordt het dikker. U hoeft alleen uw pot met saus op laag vuur voor 10-15 minuten.

Zorg ervoor dat u regelmatig te roeren terwijl u kookt zodat het niet aanbrandt. Dit verandert niets aan de smaak van uw saus.

Dit is hoe je suddert.

  1. Doe de saus op een pan.
  2. Laat het op een laag vuurtje sudderen
  3. Regelmatig roeren gedurende 10 tot 60 minuten

Voeg maïszetmeel slurry toe

maïszetmeel toevoegen

Dit wordt bereikt door een deel maïszetmeel met een deel water te mengen tot een slurry. Waarna je het toevoegt aan je saus.

Maïszetmeel is een bekend verdikkingsmiddel en ook deze functie kun je maximaal benutten bij het indikken van je saus.

Hier zijn de te volgen basisstappen.

  1. Meng een eetlepel maïzena met een andere eetlepel koud water
  2. Roer het mengsel te goed tot het dik wordt
  3. Leeg in je saus
  4. Laat het koken op laag vuur
Note: Adding cornstarch would not affect the taste of your sauce in any way. It rather helps to thicken it.

Voeg Meel Roux toe

voeg een bloem roux toe

Je kunt dit maken door een deel van de bloem met een deel van de olie in een pan te mengen. dan verwarm je het een paar minuten tot het dik wordt.

Je kunt dit mengsel dan toevoegen aan je saus om hem dikker te maken. Het voegt romigheid en een fijnere geur toe aan uw gerecht.

Het nadeel is dat je misschien niet meer de originele smaak van de saus hebt. De bloem zou zeker de smaak veranderen.

Maar als je het niet erg vindt, dan kun je deze methode toepassen bij het indikken van je marinara saus.

Voeg meer tomatenpuree toe

Door meer tomatenpuree aan uw saus toe te voegen wordt deze dikker. Het zal zelfs meer tomatensmaak aan je saus toevoegen.

Dit zou de hoeveelheid van je saus kunnen vergroten, maar het zou hem zeker dikker maken.

You can use either canned or fresh tomatoes.

Voeg Ierse aardappelpuree toe

aardappelpuree

U kunt ook Ierse aardappelpuree gebruiken om je saus in te dikken. Aardappelen zijn zetmeelrijk voedsel en het meeste zetmeelrijke voedsel wordt dik als het gekookt wordt.

Je hebt wat aardappelen nodig op basis van de hoeveelheid van je saus. Kook deze aardappelen, doe ze in een kom, en stamp ze met water tot een dikke pasta.

Dan kun je je mengsel in een kleine lepel toevoegen aan de saus om hem dikker te maken.

Eigeel toevoegen

Deze methode zal de smaak van uw saus veranderen maar als je het niet erg vindt, kun je dit uitproberen.

Scheid het eigeel van het wit en klop het apart. Meng het dan met een beetje bloem en giet het in je saus.

Het zal de saus automatisch een dikkere consistentie geven.

Wat zijn andere opties?

andere opties

De water van gekookte pasta kan ook gebruikt worden om uw saus in te dikken..

Dit water is zetmeelhoudend van aard en u kunt het in gematigde hoeveelheden aan uw saus toevoegen. Zware Slagroom kan ook gebruikt worden om je saus te verdikken.

Neem een kleine hoeveelheid zware room en klop die op tot hij heel luchtig is. Voeg het dan toe aan je saus, onder voortdurend roeren.

U kunt uw saus ook dikker maken door gemalen rundvlees toe te voegen. Als u geen vegetariër bent vindt u het misschien niet erg om wat rundvlees in uw gerecht te hebben.

Dit is een goede methode om uw marinara saus in te dikken.

Note: Most likely when you think of sauces for your pasta, the sauce that comes to mind is the marinara sauce.

Vervangingen voor marinara saus

de vervangers

Marinara saus is een smaakvolle saus die kan worden gebruikt als dipsaus of in een pastagerecht.

Niettemin is het misschien niet beschikbaar in het geval dat u er gebruik van moet maken.

Maak je geen zorgen want ik heb vier sauzen die kunnen worden gebruikt als back-up voor uw saus. Deze sauzen zijn uitgeprobeerd, getest en goedgekeurd.

Ze maken uw gerecht en de bouillon zo dik als u wilde.

Optie #1. Pizzasaus

Pizzasaus wordt ook gemaakt van tomaten en kruiden. Tomaten zijn altijd dik en gezond voor consumptie.

Het kan ook gebruikt worden als een prima vervanger voor marinara saus.

Optie #2. Alfredo Saus

een alfredo saus

Deze alfredo saus is gemaakt van kaas, parmezaanse boter en zout. Hij wordt ingedikt met pastakookwater, bekend om zijn zware room.

Het is een erg lekkere saus voor je pasta en het kan heel goed als vervanger dienen.

Optie #3. Pesto Saus

Deze saus is gemaakt van een verse mix van basilicum, knoflook, noten en olijfolie met veel kaas.

Dit is een snelle saus voor je pizza of voor je pasta.

Dus, het is oke om Alfredo saus te gebruiken als vervanging om uw marinara saus te verdikken.

Optie #4. Bolognese saus

een bolognese saus

Bolognese wordt gemaakt van tomatensaus en gemalen rundvlees. Deze saus heeft meer rundvlees dan tomaten als ingrediënt.

Bolognesesaus is zeer voedzaam en is een goede optie voor vleesliefhebbers..

Dus, bolognese saus is een geweldige vervanger om uw Marinara saus te verdikken

Conclusie

Uw marinara saus speelt een cruciale rol in het genieten van uw pasta of eender welk gerecht dat u verkiest, dus daarom moet u leren hoe Marinara saus in te dikken.

Het is algemeen bekend dat hij het lekkerst en super bevredigend is als hij dik is.

Soms kun je het niet dik krijgen tijdens het bereiden. Maar u kunt het later nog steeds indikken met een van de methoden die in deze blogpost worden genoemd.

The goal is to enjoy a plate of delicious and lustrous marinara sauce instead of a thin bowl of tomato soup.

Maïszetmeel staat bekend als een toonaangevend verdikkingsmiddel en de meest omarmde.

Je moet het gewoon goed doen, de juiste hoeveelheden gebruiken tijdens het maken van het verdikkingsmiddel, en dan verder verwarmen bij een lage temperatuur.

In een oogwenk, moet het dikker zijn en bedank me later.

Vergeet me niet uit te nodigen voor het eten wanneer je die dikke heerlijke schotel van Marinara saus en pasta maakt.

Tot dan, bedankt om langs te komen. Tot de volgende keer.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Spinaziesalade met geitenkaas, quinoa en gebakken shiitakes