Hoeveel couscous per persoon?

Naast aardappelen, rijst en pasta wordt ook couscous bij ons steeds populairder. Maar wat is couscous? Couscous is een traditioneel gerecht in Noord-Afrika. Het is een griesmeel van granen, dat een van de belangrijkste voedingsmiddelen daar is. Afhankelijk van het land of de regio vormt een ander graan de basis voor het griesmeel. Dit kunnen tarwe, gerst of gierst zijn. In Duitsland wordt voornamelijk durumtarwe griesmeel verkregen.

Couscous is veelzijdig bruikbaar, gezond en vetarm. Hoewel het vanwege zijn eigenschap als graanproduct veel Koolhydraten , het is ook rijk aan Vezel. Hij is gewoon een Verzadiging. Voor Veganistisch het is een gezond alternatief voor conventionele bijgerechten, omdat het foliumzuur en vitamine B bevat als volkorenproduct.

Couscous is snel voorbereid en kan zowel als bijgerecht bij het hoofdgerecht als als salade worden gegeten.
Als je couscous als bijgerecht wilt eten, heb je minder nodig dan wanneer de maaltijd, zoals een salade, voornamelijk uit couscous bestaat.

Hoeveel couscous heb je nu nodig?

Dan Hoofdgerecht moet je gemiddeld 150 gram ongekookte couscous per persoon gekookt met een 3/4 kopje water. Voor twee personen is dat 300 gram couscous en 1,5 kopjes water, etc.

Wilt u de couscous als Bijgerecht serveer, dan bereken je 60 gram ongekookt griesmeel en 1/4 kopje water per persoon. Voor twee personen is dat 120 gram en 1/2 kopje water enzovoort.

Couscousgerecht

Afhankelijk van honger en type gebruik, heb je verschillende hoeveelheden couscous nodig. Restjes kunnen goed ingevroren worden. Bron: Cv

Het hangt natuurlijk ook af van de Eetlust Probeer deze hoeveelheden en pas ze indien nodig aan de volgende keer dat je couscous maakt. Gekookte couscous kan ook zonder problemen worden gedaan bevroren worden. Het wordt bewaard in het vriesvak ca. vier maanden.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Geen toegang | Dagelijkse kost

Hoe bereid je couscous?

In Duitse winkels krijg je meestal Instant couscous. Deze wordt supersnel klaargemaakt. Je doet 100 gram griesmeel in een Kom en vul het met 100 ml kokend water op. Het hele ding dat je verlaat vijf minuten Bronnen. Tot slot wordt de couscous gemengd met iets Olijfolie en zout naar smaak. Moet de couscous te Slushy , kunt u wat droog griesmeel toevoegen. Het exacte recept voor de bereiding staat altijd op de verpakking.

Probeer couscous als aanvulling op mediterrane roerbakgerechten en gegrild vlees. Het is een echte traktatie!