Hoeveel goulash reken je per persoon?

Goulash is een van de meest populaire gerechten in Duitsland. Het gerecht met gestoofd vlees, paprika en uien is pittig pittig en heeft zijn oorsprong in Hongarije. Het recept komt van arme herders die hun vleesafval recycleerden. In dit land worden varkensvlees, rundvlees en vaak gevogelte zoals kalkoenvlees gebruikt. Zelfs wilde goulash is op veel plaatsen erg zwaarlijvig. Maar hoeveel vlees wordt er in rekening gebracht voor goulash per persoon?

Bij bijgerechten is er minder vlees nodig voor de goulash

Voordat u gaat winkelen, moet u het vlees berekenen dat nodig is voor uw goulash. Of het nu gaat om rundvlees, varkensvlees, wild of kalkoen, u moet ongeveer 200 tot 280 gram vlees per persoon berekenen. Als kinderen eten, kunt u ongeveer 100 tot 140 per persoon kopen. Als u een goulash zonder bijgerechten wilt serveren, moet u de bovengrens voor het vlees volgen. Velen eten de goulash met een sneetje brood. Kook je aardappelen, pasta of rijst als bijgerecht voor goulash, dan is 200 gram vlees vaak voldoende, dus de lagere waarde is voldoende.

Goulash met noedels

Een populair bijgerecht bij goulash: noedels in welke vorm dan ook.

Voor grote hoeveelheden is vlees uit één stuk de moeite waard

Als je een grotere hoeveelheid goulashvlees nodig hebt voor een verhuizing, een familiefeest of zelfs voor een ontmoeting met vrienden, is het vaak de moeite waard om het vlees in één stuk te kopen. Uit de grote stukken worden eerst plakjes gesneden. Het vlees wordt tegen de vezels gesneden. Scheid vervolgens de plakjes in gelijkmatige blokjes. Hoe kleiner de blokjes, hoe makkelijker en sneller ze gebakken kunnen worden. Je moet grote hoeveelheden vlees in verschillende fasen bakken. Als het vlees tijdens het schroeien op elkaar of te dicht bij elkaar ligt, trekt het water aan. Het vlees wordt dan alleen gekookt in plaats van gebakken. Dit is niet gewenst met goulash.

Voor grotere hoeveelheden is het de moeite waard om het vlees voor de goulash in één stuk te kopen en het thuis zelf op te lossen en te snijden.

Voor grotere hoeveelheden is het de moeite waard om het vlees voor de goulash in één stuk te kopen en het thuis zelf op te lossen en te snijden.

De restjes kunnen op verschillende manieren gerecycled worden

Als je na het eten nog goulash over hebt, kan dit gerecht gewoon in porties worden ingevroren. Gekoeld smaakt goulash de volgende dag ook erg goed. De pittige stoofpot uit Hongarije is ook een zeer lonend gerecht voor het recyclen van restjes. Met een paar eenvoudige stappen kan goulash worden getoverd tot een fijne soep. Om dit te doen, wordt de saus van de goulash eenvoudig uitgerekt met een beetje vleesbouillon. Je kunt te grote vleesblokjes kleiner snijden en wat rode paprika’s in blokjes toevoegen.