iRobot ROOMBA 671 volledige handleiding: wat te denken?


Van de ongeveer honderd robotstofzuigers die door ons team zijn getest, is de iRobot Roomba 671 een zeer praktische robot die u enorm veel tijd zal besparen bij het dagelijkse onderhoud van uw huis.

Met een zeer goede autonomie (ongeveer 1u50), de Roomba 671 passeert met gemak de kleine obstakels, dringt goed aan op de contouren (stoelen, tafels…), het is bedienbaar vanaf uw mobiele telefoon met de iRobot app en zelfs met Alexa als je er een hebt (maar het is niet verplicht). En het is gemakkelijk te onderhouden: de borstels kunnen gemakkelijk worden verwijderd om de haren te verwijderen die soms vast komen te zitten.

Wij bevelen de Roomba 671 ten zeerste aan als een van onze best beoordeelde robotstofzuigers.

De iRobot Roomba 671 is weliswaar niet zo geavanceerd als de recentere modellen van het merk, maar blijft een betrouwbaar model dat zich heeft bewezen op het gebied van efficiëntie en gebruiksgemak.

Het is sinds zijn lancering een populair model gebleken bij de gebruikers. Om alle vloeren in huis te onderhouden, is de iRobot Roomba 671 een veilige keus.

Voor een grondige reiniging van alle vloeren in huis, zowel harde als zachte vloeren, beschikt de iRobot Roomba 671 robotstofzuiger over alle basisfuncties om efficiënt en gebruiksvriendelijk werk te leveren.

Met drie vermogensniveaus voor een grondige reiniging en een functie waarmee u zich kunt aanpassen aan het soort en het oppervlak dat moet worden gereinigd, is hij uitgerust met twee zeer oordeelkundige borstels, waarvan de ene alle soorten residu kan verwijderen en opzuigen en de andere het werk perfect kan afmaken.

Een krachtig schoonmaakapparaat, een intelligent navigatiesysteem dat alle obstakels vermijdt en bijzonder vuile plekken niet verwaarloost, dit alles met behulp van intelligente sensoren, we kunnen alleen maar zeggen dat vloeronderhoud voor deze Roomba 671 kinderspel is.

Bovendien kan dit apparaat, dankzij de mogelijkheid om verbinding te maken met Wi-Fi, ook op afstand worden bediend, volgens uw voorkeuren, het is mogelijk om de uit te voeren reinigingscycli te programmeren, zelfs tijdens uw afwezigheid. Als u uw smartphone gebruikt en de instructies in de iRobot Home-app volgt, wordt alles veel eenvoudiger.
iRobot Roomba 671

Bekijk de dagprijs

Voordelen

 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Betrouwbaar
 • Uitstekende prestaties (voor de prijs)
 • Eenvoudige en efficiënte programmering

Nadelen

 • Geen kaartsysteem
 • Relatief lawaaierig

Test

Om de werkelijke prestaties van de Roomba 671 robotstofzuiger te beoordelen, hebben we hem in verschillende omstandigheden gebruikt, waarbij we de autonomie, de modi, de zuigkracht, het geluid, de bediening en het onderhoud hebben gecontroleerd. Hier is het eindresultaat van ons gebruik.

Technische specificaties

De Roomba 671-robotstofzuiger heeft zichzelf sinds de lancering bewezen. Veel gebruikers roemen het gebruiksgemak, maar vooral de goede prestaties, ook al is het een instapmodel van het merk.

De iRobot Roomba 671 is een robotstofzuiger die in staat is het vuil op alle soorten vloeren aan te pakken, dus hij past zich aan aan harde vloeren zoals tegels, linoleum, laminaat, parket en zachte vloeren zoals vloerkleden en tapijten.

Algemene kenmerken

Rond van vorm, met een diameter van 34 cm en een hoogte van 9 cm, biedt deze robotstofzuiger een vermogen van 33 W. De autonomie is één uur met een Lithium-ion batterij die in twee uur kan worden opgeladen op het oplaadstation dat bij het toestel wordt geleverd.

Het geluidsniveau wordt geraamd op 58 dB, wat het een zeer stille machine maakt in vergelijking met zijn concurrenten. Het stofopvangreservoir heeft een inhoud van 0,6 liter. Het gewicht van het toestel is 3 kg.

Hoewel dit model geen mapping of virtuele muren biedt, hoewel dit laatste als optie beschikbaar is, heeft de irobot Roomba 671 geen reden om zich te schamen voor zijn belangrijkste concurrenten. Zijn eenvoud in gebruik en zijn efficiëntie hebben zijn reputatie gevestigd.

Technische kenmerken

De Roomba 671 heeft een drietrapsreinigingssysteem dat de fijnste deeltjes kan opzuigen, maar ook grotere stofdeeltjes, haren van huisdieren en haar.

Het ontwerp biedt een reinigingskop die zich kan aanpassen aan verschillende vloertypes. Hij is uitgerust met intelligente sensoren volgens de Dirt Detect-technologie die het mogelijk maakt zeer vuile zones te herkennen voor een grondiger reiniging. Op afstand programmeerbaar met de iRobot Home app vanaf een smartphone.

Connectiviteitskenmerken

Dankzij de gratis iRobot Home-applicatie van het merk, die kan worden gedownload vanaf een smartphone, kan de Roomba 671-robotstofzuiger worden geprogrammeerd, zelfs op afstand. Het zal in staat zijn de vloeren elke dag op hetzelfde tijdstip te reinigen, zoals gewenst.

De applicatie is ook ontworpen om het opstarten van het toestel te vergemakkelijken en het oplaadniveau aan te geven. De applicatie werkt ook met Alexa-systemen via Amazon of Google Home.

Kenmerken bij levering van het product

De iRobot Roomba 671 wordt geleverd met batterij, afstandsbediening, borstels, oplaadstation en enkele reserveonderdelen: borstelrollen, wiel, propeller, filter en batterij. Er is ook een virtuele muur met dubbele functie die voorkomt dat het apparaat in andere kamers komt en zich op één kamer concentreert. De batterij heeft een garantie van 1 jaar en het toestel een garantie van 2 jaar.

Ontwerp

Het ontwerp van de Roomba 671 is sober, maar zeer elegant. Deze robotstofzuiger wordt volledig in het zwart voorgesteld, voor een eerder moderne, maar zeer chique look die perfect zal passen in alle interieurdecoraties.

Een speciaal door het merk geselecteerde kunststof en roestvrijstalen onderdelen geven de Roomba 671 een robuustheid die alle tests zal doorstaan.

Het uiterlijk is zo goed doordacht dat deze kleine ronde robot heel gemakkelijk in huis te installeren is, heel esthetisch, maar hij weet ook hoe hij discreet moet zijn.

Hoe gebruikt u het?

Om de iRobot Roomba 671 robotstofzuiger op de juiste manier te gebruiken, is het belangrijk dat u de gebruiksaanwijzing leest die bij het apparaat wordt geleverd en dat u alle waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen in acht neemt die door de fabrikant worden beschreven.

Nadat u de belangrijkste aanbevelingen hebt gelezen, moet u eerst de oplaadbasis van het toestel plaatsen volgens de gegeven instructies.

Vervolgens moet de robot worden omgedraaid om het lipje van de batterij te verwijderen, zodat hij op het laadstation kan worden geplaatst om de batterij op te laden. Het is het beste om de volledige oplaadtijd af te wachten voor gebruik. Voor de Roomba 671 wordt deze tijd geschat op twee uur.

Het opstarten gebeurt, net als bij de andere functies, met de toets “Clean”. Met één druk op de knop schakelt u het apparaat in, met nog een druk start u de reinigingscyclus, om deze te pauzeren moet u ook op dezelfde knop drukken.

Om de robot en zijn reinigingscyclus te stoppen, moet de reinigingsknop ingedrukt worden gehouden. De “Dock” knop wordt gebruikt om een reinigingscyclus te stoppen en de robot terug te brengen naar zijn basis. De “Spot” knop wordt gebruikt voor gerichte reiniging.

Om de robot te programmeren is het nodig de instructies zorgvuldig te lezen, maar het begint allemaal met het instellen van de tijd op de robot.

Stofzuigen

De zuigfunctie op de Roomba 671 gebruikt de twee borstels om alle vloeroppervlakken schoon te maken en de zijborstel om hoekjes en gaatjes te reinigen. De kracht en de motor van de robot maken het stofzuigen van dit toestel, dat dus zeer doeltreffend is, compleet.

De Dirt DETECT-technologie detecteert obstakels, zelfs op de vuilste plekken, en zorgt zo voor een diepere reiniging. Het drietraps reinigingssysteem met drie verschillende vermogensniveaus, een reinigingskop die zich aanpast aan het oppervlak van de vloer en het verplaatsingssysteem geven deze robotstofzuiger de middelen om aan de verwachtingen van dergelijke apparatuur te voldoen.

Lawaai

Het geluidsniveau van de Roomba 671 is 58 dB, waardoor het een van de stilste robotstofzuigers is.

Aangezien bovendien kan worden schoongemaakt terwijl de mensen niet thuis zijn, is het geluidsniveau geen groot nadeel. Je hoeft alleen maar de juiste gebruikswijze te kiezen.

De iRobot Roomba 671 is ook in dit opzicht zeer aangenaam, hij maakt geen oorverdovend geluid, en is zeer efficiënt, zodat het werk snel gedaan is. Tot slot, en als u aanwezig bent op het moment van de reinigingscyclus, blijft het lawaai draaglijk.

Onderhoud

Om de gezondheid van de robotstofzuiger te bewaren, is het noodzakelijk hem regelmatig te onderhouden.

Het is noodzakelijk om de stofafscheider na elk gebruik te legen. Het filter moet ook ten minste eenmaal per week worden schoongemaakt, en de borstels die residu ophopen moeten ten minste eenmaal per week worden schoongemaakt, vooral als u huisdieren in huis hebt.

Vergeet het robotwiel niet, dat ook residu kan verzamelen en ten minste om de twee maanden moet worden gecontroleerd. Alle onderdelen kunnen gemakkelijk worden gedemonteerd en in elkaar gezet, wat het schoonmaken van het toestel vergemakkelijkt.

Bij het reinigen van de borstels is het noodzakelijk hardnekkig vuil en haar te verwijderen. Om de borstels te verwijderen, til je gewoon de twee lipjes op. Om het wiel te verwijderen, hoeft u er alleen maar krachtig aan te trekken. Hetzelfde moet worden gedaan met de zijborstel.

Autonomie

De Roomba 671 heeft een batterijlevensduur van een uur, wat meer dan genoeg tijd is om meerdere kamers schoon te maken. Als de batterij leeg begint te raken, zal het toestel uit zichzelf terugkeren naar de oplaadbasis om weer stroom te krijgen. Het duurt twee uur om volledig op te laden.

De batterij is van het Lithium-Ion type, de autonomietijd is bepaald op één uur, maar kan langer zijn. Afhankelijk van de schoonmaakcyclus en het feit dat de robot zeer weinig obstakels en vuil tegenkomt, heeft dit ook gevolgen voor de autonomie.
iRobot Roomba 671 - Robotstofzuiger

Productspecificaties

 • Model: Roomba 671
 • Kleur: Zwart
 • Geluidsniveau: 58 dB
 • Inhoud opvangreservoir: 0,6 liter
 • Hepa luchtfilter: Geen HEPA-filter
 • Bedrijfstijd: Maximaal 90 minuten
 • Oplaadtijd: 180 minuten
 • Voedingstype: Accu
 • Accu/batterij technologie: Lithium
 • Voltage: 240 V
 • Vermogen: 33 Watt
 • Vorm: Rond
 • Gewicht: 4,7 kg
 • Afstandsbediening: Nee
 • Bediening via app: Ja
 • Dweilfunctie: Geen dweilfunctie
 • Navigatiemethode: Systematisch via software
 • Automatisch hervatten: N
 • Afgronddetectie: Ja
 • Smart Home Platform: Alexa Amazon | IFTTT | Google Assistant
 • Automatisch opladen: Ja
 • Inclusief stootrand: Ja
 • Instelbaar tijdschema: Ja
 • Vuildetectie: Ja
 • Ronddraaiende middenborstels: Ja
 • Zijborstel: Ja
 • EAN: 5060359287175
 • Artikelnummer: 67104
 • Product gewicht: 3000 gram
 • Gewicht verpakking: 4733 gram
 • Afmetingen verpakking: 45 x 40 x 13,3 cm
 • Product afmetingen (h x b x l): 9 x 34 x 34 cm
 • Verpakkingsinhoud: iRobot Roomba 671 robotstofzuiger
  Home Base laadstation
  Netvoeding
  Gebruikershandleiding en documentatie
 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
 • Producttaal: Nederlands
 • Reparatie type: Pick-up en return
 • Taal garantiebewijs: Engels
 • Taal handleiding: Engels
 • Uitzonderingen fabrieksgarantie: Accu, 1 jaar garantie
 • Verpakkingstaal: Universeel
 • Kan zelfstandig met internet verbinden: Nee
 • App vereist voor gehele functionaliteit: Ja
 • App werkt op besturingssysteem: Anders, zie productinformatie
 • Delen van gebruikersgegevens vereist: Informatie niet beschikbaar
 • Wifi vereist: Nee
 • Bluetooth vereist: Ja, met bijzondere eisen, zie productinfo
 • Mobiele data verbinding mogelijk: Ja, met bijzondere eisen, zie productinfo
 • Introductiejaar: 2009
 • Introductiemaand: April
 • Aanbevolen voor type vloer: Alle vloertypen
 • Airwatts: 33
 • Anti-vastloop systeem: Ja
 • Bumper: Ja
 • Compatibel met: Met meerdere apparaten, bekijk details in de productinformatie
 • Geschikt voor tapijt: Ja
 • Leegt automatisch: Nee
 • Maximale drempelhoogte: 2 cm
 • Type gebiedsafbakening: Virtuele muur
 • Categorieën: Stofzuigers Robotstofzuigers Stofzuigen
 • Serie: iRobot 600-serie
 • Wat vind je belangrijk?: Geschikt voor huisdierharen, Tijdschema instellen, Kan ook over kleden en tapijt, Bediening via app
 • Merk: iRobot
 • Dweilfunctie: Geen dweilfunctie
 • Handige opties: Kan over drempels (2cm), Afgronddetectie, Vuildetectie, Loopt niet vast op kabels

iRobot Roomba: welke is de beste?

De apparaten die hieronder worden vergeleken zijn allemaal robotstofzuigers van hetzelfde merk iRobot, alleen de serie verschilt tussen de Roomba 671 (600 serie) en de Roomba 896 (800 serie), verder zijn zowel de 671 als de 676 dezelfde serie.

iRobot Roomba 671 of iRobot Roomba 896?

Het eerste kleine verschil tussen de Roomba 671 en de Roomba 896 is het uiterlijk van de knoppen, de belangrijkste “clean” blijft hetzelfde, terwijl “Dock” op de 896 een klein huisje wordt, en “Spot” verschijnt als een acroniem, maar de locaties blijven hetzelfde.

Deze twee stofzuigers van hetzelfde merk, maar van verschillende series, vertonen dus enkele verschillen. Ten eerste is het ontwerp van de Roomba 671 volledig zwart, terwijl de Roomba 896 tweekleurig is.

Wat de reinigingsborstels betreft, heeft de Roomba 671 borstels van synthetisch haar, maar de Roomba 896 heeft rubberen borstels en bij dit model gaat het zelfs om vuilafzuigers in plaats van borstels. De 896 gebruikt ook een HEPA filter, die niet op de 671 zit.

De 671 heeft één zijborstel voor hoekjes en gaatjes, de 896 heeft er twee. De Roomba 896 beschikt ook over de AeroForce 3-schoonmaaktechnologie, wat niet het geval is bij de 671.

iRobot Roomba 671 of iRobot Roomba 676?

Voor deze twee apparaten, de Roomba 671 en de Roomba 676 van iRobot, en zelfs de 600-serie, zijn de verschillen echt minimaal.

Het zijn al twee robotstofzuigers die dezelfde afmetingen hebben, hetzelfde gewicht, hetzelfde uiterlijk tot een paar details, maar de roomba 671 is minder lawaaierig 58 dB tegen 65 dB voor de 676. 671 wordt geleverd met een afstandsbediening, 676 niet. De kenmerken van autonomie, oplaadtijd en de verschillende basistechnologieën blijven dezelfde op deze twee modellen, de ene biedt een afstandsbediening om zijn toestel gemakkelijker te programmeren met behulp van de applicatie, de andere niet, het is zowat het enige flagrante verschil dat men vindt tussen deze twee robots.

Wij kunnen hieraan toevoegen dat wat de tevredenheid en de zeer goede beoordeling betreft, de 671 zich bewezen heeft, de 676 heeft nog niet zoveel lof geoogst, maar het lijkt erop dat de twee robotstofzuigers zeer efficiënte apparaten blijven in wat van hen verwacht wordt, namelijk alle soorten vloeren correct reinigen, en zij doen dit zeer goed. Voor meer details, zie hier onze volledige evaluatie van de Roomba 676.

Conclussie

Deze iRobot Roomba 671 stofzuiger heeft alles om te behagen, want alle beoordelingen die hij heeft gekregen zijn unaniem over zijn efficiëntie en prestaties.

Het doet uitstekend werk op alle soorten vloeren en is zeer effectief in het verwijderen van dierenharen, de vloek van huisdiereigenaren. De reputatie van iRobot is over het algemeen goed gevestigd, maar met deze Roomba 671, en gezien het succes van dit model, heeft het nog meer punten gescoord.

Voor een vrij instapmodel is hij echt efficiënt, wat waarschijnlijk de reden is waarom het ook een vlaggenschipmodel van het merk is. Samengevat, voor zijn autonomie, zijn werk op alle soorten vloeren, zijn efficiëntie en zijn prestaties, kunnen we deze Roomba 671 alleen maar aanbevelen.

FAQ

Veel lezers van dit artikel hebben ons vragen gesteld over de iRobot Roomba 671, dus we hebben besloten om onze antwoorden op deze veelgestelde vragen hieronder te verzamelen.

Wat is de releasedatum van de iRobot Roomba 671?
De iRobot Roomba 671 is niet de nieuwste Roomba, maar het is wel een relatief nieuw model. De releasedatum van de iRobot Roomba 671 is inderdaad maart 2018. Het is dus een model dat profiteert van de laatste generatie borstels en een krachtige automatische besturingssoftware. Daarom is onze beoordeling van de iRobot Roomba 671 zeer positief, u hoeft niet op zoek naar een nieuwer model.

Hoe verbind ik mijn iRobot Roomba 671 met wifi?
Om uw iRobot Roomba 671 aan te sluiten op de wifi van uw huis of werkplek: niets is eenvoudiger! Houd de knoppen “Target” en “Home” tegelijkertijd ingedrukt tot u een geluidje hoort van de Roomba. Uw Roomba zoekt dan automatisch naar uw wifi-netwerk en maakt er binnen enkele seconden verbinding mee. Mogelijk moet u de verbinding met het wifi-netwerk op de iRobot Home-app op uw telefoon bevestigen.

Waarvoor dient de spot-knop op de Roomba 671?
De spot-knop op veel Roomba-modellen, waaronder de 671, is een zeer nuttige knop. De spot-toets wordt gebruikt om een progressieve cirkelvormige reiniging te starten: deze cirkelvormige reiniging is zeer nuttig voor het reinigen van een bijzonder vuile ruimte zoals een gang, een tapijt vol kattenhaar of een kamer waar bijvoorbeeld een glas gebroken is. De spot-knop is een zeer nuttige functie die niet te vinden is op low-end robotstofzuigers.

Recent Posts