Hoe te vertellen of vloeibaar eiwit slecht is? Vloeibaar eiwit is een geweldige manier om eiwitten in je dieet te krijgen.
Ze zijn ook een handige manier om eieren te koken omdat je je geen zorgen hoeft te maken dat ze aan de pan blijven plakken.
Er is echter altijd de mogelijkheid dat ze bederven.
In dit artikel wordt besproken hoe je kunt zien of vloeibare eiwitten slecht zijn en hoe je ze kunt bewaren en vers houden.
Liquid egg whites have no particular flavor while fresh, but if they've gone bad, each swallow will have a taste of rottenness.
Hoe weet je of vloeibaar eiwit slecht is? De verklikkerlichten
U kunt uw vloeibaar eiwit produceren door verse eieren open te breken en het eiwit in een kom te doen en het eigeel in een andere kom..
Hoe kun je weten of je eiwitten nog veilig zijn om te eten, ongeacht waar ze vandaan komen?
1. Ruik aan
De geur is waarschijnlijk het eerste wat u opvalt. Als je vloeibare eiwitten vers zijn, geen waarneembare geur.
Echter, als je vloeibare eiwitten slecht worden of al over hun hoogtepunt heen zijn, is de geur onvermijdelijk, zelfs als het karton niet eerder is geopend.
Note: The odor to avoid is sulfuric, or 'rotten egg' smell, which in any intensity indicates that the egg whites have turned and are no longer safe to consume.
2. Uiterlijk
Eiwitten moeten helder zijn en licht geel getint. Of het nu handgemaakt of professioneel bereid is, geen andere kleuren aanwezig zijn in uw vloeibare eieren.
Eventuele sporen van karmozijn (van het kippenbloed) of andere verkleuringen moeten als rot worden beschouwd en weggegooid.
De consistentie van commercieel vervaardigde vloeibare eiwitten moet uniform en los zijn, zonder klonten of drijvende deeltjes.
Tip: Freshly cracked egg whites may have a milky-white string that is entirely safe to consume.
Het is echter goed om het uiterlijk van vloeibaar eiwit te begrijpen. Want er zijn kleurvariaties die veilig zijn en andere die dat niet zijn:
Troebel eiwit – Troebelheid geeft aan dat je ei extreem vers is.
Wanneer het ei wordt afgezet, produceren grote hoeveelheden koolstofdioxide troebelheid.
De troebelheid verdwijnt met de tijd. Deze eieren zijn veilig om te consumeren.
Eiwit is niet wit – Als het eiwit niet helder of wazig wit is, is het waarschijnlijk bedorven.
Als uw eiwit groen of iriserend lijkt, kan het gevaarlijke kiemen bevatten die niet veilig zijn om te eten.
Als je merkt dat de kleur van je ei vreemd is, ruik er dan aan. Het is meestal een goed idee om het zekere voor het onzekere te nemen en eieren weg te gooien… die mogelijk besmet zijn.
Witte draden in het eiwit – soms bekend als chalazae.
Het houdt het eigeel op het eiwit op zijn plaats. Witte draden zijn een meer zichtbare indicator dat je een zeer vers ei hebt.
Het is niet nodig de witte draden te verwijderen voor het koken.
3. Proef
Vloeibaar eiwit heeft geen bijzondere smaak als het vers is, maar als het bedorven is, ruikt het bij elke slok naar bederf..
Het is gevaarlijk om een eiproduct te consumeren dat ook maar enigszins naar zwavel smaakt, omdat dit kan leiden tot ernstige voedselvergiftiging.
4. Textuur
De verwerkings- en conserveringstechniek is het voornaamste onderscheid tussen zelfgemaakte en in de handel gebrachte vloeibare eiwitten.
Deze methode verzekert dat de eiwitten veilig zijn voor consumptie door het elimineren van eventuele verontreinigingen via sterilisatie en het verlengen van de houdbaarheid..
Maar het maakt ze wel aanzienlijk dunner en loperiger.
In hun natuurlijke staat bevatten verse eiwitten twee verschillende bestanddelen: albumine (of eiwit) en chalazae (draderige stukjes die de dooier in de albumine hangen).
Hoe ouder het eiwit, hoe dikker het albumen; omgekeerd is het aanzienlijk ouder als een eiwit erg vloeibaar is.
Maar hoewel de consistentie van vers eiwit vergelijkbaar is met die van oud eiwit van een ei, kan het moeilijk zijn de twee van elkaar te onderscheiden, omdat ze niet hetzelfde voorstellen.
Tip: So, look for obvious and prolonged 'Use Before' date labels on store liquid egg whites, and remember that the thicker the egg white, the better and fresher the egg.
5. Schimmel
Het is onwaarschijnlijk dat u tekenen van schimmel op uw vloeibare eiwitten zult opmerken, tenzij u eerst een echt vieze geur opmerkt.
Elk spoor van schimmel en je eiwitten moeten worden weggegooid.
Hoe vloeibaar eiwit langer vers te houden
Als u weet hoe u uw vloeibaar eiwit moet verzorgen, kunt u voorkomen dat het bederft.
Als je wilt dat je vloeibaar eiwit langer meegaat, de volgende richtlijnen in gedachten houden:
Bevries vloeibaar eiwit
Om eiwit in een ijsblokjesvorm in te vriezen, zorg ervoor dat uw ijsblokjesvorm schoon is.
Kraak vervolgens de eieren in een kom en giet voorzichtig het eiwit in de vorm, voorzichtig dat er geen dooier in komt.
Zet het bakje in de vriezer en laat het een nacht stollen. Eenmaal bevroren, breng je de witte eierblokjes over in vriesveilige zakjes. Plaats deze veilige zakjes in het diepste gedeelte van uw vriezer.
Tip: It's also a good idea to write the date on the exterior of the container so that you may utilize the oldest egg whites first.
Vloeibaar eiwit koelen
Vloeibare eiwitten houden vrij goed stand in de koelkast als ze koel worden bewaard. Temperatuurverschillen kunnen de eiwitten schaden en hun veroudering versnellen.
Ongeopende vloeibare eiwitten kunnen ongeveer tien dagen bewaard worden onder ideale omstandigheden, bij of onder 4 C/39 Fen uit de buurt van warmere tocht wanneer de deur wordt geopend.
Eenmaal geopend wordt deze periode echter teruggebracht tot drie dagen. Verse eiwitten blijven maar 3-4 dagen goed in de koelkast., dus het is het beste om ze naar behoefte te breken.
Bewaar uw vloeibare eiwitten in het koudste gedeelte van uw koelkast en hun originele, ongeopende verpakking tot ze nodig zijn.
Tip: If possible, move any residual egg whites to a new container that is smaller and has less area for air contact with the liquid egg whites; much better, make this container airtight.
Dit zal helpen de blootstelling te verminderen en vroegtijdig bederf te voorkomen.
De gevaren van het consumeren van slecht vloeibaar eiwit
Vergeleken met het volle ei is eiwit rijk aan eiwitten, maar arm aan voedingsstoffen.
Allergische reacties, infecties en tekorten zijn ook gerelateerd aan slecht eiwit. Echter, niet iedereen zal last hebben van deze bijwerkingen, dus het is het beste om voorbereid te zijn.
1. Bacteriën
Salmonella kan worden aangetroffen in zowel uitstekend als slecht eiwit. Warmte daarentegen doodt salmonella in eiwit.
Als eiwit bederft, krijgt het extra vormen van bacteriën, zoals E. Coli, die ernstige ziekten kunnen veroorzaken.
Als een ei besmet is, treden tussen zes en 48 uur ziekteverschijnselen op, zoals:
- Diarree
- Krampen en buikpijn
- Koorts
- Braken
2. Reacties op Allergenen
Sommige mensen zijn allergisch voor zowel eiwit als albumine.
Het eten van slecht eiwit kan leiden tot allergische reacties, resulterend in uitslag, misselijkheid, braken, piepende ademhaling, zwelling, hoesten en niezen.
Het eten van slechte eiwitten kan ernstige symptomen veroorzaken zoals verlaagde bloeddruk, bewustzijnsverlies in zeldzame omstandigheden, ademhalingsproblemen en irritatie in de keel of mond,
Personen die allergisch zijn voor eieren zijn waarschijnlijk ook allergisch voor eiwitten.
De symptomen verschijnen gewoonlijk binnen zes en 36 uur na het eten van een besmet ei en kunnen vier tot zeven dagen aanhouden.
Meestal gaan de symptomen vanzelf over.
Veelgestelde vragen over vloeibaar eiwit
Heeft u nog vragen over hoe te vertellen of vloeibaar eiwit slecht is? Hier zijn nog enkele veel voorkomende vragen over vloeibaar eiwit.
Hoe lang blijven vloeibare eieren goed als ze eenmaal geopend zijn?
Vloeibare eiproducten die geen houdbaar zijn bij 40 °F of daaronder gedurende zeven dagen. Binnen drie dagen na opening gebruiken.
Geopende dozen mogen niet worden ingevroren en ontdooide dozen mogen niet opnieuw worden ingevroren.
Is het veilig om vloeibaar eiwit langer dan twee dagen gekoeld te eten?
Nee, het is niet veilig om vloeibaar eiwit te eten dat langer dan twee dagen in de koelkast heeft gelegen..
Het eiwit zal een dikke film gaan vormen op het oppervlak van het ei en een vieze geur ontwikkelen.
Kan ik vloeibaar eiwit nog langer dan twee maanden ingevroren gebruiken?
Ja, u kunt bevroren eiwitten die langer dan twee maanden zijn bewaard nog steeds gebruiken.
Maarzal de kwaliteit van het eiwit afnemen, en zal het minder effectief zijn in recepten.
Eindoordeel
Zo, hoe te vertellen of vloeibaar eiwit slecht is? Als het een vieze geur heeft, verkleurd is, of brokken heeft, dan is het waarschijnlijk tijd om het weg te gooien.
Ook als het meer dan twee weken na de uiterste verkoopdatum is, moet u het wegdoen.
Bij twijfel is het altijd beter het zekere voor het onzekere te nemen en het weg te gooien.
Table of Contents