Hoe te vertellen of maïs slecht is & het eigen leven te verlengen

Hoe te vertellen of maïs slecht is? Iedereen houdt van de zomer. De verzengende hitte van de zomer is de beste tijd om kolen op de barbecue te leggen en maïs te koken.

Je kunt de maïs sappiger maken met citroensap en suiker tot hij klaar is voor consumptie, hem hartig maken met knoflook of zelfs parmezaanse kaas, of hem lekker simpel houden door hem eenvoudig te bestrijken met boter, de traditionele manier.

Terwijl maïs een smakelijke maaltijd kan zijn, is er diverse controverse geweest over de vraag of het eigenlijk wel voedzaam is.

Dit komt meestal door de reden dat het eenvoudigste voedsel om in te nemen niet precies maïs is.

Gelukkig heeft maïs enkele voedingsvoordelen; deze gouden groente is rijk aan eiwitten en vezels.

Een ander feit over maïs is dat het een extreem korte houdbaarheid heeft. Dit maakt leren hoe je kunt zien wanneer maïs bedorven is ongelooflijk belangrijk.

Hoe lang is maïs gezond?

Gekolfde maïs is goed voor niet meer dan 3 tot 5 dagen, mits goed bewaard in de koelkast.

Het moet nog steeds goed gebundeld zijn in huishoudfolie of blikolie, of je het nu in een bolster hebt gekocht of niet.

Alleen een beetje blootstelling aan de lucht zal de maïs droog laten worden als je dat vergeet.

Totdat de maïs is geroosterd, is hij 76 uur houdbaar in de koelkast en ongeveer tien tot twaalf maanden als hij is ingevroren.

In feite kan dit worden uitgebreid tot een oneindige periode in gevallen dat de maïs bij nul graden in de vriezer wordt bewaard.

Als u bij gekookte maiskorrels bruinverkleuring opmerkt, wees daar dan niet te bezorgd over. Dit gebeurt wanneer het bij een te hoge temperatuur is verwerkt.

De optimale temperatuur voor bewaarmaïs is 35 graden F.

Kan Corn on the Cob vervallen?

kan maïs op de kolf vervallen

Maïs vervalt en bederft, of je het nu kookt of niet.

Hier zijn enkele bezienswaardigheden die je waarschuwen wanneer maïs verkeerd is gegaan, zowel in smaak als uiterlijk.

Hoe weet je of maïs slecht is?

1. Uiterlijk

Met behulp van je gezichtsvermogen kun je slechte maïs snel van goede scheiden. Mooi graan ziet er goed uit en heeft geen aangetaste delen.

Aan de andere kant, als je maïs vindt met zwarte vlekken en schimmels, dan is het zeker al rot. Voor de veiligheid is het gemakkelijker om de hele kolf weg te gooien.

Lees ook:   Mini frambozen muffins

Probeer geen stukken te gebruiken waarvan je denkt dat ze al slecht zijn. Behalve wat u ziet, hebben de schimmels de maïs waarschijnlijk al aangetast, maar u kunt het gewoon niet zien.

Je zult merken dat sommige van de korrels bruin zijn geworden als je ongekookte maïs uit de koelkast haalt.

Dit is meestal geen reden tot ernstige bezorgdheid, maar het betekent wel dat de temperatuur van uw koelkast misschien iets te warm was voor de maïs.

U kunt alleen de bruine korrels eraf snijden en de maïs gewoon koken, zolang er geen onaangename geur of slijm ontstaat.

Onderzoek de kafjes en de zijde bij het plukken van maïs. De maïs is een beetje oud als het topje van de kaf en/of de zijde donkerbruin zijn.

Zoek naar groene kafjes en zachte wit/gele zijde die jong is.

De maïs zijde en de maïs schil moeten ook goed in de gaten worden gehouden bij het inspecteren van de maïs. Een groene bolster met een gele zijde is een goede indicator van goede maïs.

De maïs komt in het bederfstadium als u ziet dat de maïskaf langzaam bruin is geworden. Het is rot en je moet het weggooien als je er een slijmerige textuur op aantreft.

2. Ruik

De geur van de maïs is natuurlijk een alternatieve methode om te zien of het zuur is geworden of niet. Zoals voor elke groente is het niet prettig als maïs dof, papperig of stinkend is.

Zoals eerder beschreven is het vaak moeilijk om schimmel direct te herkennen. Vandaar dat u uw neus gebruikt om tekenen van bederf te signaleren.

De beschimmelde en ranzige geur die maïs met schimmels gewoonlijk heeft is gemakkelijk te ruiken.

Zelfs het kleinste verschil in geur kan betekenen dat het slecht gaat, dus kan het verstandig zijn om de bedorven maïs uit de koelkast te halen om te voorkomen dat de groenten erin besmet worden.

De maïs is zeker bedorven en moet onmiddellijk worden weggegooid als u een vreemde geur waarneemt, een die beschimmeld of zuur ruikt.

3. Textuur

Als het glad is om de rauwe maïs aan te raken, kan dat een teken zijn van schimmels of zwammen. Het is hard en ruw bij het aanraken van nieuwe en gezonde maiskolven.

Lees ook:   De 20 beste Starbucks drankjes (gerangschikt & beoordeeld 2023)

De korrelruggen zoals je ze voelt moeten duidelijk en hobbelig zijn.

Hoe zet je maïs apart om de houdbaarheid te verlengen?

Stap 1. Het schoonmaken van je maïs

U zult de juiste manier van bewaren moeten gebruiken, afgezien van het leren hoe u kunt zien of maïs slecht is.

De juiste manier om te beginnen is om het niet meer te wassen voor de opslag, als je van plan bent om alle maïsaren gedurende de week te gebruiken. Om ongewassen maïs te bewaren, gebruik je een ziplock en leg je het in de koelkast.

De plastic verpakking zal de maïs beschermen tegen blootstelling aan water.

Stap 2. Hoeveelheid voor het koken

Wanneer u de maïs wilt gebruiken voor een maaltijd, bereidt u gewoon de gewenste hoeveelheid en bewaart u de rest goed in de koelkast.

Stap 3. De maïs bewaren

Het is veiliger om alleen de korrels vast te houden, dus verwijder de maïskaf om maïs te bewaren die maanden meegaat. Een beetje blancheren van de korrels tot het invriezen is ook een must.

Blancheren helpt de activiteit van de maïseigenschappen te remmen, waardoor hun huidige smaak, oppervlak en tint behouden blijven.

Stap 4. Bevroren Maïs

Zonder smaak te verliezen, berust de truc maïs op de kolf invriezen op het waterblancheren van maïs.

De waterblancheermethode houdt in dat het voedsel in heet kokend water wordt verwarmd en na korte tijd wordt ondergedompeld in een pot met ijskoud of gekoeld water als middel om het voedsel te misleiden en het rottingsproces te onderbreken.

Blancheer of verwarm de maïs gedurende vier minuten met maïs aan de kolf en koel het gedurende ongeveer 30 seconden. Dompel de maïskolf hierna 440 seconden in het ijsbad.

Splits vervolgens de korrels in kleine stukjes van de maïs en doe ze in diepvrieszakjes in de vriezer. Het is waarschijnlijk haalbaar om maïs aan de kolf in te vriezen met behulp van een bolster.

Doe je maïs alleen in zakken die vriesvriendelijk zijn en stapel ze in je koelkast, zodat ze niet bederven.

Stap 5: Op de Kolf Hoe Maïs Opwarmen

Opwarmen is super eenvoudig als je restjes maïs op de kolf hebt gebakken en de knapperigheid en smaak niet verliest.

Begin met een vochtige papieren handdoek om de maïskolf te bedekken en zet hem in de magnetron. Zorg ervoor dat het gerecht veilig verwarmd kan worden.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Zeeduivel met andijvie in witte saus en gekookte aardappelen

Verhit de maïs in uitbarstingen van 10 tot 20 seconden om ervoor te zorgen dat de maïs niet in een popcorn ploft (geloof het of niet, het gebeurt wel degelijk).

Verwarm opnieuw tot het warm genoeg is dat de boter smelt als u het met boter mengt.

Wat gebeurt er als je slechte maïs eet?

wat gebeurt er als je slechte maïs eet

Wat gebeurt er als je slechte maïs eet? Als je slechte maïs eet, zoals bij elke maaltijd, loop je grote kans op voedselvergiftigingsverschijnselen, zoals maagpijn, braken en diarree.

Het feit dat veel mensen allergisch zijn voor maïs is ook het vermelden waard. Als u een van hen bent, kunt u bij het eten van verse maïs deze symptomen voelen.

Gezond verstand, al met al, pas op dat je geen slechte maïs eet en streef naar voedsel dat vers, voedzaam en goed gekookt is. Zorg er vaak voor dat de maïs goed verpakt is, gebruik het tijdig en kook het goed.

Belangrijkste opmerkingen

  1. Mais op de kolf moet altijd op ongeveer 35 graden F in de koelkast.
  2. Als je de doppen aanhoudt tijdens de bereidingkan de maiskolf langer vers blijven in de koelkast.
  3. Voor het bewaren moet gedopte maiskolf goed verpakt worden in plastic of folie.
  4. Binnen 3 dagen na koeling moet rauwe maïs op de kolf worden gebruikt.
  5. Binnen 5 dagen na koeling en binnen een jaar na invriezen, moet gebakken maïskolf worden opgenomen. Het kan wat consistentie hebben verloren nadat 8 maanden zijn verstreken, maar het is nog steeds gezond om te eten.
  6. Uitgedroogde maïs is geteeld in vochtige, droge omstandigheden. Hoewel het eten ervan niet schadelijk is, is het geen goed idee.

Maïs is, zoals alle verse producten, zeer gevoelig en delicaat en moet goed bewaard worden om het te kunnen eten.

Als het niet goed wordt schoongemaakt en bewaard, zal de maïs bederven en niet meer zo lekker zijn.

Als u echter alle bovenstaande stappen volgt, kunt u gemakkelijk heerlijke en smakelijke maïs hebben, zelfs als de maïs niet vers geoogst is.

Het verzorgen van je maïs is gemakkelijk genoeg als je er de tijd voor neemt en het aandacht geeft zodat het niet bederft.

Gelukkig maïs eten!

Lees Volgende: Leer hoe je je eierstokken kunt hergebruiken.