Interview met foodblogger Christine Garcia Urbina van trickytine

Christine houdt van zowel hartig traditioneel als zoet en experimenteel. In de keuken tovert de inwoner van Stuttgart melodieuze gerechten tevoorschijn zoals zeeduivel geconfectioneerd in olijfolie, zoete aardappelcake met gezouten karamelglazuur of linzen met spaetzle en rapporteert erover in haar blog trickytine. In een interview met Küchenfinder vertelde de keukenacrobaat over haar persoonlijke eigenaardigheden in de keuken en onthulde ze met wie ze graag in de keuken zou willen staan.

Hoi Christine, wie ben je en wat doe je?

Hallo, mijn naam is Christine, en onder mijn alter ego trickytine rapporteer ik op mijn blog over mijn favoriete onderwerpen, namelijk eten, fotografie en reizen.

Hoe is je passie voor koken en bloggen ontstaan?

Eerst en vooral waren twee van mijn kwaliteiten waarschijnlijk de baas, namelijk 1.) mijn gezonde eetlust en 2.) mijn gezonde nieuwsgierigheid 🙂 de kleurrijke blogger scene fascineerde me lange tijd, en omdat ik altijd graag heb gekookt en gegeten, voelde ik de wens om een soort creatieve speeltuin te creëren met mijn eigen blog. En zo ging mijn blog op 11 mei 2014 online trickytine.com.

Wat is voor jou het belangrijkste bij het koken?

Tijd en Muze. Verse ingrediënten. Veel zout. Coole muziek. Scherpe messen. En een glas koude Pinot Blanc.

Foto: Marco Atzori

Foto: Marco Atzori

Wat is voor jou vooral belangrijk in je recepten?

Persoonlijk hecht ik veel belang aan het hebben van een bepaalde creatieve speelruimte bij het koken. Ons dagelijks leven en ons leven zijn immers al zo grondig gepland en verpakt in vaste kaders dat de tijd in de keuken volledig vrij en zonder al te rigide regels moet worden ontworpen. Daarom geef ik nooit te precieze hoeveelheden specerijen of kruiden in mijn recepten, waardoor mijn lezers worden aangemoedigd om de gerechten hun eigen stijl en smaak te geven.

Lees ook:   Welke Passievruchten Zijn Eetbaar?

Welk voedsel is volgens jou het meest over- of ondergewaardeerd?

Ik ben niet zo’n grote fan van de zogenaamde “superfoods” zoals acai bessen of chia zaden. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan lokale producten zoals blauwe bessen en lijnzaad, die niet de halve wereld over hoeven te worden gevlogen en minstens zo gezond zijn.

Heb je eigenaardigheden die vooral duidelijk zijn tijdens het koken?

Ja, ik begin vaak tegen mezelf te praten en mezelf werkorders te geven als het hectisch wordt. Of ik dans spontaan door de keuken als mijn favoriete nummer speelt 🙂.

Welk keukenapparaat mag in geen enkele keuken ontbreken?

Een krachtige blender. Ik gebruik momenteel de Vitamix 750 en de Kitchen Aid.

Foto: Christine Garcia Urbina

Foto: Christine Garcia Urbina

En welk keukengerei kan veilig van je gestolen worden?

Ik heb ooit een sinaasappelschiller van plastic gekregen. Nadat ik met het ding minstens drie sinaasappels had versnipperd, ben ik weer overgestapt op schillen met de hand.

Snijplanken van kunststof, hout of glas: Op welk materiaal knip je het liefst?

Ik knip het liefst op houten planken en heb nu een flinke collectie in verschillende maten en houtsoorten.

Kook je privé met gas, elektrisch of inductie? (Welke apparaten/merken heb je?)

Voor mij gaat er niets boven gas! Helaas is de gasleiding thuis onlangs afgesloten en moesten we overschakelen op inductie. Maar godzijdank hebben we in onze gezamenlijke studio een heel mooi gasfornuis, waar ik op kan overstappen.

Foto: Christine Garcia Urbina

Foto: Christine Garcia Urbina

Hoe zou je je keuken thuis omschrijven? Hoe oud is je keuken?

Lees ook:   Nasi met pittige garnalen

Onze keuken thuis is, laten we zeggen… functioneel en moedig in elkaar gegooid 🙂 Delen van de keuken zijn al bijna 15 jaar oud, het nieuwe fornuis is nog maar een paar maanden oud.

Wat vind je vooral leuk aan je keuken?

Dat het groot genoeg is om met vrienden aan onze eettafel te zitten terwijl ik kook. De grappigste, langste en meest wijngelukkige feesten vonden hier dus vrij spontaan plaats.

Bent u tevreden over uw keuken? Hoe ziet jouw persoonlijke droomkeuken eruit?

Nou, mijn droomkeukene zou zeker veel groter, veel moderner, consequenter netjes zijn en zou in een finca op Ibiza 🙂 zijn, maar aangezien dit niet het geval is, ben ik ook tevreden met mijn kleine en vaak enigszins chaotische keuken in Stuttgart.

Foto: Christine Garcia Urbina

Foto: Christine Garcia Urbina

Wie ruimt de keuken op nadat je hebt gekookt? Jij of je man?

Daar nemen we om de beurt plaats. Al kook ik liever dan opruim, als ik eerlijk ben.

Welke foodblogs volg je vooral graag?

Er zijn er zoveel die ik persoonlijk lees, waardeer en ken. Tot slot zou ik willen dat ik veel meer tijd had om meer blogs intensief te volgen en van hun berichten te genieten – omdat ik weet hoeveel werk en liefde er in elk woord, elke foto en elk recept zit.

Met wie zou je graag in je keuken willen staan en waarom?

Met mijn tante Bischof, met wie ik als kind vaak ging lunchen toen mijn moeder nog aan het werk was. Hun gerechten smaakten altijd naar veel boter en liefde. Vandaag, als volwassen vrouw, zou ik graag met haar in de keuken staan, haar plum dumplings bereiden en haar bedanken voor haar zorg. Ik denk dat ze af en toe vanuit de lucht neerkijkt en blij met me is dat ik een beroep heb gevonden dat me met zoveel creativiteit en plezier vervult.

Lees ook:   Sla wraps met zoete aardappel

Heel erg bedankt voor het spannende interview!

Omslagfoto: Christine Garcia Urbina