Hoe smaakt schorpioenvis? Hoe te bereiden

Schapevis is een grappig uitziend wezen dat je kan doen afvragen hoe schapevis smaakt.

Als je ooit in de bek van een vis of ander gevind dier hebt gekeken, heb je waarschijnlijk de vlijmscherpe, puntige tanden opgemerkt die veel van hen hebben.

Echter, dat is niet het geval met de schorpioenvis. Sterker nog, de schorpioenvis heeft tanden die breed en meer meer lijken op die van landzoogdieren dan op die van zijn gekieuwde verwanten.

Maar een vis is meer dan alleen zijn smaak. U wilt waarschijnlijk alles weten over zijn textuur, hoe u hem schoonmaakt en bereidt, en natuurlijk de beste manier om deze smakelijke oceaan lekkernij te vangen en te koken.

Dus, blijf lezen om alles te leren wat je moet weten over schorpioenvis.

Sheepshead fish is quite delicious. Their big teeth allow them to eat shellfish – so you get a sweet flavor that resembles what you might expect from sand-dwellers.

Hoe smaakt schorpioenvis?

wat is schorpioenvis

Smaakt schorpioenvis goed? Schapevis is een beetje aan de zoete kant, met een smaak die doet denken aan schelpdieren.

Het heeft niet de vissmaak die je zou verwachten, wat deze unieke vis nog interessanter maakt om te proberen.

Hij is ook vet en stevig, waardoor hij een vlokkige, vochtige textuur heeft als hij eenmaal gekookt is.

Het vangen van schorpioenvis

Vissers die hunkeren naar de smaak van schapevis zullen naar de oostkust van de V.S. gaan om ze te vangen. Je vindt ze in de grootste aantallen van North Carolina tot Florida.

Je beste kans op een goede vangst is een bezoek tijdens het paaiseizoen in maart en april. Maar december tot april is ook een goede tijd om ze te vinden.

Deze vissen verzamelen zich graag rond steigers, dokken, bruggen en andere structuren waar je zeepokken kunt vinden. Deze scherpe kleine wezens zijn een van de favoriete maaltijden van de schorpioenvis.

Schapenhaai vissen zijn slechts ongeveer 6-8 pond, dus ze zullen je geen problemen geven in de gewicht afdeling.

Maar, zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, het vangen van een vis met rijen en rijen mensachtige tanden vereist een speciale haak.

In het bijzonder wil je een kleine J-haak. Zoek er een die niet groter is dan een dubbeltje, anders heb je misschien moeite om de kaak van de vis vast te grijpen. Als aas is elk type schelpdier geschikt.

Tip: You can also use a circle hook if you don’t have a J-hook handy.

Het schoonmaken van schorpioenvis

het schoonmaken van sheepshead

Als je eenmaal een paar vissen hebt gevangen, is het tijd om ze klaar te maken om te koken. Het eerste wat je moet doen is de vis schoonmaken.

Op het eerste gezicht kun je je afvragen of de stekels op de rug van de vis de moeite waard zijn.

Maar als je de vis eenmaal kookt en opeet, zul je zien dat het de moeite waard was.

Als je een ervaren visser bent, is het schoonmaken van vis waarschijnlijk een oude hoed voor je. Maar voor het geval je nieuw bent in het vissen, volgt hier een korte uitleg over hoe je een vis goed schoonmaakt.

Stap Een

Pak een dun, scherp filetmes en een paar handschoenen om vis schoon te maken.

Stap Twee

Plaats het mes schuin onder de schubben achter de kop en snijd verticaal tot aan de ruggengraat.

Stap Drie

Maak vanaf de bovenkant van uw eerste snede een tweede snede 2-3 inches onder de ruggengraat en snijd driekwart naar het einde van het lichaam.

Buig dan de snede naar beneden naar de voorkant van de onderste vin.

Stap Vier

stap vier van het schoonmaken

Draai de vis, zodat de stekels naar je toe staan. Schuif dan het mes van de voorkant van de ruggengraat naar de staart, en steek het helemaal in zodra je de ribbenkast bent gepasseerd.

Trek de filet voorzichtig omhoog en snijd de overgebleven plekken waar het vlees aan elkaar vastzit door.

Snijd het deel door waarmee de filet aan de staart vastzit. Herhaal bovenstaande stappen voor de andere kant.

Stap Vijf

Als je eenmaal je filets hebt, gebruik dan een tang of een sterke pincet om de penbotten te verwijderen.

Stap Zes

Dit deel is optioneel, maar je kunt je mes gebruiken om de flash van de schubben te snijden. U wilt zo dicht mogelijk bij de schubben snijden, zodat u geen vlees verliest.

Stap Zeven

Maak de vis schoon met lauw water om ervoor te zorgen dat er geen resten of vuil op het vlees achterblijven.

Tip: Hang onto your sheepshead carcass to make broth or stock.

Voor het beste resultaat, de huid erop houden en de vis koken tussen twee stukken aluminiumfolie. Dit houdt het vocht binnenin opgesloten en voorkomt verkoling.

Het bereiden van Schapenhaar

manieren om sheepshead te koken

Nu je vis gevangen en schoongemaakt is, is het tijd om te koken. Maar waar kun je schorpioenvis voor gebruiken?

Zijn heerlijke smaak maakt hem ongelooflijk veelzijdig, dus je kunt hem voor veel dingen gebruiken.

Sushi

Sheepshead’s unieke smaak maakt het een uitstekende keuze voor sushi of sashimi.

U kunt hem oprollen in welke rol dan ook en serveer het met sojasaus, ingemaakte gember en wasabi.

Tip: To further enhance the sheepshead’s flavor, you can serve it with a side of seaweed salad.

Gegrilde

Een van de beste manieren om de smaak van een goed visgerecht naar boven te halen is door te grillen.

In feite is het de perfecte vis om te grillen omdat het veel natuurlijk vocht bevat.

Dus, terwijl veel vis kan uitdrogen op de grill, kan schorpioenvis goed tegen de hitte en zijn smaak behouden.

Om te grillen, uw best je vis enkele uren marinerenen dan op een hete grill te gooien. In ongeveer tien minuten moet hij perfect gaar zijn.

Gerookt

gerookte vis

Het roken van elke soort vis is een geweldige optie als je de tijd hebt. Er is geen andere manier om die heerlijke, rokerige smaak die zo goed past bij de smaak van schorpioenvis.

Wanneer u uw vis rookt, begin dan met het pekelen van de vis voor ongeveer 24-48 uur. Spoel dan alle slijm van de vis voordat je hem in de rookoven stopt.

Zorg er vervolgens voor dat je rookoven geladen is en klaar om te gaan. Daarna hoef je de vis maar ongeveer tien minuten te roken om sappige, schilferige resultaten te krijgen.

Tip: Use applewood chips to enhance the sheepshead's sweet flavor.

Gebakken

Een andere snelle en gemakkelijke manier om schapevis te bereiden is door hem te bakken. Het is de meest eenvoudige methode en vereist minimale schoonmaak.

Begin met uw oven voor te verwarmen op 450 graden Fahrenheit. Bestrooi vervolgens uw filets met zout en peper. Voeg vervolgens uw favoriete ingrediënten toe.

Boter, peterselie, citroensap, en ui maken een eenvoudig, no-fuss recept waarmee je echt niet fout kan gaan. Doe vervolgens je vis in de oven, verlaag de temperatuur naar 400, en bak gedurende 12 minuten.

Gestoomde

Als u houdt van gestoomde vis uit een Chinees restaurant, zult u genieten van gestoomde schapevis in dezelfde stijl gekookt. Eerst moet u de schubben volledig verwijderen voor het stomen.

Kies dan uw marinade of saus naar keuze.

Er zijn twee manieren om je vis te stomen. De makkelijkste manier is om een stoompan te gebruiken. Als je die niet bij de hand hebt, kun je een wok of pan gebruiken.

Giet wat water in de bodem van de pan met houten blokken, een rek, of een ander voorwerp waarop je de vis kunt leggen. Het doel is om de vis boven het water te hebben, niet erin.

Zodra de vis gestoomd is, kun je hem eruit halen en opdienen.

Gebakken

gebakken vis

Last but not least kun je schorpioenvis bakken. Bakken is een van de beste manieren om het vocht en de smaak van deze heerlijke vis te behouden.

Bovendien kun je creatief zijn met de paneerlaag of de sauzen die je gebruikt.

U kunt de hele vis of alleen de filets bakken. Snijd een paar dunne plakjes langs de zijkant om de hete olie binnen te laten. Hierdoor zal de vis sneller gaar worden.

U kunt de vis paneren of gewoon bakken zoals hij is. Je hebt een koekenpan of wok nodig met olie verwarmd tot ongeveer 340 graden Fahrenheit.

Voor een hele vis, kun je hem 6-10 minuten bakken aan de ene kant en 5 aan de andere kant. Voor filets heb je maar een paar minuten per kant nodig.

Tip: If you’re cooking the whole fish, remember to remove the gills and fins.

Laatste gedachten

Dus, hoe smaakt schapevis? De meeste mensen vinden het erg lekker!

Schapevis is misschien een beetje vreemd om naar te kijken, maar zijn smaak maakt zijn glansloze uiterlijk meer dan goed.

En als hij eenmaal gaar is en op je bord ligt, denk je niet eens meer aan hoe de vis eruit ziet.

Omdat schorpioenvissen zich graag tegoed doen aan schelpdieren, lijken ze vaak op de smaak van uw favoriete schelpdieren, zoals sint-jakobsschelpen.

Of je het nu bakt, bakt, grilt of rookt, je zult dankbaar zijn dat je het een kans hebt gegeven als je die zoete, heerlijke smaak proeft.

Lees ook:   tefal waterkokers