Hoe ontdooi je een bevroren bagel? De beste manier

Gelukkig voor jou, zal dit artikel je meenemen door hoe een bevroren bagel te ontdooien en ook hoe ze goed in te vriezen.

Verse bagels zijn zonder twijfel het lekkerst en daarom eten de meeste mensen ze zo snel mogelijk.

Maar als je bent zoals ik, betekent dit dat je altijd een overschot hebt, of je ze nu thuis bakt of in de supermarkt koopt.

Door de bagels in te vriezen, hoeven we ons geen zorgen te maken dat ze hun versheid verliezen.

Maar als ze niet goed bewaard of ontdooid worden, kunnen de bagels hun unieke smaak verliezen.

Het ontdooien van bagels is eenvoudig, ongeacht of je ze vers of bevroren hebt gekocht. Je kunt een magnetron gebruiken, het een nachtje laten staan, en vele andere manieren die in dit artikel zullen worden besproken.

Hoe een bevroren bagel te ontdooien

de bevroren bagel ontdooien

Er zijn verschillende manieren om een bagel te ontdooien, afhankelijk van de apparaten die je hebt, of hoe snel je het ontdooiproces wilt laten verlopen.

Hier is de meest gebruikelijke methode om bevroren bagels te ontdooien.

Methode #1: Een magnetron gebruiken

De snelste manier om een bagel te ontdooien is in de magnetronin plaats van op kamertemperatuur of in de koelkast gedurende een nacht.

Terwijl het ontdooien in een magnetron slechts enkele seconden duurt, duurt het ontdooien bij op kamertemperatuur tot 60 minuten duren.

Dus, hoe ontdooi je een bevroren bagel met behulp van een magnetron?

Stap #1: Stel de magnetron in

Bij het ontdooien van een bagel met behulp van een magnetron is het eerste wat u moet doen de magnetron instellen op de gewenste temperatuur.

Normaal gesproken, hebben de meeste magnetrons een ontdooiknop die je kunt gebruiken.

In gevallen waarin de magnetron er geen heeft, kunt u de lage-temperatuurinstelling inschakelen.

Dit is vooral bedoeld om ervoor te zorgen dat de bagel een bescheiden warmte krijgt die hem gelijkmatig ontdooit.

Stap #2: Snij de bagel

snij de bagels

Deze stap is geheel optioneel, wat betekent dat je kunt besluiten hem over te slaan als je dat wilt.

We snijden de bagel om ervoor te zorgen dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Hoe groter het oppervlak, hoe hoger de reactiesnelheid.

Dit betekent hoe meer blootgesteld gebied, hoe sneller en gelijkmatiger de bagel opwarmt.

Lees ook:   Pompoentaart

Stap #3: Plaats de bagel in de oven.

Leg de reeds gesplitste bagels in de oven en laat ze ongeveer dertig seconden staan.

Daarna, draai het om en laat het nog dertig seconden staan. zodat beide kanten even sterk verhit zijn.

Als de tijdsduur verstreken is en de bagel niet goed verhit is, plaats hem dan terug in de magnetron.

Controleer vervolgens voortdurend tot het gewenste resultaat is bereikt. Veel vocht verlaat de bagel als hij bevroren raakt.

Het gevolg is dat wanneer de bagels ontdooien, het dichte broodje ontdooit, en de opgeloste ijskristallen eruit lekken, wat vragen oproept over de droogheid.

Om het probleem van droogte na het microgolfen te vermijden wordt geadviseerd om een licht vochtige papieren handdoek te gebruiken om de bagels in te pakken alvorens ze in de magnetron te plaatsen.

Of u kunt de bagels enkele seconden onder stromend water leggen voordat u ze in de magnetron doet.

Daarom gebruiken de meeste mensen een broodrooster of een oven in plaats van een magnetron. Dit brengt ons bij de volgende methode.

Methode #2: Een broodrooster of oven gebruiken

gebruik een broodrooster of oven

De stappen voor het gebruik van een broodrooster of oven lijken veel op die voor het gebruik van een magnetron, maar duren langer. Hier zijn de stappen.

Stap #1: Plaats onder stromend water

Dit is de eerste en belangrijkste stap bij het ontdooien van een bagel.

Zoals ik al eerder zei, als je droogheid wilt voorkomen na het ontdooien van je bagels, kun je ze het beste onder stromend water leggen.

Tip: Place under running water for some seconds or wrap them with a damp paper towel.

Stap #2: Snij ze doormidden

Net als bij het gebruik van een magnetron moet je de bagels in twee helften snijden om het oppervlak te vergroten.

Stap #3: Plaats in de magnetron

Je plaatst de gesneden bagels even in de magnetron. Het is optioneel.

Het belangrijkste punt om het eerst in de oven te doen is om het een beetje voor te verwarmen voordat je het in een broodrooster doet.

Stap #4: Plaats het in de broodrooster of oven.

plaats in de broodrooster of oven

Sommige broodroosters hebben speciale instellingen om bagels op de juiste temperatuur te roosteren.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Looksoep met palourdes, witbier en gremolata van spek

Maar in gevallen waar de broodroosters dat niet hebben, de temperatuur instellen op 350 graden Celsius.

Hetzelfde geldt ook voor de oven. Daarna kunt u de positie van de bagels van tijd tot tijd veranderen.

Tip: Only use an oven and toaster if you have extra time or a crustier bagel.

Methode #3: Overnachting

Hoewel het meestal niet wordt aangeraden om je bevroren bagel op het aanrecht te laten ontdooien, is het goed om de bagel een nacht in een koele en droge omgeving te laten liggen.

Of je kunt hem een nacht in de koelkast leggen. Als je de volgende dag bevroren bagels wilt, laat ze dan een nacht op kamertemperatuur ontdooien.

Leg de bagels die je wilt ontdooien op een dienblad nadat je ze uit de vriezer hebt gehaald.

De volgende dag zijn ze klaar voor consumptie als u ze ‘s nachts in een koude, droge omgeving ontdooit.

Note: The bagels will taste fresher when defrosted in this manner the fresher they were when placed in the freezer.

Methode #4: Herbakken

opnieuw bagels bakken

Opnieuw bakken is de enige aanpak waarbij de oven of broodroosteroven niet voorverwarmd hoeft te worden.

Opnieuw bakken is, zoals de naam al aangeeft, wanneer je de bagels kookt alsof je ze helemaal opnieuw maakt.

Note: This method comes the closest to recreating the process of baking from the scratch.

Hieronder staan de stappen die je moet volgen bij het opnieuw bakken

Stap #1: Kook de bagels

Nadat je de bagels uit de koelkast hebt gehaald, is het volgende wat je doet… ze in een pan met water doen en ze koken.

Wanneer u de bagels wilt koken, is het raadzaam dit te doen zonder de bagels te snijden.

Hoewel je de bagels ook kunt koken nadat ze gesplitst zijn, adviseren wij u dat niet te doen.

Dit is omdat er een kans is dat ze zouden breken of hun vorm zouden verliezen.

Stap #2: Plaats op een dienblad

leg bagels op een dienblad

Leg de bagels na het koken op een dienblad of een ovenschaal en laat ze even afkoelen.

Als je na het afkoelen merkt dat de bagel er droog uitziet, besproei de bagels met weinig water of dep het oppervlak van de bagels met een vochtige papieren handdoek.

Lees ook:   Welke sapcentrifuge voor selderijsap?

Stap #3: Zet in de oven

Nadat de bagel is afgekoeld, plaats je hem in de oven om enkele minuten op te warmen.

Stap #4: Wacht!!!

Nadat je een knapperige versgebakken bagel hebt gekregen, moet je enige tijd wachten voordat je overgaat tot het eten van de bagels.

Laat de bagels in het midden afkoelen voordat je ze eet, zodat je een knapperig en zacht gevoel krijgt.

Hoe lang duurt het om een bevroren bagel te ontdooien?

hoe lang duurt het om een bagel te ontdooien

De tijd die nodig is om een bevroren bagel te ontdooien hangt uitsluitend af van welke procedure je hebt gevolgd.

Een magnetron gebruiken

Het duurt ongeveer een minuut of twee om een bagel volledig te ontdooien in de magnetron.

Daarmee is het de snelste van alle procedures, hoewel de resultaten misschien niet zo bevredigend zijn.

Een broodrooster of een oven gebruiken

Een broodrooster of een oven gebruiken kost evenveel tijd of slechts een klein verschil.

Het zou ongeveer dertig tot zestig minuten om een bagel in beide volledig te ontdooien.

Overnachting

laat bagels overnachten

Een nachtje laten staan duurt ongeveer twaalf uur en is daarmee de langste tijd om een bevroren bagel te ontdooien.

Herbakken

Het kost ook een aanzienlijke hoeveelheid tijd en het is de op één na langste tijd.

Maar in dit geval is het zeker het wachten waard. Het duurt ongeveer twee tot drie uur om het opnieuw bakken te voltooien.

De tijd die nodig is om af te koelen is wat het na elk proces lang maakt

Lees Volgende: Kun je gegrilde kaas eten met een beugel?

Conclusie

Nu zijn we aan het eind van dit artikel gekomen en ik hoop dat u nu op de hoogte bent van hoe een bevroren bagel te ontdooien.

So far so good, we hebben de verschillende methoden om een bagel te ontdooien en de benodigde tijd kunnen bespreken.

Dus, afhankelijk van de tijd die je hebt of het product dat je zoekt, kun je een procedure kiezen die bij je past.

Ik hoop dat dit artikel nuttig is geweest. Hartelijk dank voor uw tijd en geduld. Blijf veilig!