Interview met Torsten Kluske uit besserbissen: Als ik kook, ben ik een slimme shit

“Snel, lekker, creatief en precies” zo omschrijft Torsten Kluske zijn kookkunsten. In een interview met Küchenfinder vertelt de succesvolle foodblogger en zoon van een slagersfamilie over zijn perfect geplande keuken, zijn voorkeur voor inductiekookplaten en zijn grootste keukenstoring.

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Torsten Kluske, ik ben getrouwd en vader van twee kinderen (9 en 13). Daarnaast ben ik een gepassioneerde foodblogger (besserbissen) en hobbychef. Dus dat geld regelmatig in het huishoudbudget komt, ik heb nog steeds een “normale” baan. Iets met vastgoed…

Je ouders zijn slagers. Heb je je passie voor koken ontdekt?
Om eerlijk te zijn, koken interesseerde me in het begin helemaal niet. Omdat het bedrijf van mijn ouders direct verbonden was met ons huis, was eten alomtegenwoordig: het rook naar voedsel en er werd voortdurend over gepraat. Uit protest kocht ik een drumstel en maakte eerst muziek. Maar op een gegeven moment haalt het verleden je in en dus begon ik met de geboorte van onze zoon pap voor hem te bereiden. Het begon dus langzaam met het koken.

Je werd in oktober 2015 verkozen tot “German Champion of Hobby Chefs” en slechts een paar weken geleden bereikte je de tweede plaats in de “Cooking Cup Final”. Hoe belangrijk zijn zulke successen voor jou?
Ik kom uit het culinaire niemandsland, midden in Nedersaksen. Wedstrijden zijn een geweldige manier om andere kookliefhebbers en professionals te ontmoeten. De twee hierboven genoemde wedstrijden waren ook geweldig omdat ik als team samen met mijn vrouw kon koken.

Lees ook:   Welke Tijden Mag Je Eten Tijdens Ramadan?

Waar haal je de inspiratie voor je recepten vandaan?
Ik hecht veel belang aan seizoensgebonden en, indien mogelijk, regionale producten. De verschillende ingrediënten en combinatiemogelijkheden zijn dus al een goede inspiratiebron. Daarnaast probeer ik de culinaire ervaringen uit mijn jeugd te verwerken in mijn gerechten. Aan ideeën geen gebrek.

keuken van Torsten Kluske; Foto credit: Torsten Kluske

keuken van Torsten Kluske; Foto credit: Torsten Kluske

Wat is het chicste gerecht dat je ooit hebt gemaakt?
Ooit heb ik zelf alle onderdelen van een hotdog gemaakt: Weense worstjes, broodjes, mayonaise, ketchup, mosterdkomkommers en geroosterde uien.

Welke eigenschapswoorden beschrijven u het beste wanneer u wordt gevraagd naar uw kookkwaliteiten?
Snel, lekker, creatief en precies.

Welk keukenapparaat mag niet ontbreken in uw woning?
Scherpe messen.

Foodblogger Torsten Kluske; Foto credit: Torsten Kluske

Foodblogger Torsten Kluske; Foto credit: Torsten Kluske

Kook je liever met gas, elektrisch of inductie? En waarom?
Duidelijk bij voorkeur met inductie. Snel warm, snel weer koud en makkelijk schoon te maken.

Hebben steamers of magnetrons ruimte in je keuken?
Ja, beide: combi stoomoven en combi magnetron.

Wat zou je zeggen: Is de keuken jouw koninkrijk waar je niemand in toelaat, of kook je graag met anderen?
Natuurlijk mogen anderen in de keuken, maar ik kan best vervelend zijn omdat ik zo’n slimme shit ben bij het koken (zegt mijn vrouw).

Wat vind je het leukste aan je keuken?
We hebben de keuken voor ongeveer 3 jaar gepland. Nu is het perfect: korte afstanden, voldoende werkruimte en goede apparatuur.

Kun je je je grootste keukenstoring herinneren?
Storingen overkomen me altijd als ik te eigenwijs word. Trots komt voor de val. Tot nu toe is dit het ergste: De wraak van de kerstgans

Lees ook:   Banaan van de BBQ - LeukeRecepten

Hoe ziet het eruit in de keuken na je experimenten?
Inmiddels heb ik geleerd om schoon en georganiseerd te werken. Het is altijd ongunstig als er bijvoorbeeld een mes onder de aardappelschillen ligt, of de vuile schillen zich opstapelen op de plank. Mijn doel is om de keuken schoon achter te laten met de voltooiing van het koken.

Met wie zou je graag in je keuken willen staan en waarom?
Ik hou ervan om met goede vrienden in dde keuken. De leukste feestjes vinden plaats in de keuken…

Welke 3 foodblogs volg je het liefst?

Heel erg bedankt voor het interview!