Hoe stolt gelatine snel?

Gelatine is een bijzonder belangrijk ingrediënt bij de productie van zoete lekkernijen. De gelatine die wordt geproduceerd uit zogenaamde collageenhoudende slachtbijproducten geeft room en crèmes hun stevigheid en maakt ze zelfs snijbestendig bij correct gebruik. Het is in de handel verkrijgbaar als poeder of als bladgelatine. Hoe stolt gelatine snel?

De gelatine stolt vrij snel tijdens het koelen

Goed verwerkt, de gelatine gels na een zeer korte tijd. Zodat de Geleerproces überhaupt moet de gelatine ook goed verwerkt worden.

Gebruikt u bladgelatine, de afzonderlijke bladen moeten ten minste Laat 5 tot 10 minuten weken. Daarna zijn de bladeren geuit en roeren op de Haard Vloeibaar. De gelatine mag niet veel warmer zijn dan 30 °C worden. Je moet langzaam en Gelijkmatig roeren en onderdruk geen lucht.

Op dezelfde manier is de Gelatine poeder procedure. Als de gelatine vloeibaar is, wordt een deel van de room of room erin geroerd. De massa wordt in de mengkom of in de ketel geplaatst en compleet en gelijkmatig geroerd.

Week gelatine

Zowel gelatinebladeren als gelatinepoeder moeten vóór de bereiding worden geweekt. Bron: Cv

Na de Verwerking of de vulling zal alles zijn Geneutraliseerd. Een Slagroomtaart is snijbestendig na ongeveer 2 tot 3 uur. Crèmes in kleine glazen of kommen zijn natuurlijk veel sneller gefixeerd en kunnen zelfs vallen. In ieder geval is het belangrijk dat alle ingrediënten correct met elkaar worden verwerkt.

Bepaalde soorten fruit zijn niet compatibel met gelatine

Het is ook mogelijk dat de gelatine niet vast ook al is het correct verwerkt. Dit is bijvoorbeeld het geval als u bepaalde Vruchten Gebruiken. Gelatine is niet compatibel met verse ananas, papaja, kiwi of vijgen.

Lees ook:   Wanneer Mag Baby Gehakt Eten?

Dit komt door de Enzym Bromelaïne. Het enzym breekt de componenten van de gelatine af en voorkomt vervolgens dat ze stollen. Zodat je het fruit nog steeds kunt gebruiken, moet je het gebruiken voordat je de gelatine erin roert verbleken. Dat warm water vernietigt het enzym en de gelatine kan weer vast worden.

Kiwicake

Ananas, papaja, kiwi’s en vijgen zijn niet compatibel met gelatine en moeten eerst worden gekookt. Bron :Cv