iRobot Roomba 676 review en test: we vertellen u alles over dit model


Ons team heeft de iRobot Roomba 676 3 weken kunnen testen om de prestaties te beoordelen in vergelijking met andere stofzuigrobots op de markt. Wij hebben de efficiëntie, de praktische bruikbaarheid, het gemak van legen, het geluidsniveau en twintig andere specifieke criteria geëvalueerd. We kunnen u vertellen dat de Roomba 676 een van de beste robotstofzuigers op de markt is. We bevelen het ten zeerste aan. Hieronder vindt u een volledig artikel over waarom de Roomba 676 een geweldige investering is, zelfs in 2021. Aangezien het niet het nieuwste iRobot-model is, is het betaalbaarder dan de nieuwe iRobot-modellen!

Tip: Als de Roomba 676 te duur voor u is, raden we de Lefant M201 aan. Het is een uitstekend alternatief, goedkoper en met zeer vergelijkbare prestaties.

Het Amerikaanse merk iRobot is de uitvinder van de “Roomba”-robotstofzuigermodellen die geschikt zijn voor huishoudelijk gebruik en ontworpen zijn om de vloeren van het huis schoon te maken. Dit specifieke model, de iRobot Roomba 676, is een robotstofzuiger voor alle vloeren in huis, zowel harde als zachte.

De iRobot Roomba 676 is uitgerust met drie technologieën en biedt drie schoonmaakfasen, hij is programmeerbaar en met behulp van de iRobot Home-app worden bepaalde informatie en tips op prijs gesteld. Dit toestel belooft een doeltreffende vloeronderhoud en is gemakkelijk te gebruiken.

Of het nu gaat om tegels, parket, linoleum of zachte vloeren zoals vloerkleden en tapijten, deze robotstofzuiger voldoet aan de verwachtingen en behoeften van alle harde vloeren. Intelligent, hij beweegt en programmeert zichzelf met behulp van een mobiele applicatie die toegankelijk is vanaf een smartphone. De robot kan worden ingesteld om elke dag, zeven dagen per week schoon te maken.

De Roomba 676 biedt drie verschillende technologieën: AeroVac, iAdapt en Dirt Detect, waardoor hij nog beter presteert. Het heeft sensoren die de functionaliteit van een robotstofzuiger bieden, die obstakels kan ontwijken en gevaarlijke valpartijen van trappen kan voorkomen.

Uitgerust met verschillende borstels, de ene om vuil te verwijderen en de andere om alle resten op de vloer op te vangen, reinigt hij langs muren en in kleine hoekjes, dankzij de zijborstel die hij heeft.

iRobot Roomba 676

Bekijk de dagprijs

Voordelen

 • Gemakkelijk en aangenaam in gebruik.
 • Efficiënt en effectief.
 • Autonome navigatie.
 • iRobot Home toepassing.

Nadelen

 • Een beetje lawaaierig, maar heel acceptabel.

Technische specificaties

Deze robotstofzuiger kan onder meubels komen en obstakels en gevaren detecteren. Het is ontworpen om alle soorten vloeren te reinigen. De 676 is gemakkelijk te gebruiken en is ontworpen voor het grote publiek; de opstart- en configuratiestappen zijn dan ook helemaal niet ingewikkeld.

Algemene kenmerken

De Roomba 676 heeft een ronde vorm, is zeer elegant en heeft een diameter van 33,5 cm en een hoogte van 9,6 cm. Deze stofzuiger weegt 3,4 kg en zijn stofreservoir heeft een inhoud van 0,6 L. Bij normaal gebruik is de autonomie 1 uur, de oplaadtijd is 2 uur, hij heeft een Lithium-ion batterij.

Met iAdapt, en dankzij de verschillende sensoren, beweegt hij tot in de kleinste hoekjes, detecteert hij vuil, ook langs plinten, en ontwijkt hij obstakels.

Technologische kenmerken

Het biedt drie verschillende technologieën aan, namelijk: AeroVac voor een sterker filtratiesysteem, iAdapt en Dirt Detect voor zijn bewegingen en voor het detecteren van voorwerpen en obstakels.

De Roomba 676 heeft een horizontale borstel die het vuil losmaakt en meeneemt naar twee andere verticale borstels die het vuil optillen zodat het naar de stofzuiger kan worden gezogen.

Dankzij het uitneembare HEPA-filter wordt het fijnste stof niet overal rondgestrooid. Dit maakt het model zeer geschikt voor huisdierenhaar of haren.

De “connectiviteit” functies

Vanaf een smartphone is het mogelijk om via de iRobot Home-app de schoonmaakcyclus te programmeren en te starten op basis van de behoefte van de gebruiker, of zelfs elke dag van de week.

De interface van de applicatie is intuïtief en gemakkelijk te raadplegen, het is interessant om de adviezen te volgen, de richtlijnen om de beschikbare programma’s te starten.

Originele kenmerken

Wanneer de iRobot Roomba 676 is uitgepakt, is er dus, het iRobot-apparaat, een oplaadbasis met voedingskabel, een oplaadbare lithium-ionbatterij, een klein schoonmaakhulpstuk voor de borstels en een gebruiksaanwijzing. De garantie is twee jaar op de robot en 12 maanden op de batterij.

Ontwerp

iRobot presenteert opnieuw de Roomba 676, een zeer elegante ronde robot die verkrijgbaar is in verschillende kleurvarianten, geheel zwart, of tweekleurig, zwart en grijs of zwart en wit, afhankelijk van het model, maar ook, afhankelijk van de herkomst.

33,5 cm in diameter en 9,6 cm hoog, voor een gewicht van 3,9 kg, iRobot Roomba 676 is een stofzuigrobot, hij reinigt alle soorten vloeren, maar wast ze niet, het is geen stofzuigermodel.

Gebruiksaanwijzing

Alvorens de Roomba 676 in gebruik te nemen, zoals voor alle huishoudelijke apparaten wordt aanbevolen, is het raadzaam de gebruiksaanwijzing te lezen en rekening te houden met de gegeven waarschuwingen om de levensduur van het apparaat te verlengen en ook de goede werking ervan te garanderen.

De inbedrijfstelling is zeer eenvoudig, u moet eerst het batterijlipje verwijderen en vervolgens het toestel opladen aan het laadstation dat op een stopcontact is aangesloten.

Wanneer het toestel bijna ontladen is, keert het uit zichzelf terug naar het laadstation, waarbij het het signaal detecteert dat door het station wordt uitgezonden. Het programmeren van het apparaat gebeurt vanaf het apparaat zelf en met behulp van de applicatie.

Enkele basisinstellingen zijn noodzakelijk, zoals de taal of de tijd, maar deze worden zeer goed uitgelegd in de instructies, zodat ze zeer gemakkelijk uit te voeren zijn. Om de robot aan te zetten, hoeft u maar één keer op de knop “Clean” te drukken, en om hem ook weer uit te zetten, hoeft u alleen maar op de knop te drukken tot het licht uitgaat.

Om de reinigingscyclus te starten, drukt u een tweede keer op de Clean-toets, en om deze te pauzeren, drukt u nogmaals op de Clean-toets. Het apparaat begint dan met zijn reinigingscyclus.

Het gebruik blijft eenvoudig, met de verbinding op iRobot Home, is de informatie gemakkelijker in te voeren. De programmering en het opstarten van de reinigingscycli, de assistentie is dus goed uitgelegd. Uiteindelijk zult u geen moeite hebben om het toestel onder de knie te krijgen.

Stofzuigen

De iRobot Roomba 676 is geschikt voor alle soorten vloeren en is krachtig genoeg om vuil op te zuigen. Bovendien biedt hij een schoonmaakcyclus in drie fasen, zuigt hij residu goed op, veegt hij langs muren en hoekjes en biedt hij een filtratiesysteem dat de fijnste deeltjes opvangt.

Deze robot is uitgerust met een HEPA filter, met een AeroVac filter ontworpen om deze meer geavanceerde filtratie te bieden.

Dit apparaat heeft een drietraps reinigingssysteem dat gebruik maakt van dubbele borstels en een zijborstel die kleine hoekjes en muren aanpakt, en een krachtig zuigsysteem dat alles en zelfs de fijnste deeltjes van vloeren en tapijten opzuigt.

Het presteert niet zo goed op tapijten en vloerkleden, hoewel het goed werk levert, maar het doet het uitstekend op harde vloeren.

Geluid

Het geluidsniveau van de Roomba 676 is 65 dB, en afhankelijk van hoe hij wordt gebruikt, kan hij een beetje lawaaierig zijn.

Aangezien de programmering beschikbaar is, kunt u deze dus het best gebruiken om vloeren te reinigen wanneer u niet thuis bent. Maar u moet ook bedenken dat het geluid ook niet catastrofaal is.

Onderhoud

Voor een goed onderhoud van deze robotstofzuiger moet het stofreservoir of de vuilnisbak na elk gebruik worden geleegd en gereinigd. Het is ook een goed idee om het HEPA filter te reinigen door er lichtjes op te tikken.

De borstels moeten nadien worden gereinigd, zij kunnen worden losgemaakt door middel van gele lipjes, de verticale borstels moeten eveneens worden gecontroleerd, aangezien zij haren kunnen ophopen die vervolgens de goede werking van de robot kunnen belemmeren. Daarom moeten alle borstels worden gereinigd met het kleine reinigingsgereedschap dat bij de machine is geleverd. Het is een goed idee om de borstels van tijd tot tijd te wassen en ze goed te drogen alvorens ze opnieuw te plaatsen.

De wielen moeten ook worden gereinigd omdat ze ook stof en haren verzamelen, hiertoe moet de weg worden verwijderd door er stevig aan te trekken en na onderhoud weer worden teruggeplaatst.

De sensoren moeten regelmatig worden afgeveegd met een zachte droge doek. Door al deze onderhouds- en reinigingsstappen zal de robot langer meegaan en efficiënt blijven.

Autonomie

Wat de levensduur van de batterij betreft, biedt deze Roomba 676-robot een volledig opgeladen batterij met een werkingsduur van één uur.

De batterij is in ongeveer twee uur volledig opgeladen. Voor de reinigingscyclus, en als de te reinigen oppervlakte niet te groot is, is de autonomie voldoende, maar als de oppervlakte groot genoeg is, zal één uur niet voldoende zijn, zodat het in verschillende tijden zal moeten worden gedaan. Als de lading van de robot bijna op is, gaat hij naar het laadstation.

iRobot Roomba 676 - Robotstofzuiger

Productspecificaties

 • Model: Roomba 676
 • Kleur: Zwart
 • Geluidsniveau: 58 dB
 • Inhoud opvangreservoir: 0,6 liter
 • Hepa luchtfilter: Geen HEPA-filter
 • Bedrijfstijd: Maximaal 90 minuten
 • Oplaadtijd: 180 minuten
 • Voedingstype: Accu
 • Accu/batterij technologie: Lithium
 • Voltage: 14,4 V
 • Vermogen: 33 Watt
 • Vorm: Rond
 • Gewicht: 5,3 kg
 • Afstandsbediening: Nee
 • Bediening via app: Ja
 • Dweilfunctie: Geen dweilfunctie
 • Navigatiemethode: Systematisch via software
 • Automatisch hervatten: N
 • Afgronddetectie: Ja
 • Smart Home Platform: Geen platform
 • Automatisch opladen: Ja
 • Inclusief stootrand: Ja
 • Instelbaar tijdschema: Jav
 • Vuildetectie: Ja
 • Ronddraaiende middenborstels: Ja
 • ZijborstelvJa
 • EAN: 5060359287236
 • Artikelnummer: R676040
 • Product gewicht: 3,6 gram
 • Gewicht verpakking: 5261 gram
 • Afmetingen verpakking: 49,1 x 41,1 x 14,5 cm
 • Product afmetingen (h x b x l): 9 x 34 x 34 cm
 • Verpakkingsinhoud: – Oplader
  – Virtuele muur
  – Roomba 676 incl. lithium ion accu
 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
 • Producttaal: Engels
 • Reparatie type: Carry-in
 • Taal garantiebewijs: Nederlands
 • Taal handleiding: Universeel
 • Uitzonderingen fabrieksgarantie: accu
 • Verpakkingstaal: Engels
 • Kan zelfstandig met internet verbinden: Ja
 • App vereist voor gehele functionaliteit: Ja
 • Airwatts: 1
 • Anti-vastloop systeem: Ja
 • Bumper: Ja
 • Geschikt voor tapijt: Ja
 • Leegt automatisch: Nee
 • Maximale drempelhoogte: 2 cm
 • Type gebiedsafbakening: Virtuele muur
 • Categorieën: Stofzuigers – Robotstofzuigers – Stofzuigen
 • Serie: iRobot 600-serie
 • Wat vind je belangrijk?: Geschikt voor huisdierharen, Tijdschema instellen, Kan ook over kleden en tapijt, Bediening via app
 • Merk: iRobot
 • Dweilfunctie: Geen dweilfunctie
 • Handige opties: Kan over drempels (2cm), Afgronddetectie, Vuildetectie, Loopt niet vast op kabels

iRobot Roomba – Welke moet ik kiezen?

In deze analyse tussen Roomba 676 en 980 modellen van hetzelfde merk iRobot, waar alleen de technologie verandert, en vervolgens met Roomba 676 en Braava 390T, waar twee verschillende apparaten worden vergeleken, blijft het een feit dat elk van deze apparaten, in zijn eigen competenties, efficiënt blijft.

iRobot Roomba 676 of Roomba 980?

De verschillen tussen deze twee stofzuigers van het merk iRobot en de Roomba-reeks zitten vooral in diverse technologieën die bij het 980-model meer zijn uitgewerkt.

De deskundigen van iRobot zijn voortdurend bezig met de ontwikkeling van technologieën en processen om de criteria en toepassingen van de robot te verbeteren. Voor de nieuwste toestellen op de markt worden uiteraard innovaties aangeboden.

De iRobot Roomba 980 heeft een ingebouwde camera waarmee hij zijn werkomgeving in kaart kan brengen, en hoewel beide apparaten werken met behulp van de iRobot Home-toepassing, is de 980-robot uitgebreider en beter uitgerust, het is een echte connected robot die geavanceerde technologieën biedt. Het kan analyseren, het kan berekenen en daarom biedt het een veel zorgvuldiger reiniging.

Hetzelfde geldt voor het filtratiesysteem: de Roomba 980-robot is uitgerust met de AeroForce-filter, die efficiënter is dan de AeroVac van het 676-model.

Er is ook een verschil in de borstels, de Roomba 980 heeft twee rubberen borstels, terwijl de Roomba 676 een centrale horizontale borstel en twee verticale borstels heeft.

Beide modellen zijn geschikt voor het reinigen van alle soorten vloeren, harde en zachte. Het voordeel van de rubberen borstels is dat dierenharen en haren meer worden aangetrokken door dit materiaal, zodat het helpt om deze resten op te vangen.

Dit zijn twee intelligente robots die in staat zijn vuil en obstakels te detecteren, maar de Roomba 980 gaat veel verder, aangezien hij in staat is zijn werkruimte te meten en te berekenen, en het is een model dat is uitgerust met de nieuwste innovaties van het merk.

Op een algemeen niveau en voor wat we verwachten van een robotstofzuiger, doen beide apparaten hun werk goed, Geeks zullen de voorkeur geven aan de Roomba 980, echter en dit is ook een nadeel voor dit topmodel, dat noodzakelijkerwijs een iOS of Android compatibele smartphone vereist om te bedienen en al zijn mogelijkheden te bieden, Windows-telefoongebruikers worden dus afgewezen. Lees voor meer details onze volledige evaluatie van de Roomba 980.

iRobot Roomba 676 of Braava 390 T?

Deze analyse brengt ons in twee totaal verschillende werelden, want de iRobot Roomba 676 is een robotstofzuiger, terwijl de Braava 390T een robotstofzuiger is.

Deze twee apparaten hebben dus niet dezelfde technologieën en functies, als men zich aanpast aan alle soorten vloeren, namelijk : Roomba, dit is niet het geval met Braava die alleen geschikt is voor harde vloeren.

De ene kan stofzuigen, maar niet vloeren wassen, de andere stofzuigt niet, maar wast wel. De ene is een verbonden robot met programmering volgens de iRobot applicatie, een applicatie genaamd: iRobot Home. Het andere Braava apparaat werkt helemaal niet volgens dit proces. De iRobot-applicatie is toegankelijk vanaf een smartphone.

Beide toestellen kunnen hun weg vinden in hun werkomgeving, ze zijn uitgerust met de nodige sensoren, dat is de enige overeenkomst die ze hebben. Hoewel zij op verschillende manieren werken, zijn zij beide efficiënt en doeltreffend in hun rol. Voor meer informatie, lees onze test van de Braava 390T.

Conclusie

Deze iRobot Roomba 676 robotstofzuiger, die de mogelijkheid biedt om te worden geprogrammeerd en kan worden bediend met Wifi via de iRobot Home app, presenteert zich als een aangenaam en gemakkelijk te gebruiken apparaat.

Het presteert zeer goed op harde vloeren zoals tegels, parket en linoleum, en doet ook zijn werk op tapijten en vloerkleden, maar is minder doeltreffend op zachte vloeren.

Dankzij zijn reinigingssysteem en -technologieën kan hij een onberispelijk resultaat garanderen. Dit apparaat biedt een bevredigende werkingsautonomie en biedt een correcte reinigingsefficiëntie. Het enige nadeel is echter het geluid dat hij maakt, wat een beetje storend is, vooral wanneer de boost-modus is geactiveerd.

Over het geheel genomen biedt de iRobot Roomba 676 een betere schoonmaakkwaliteit en blijft hij een veilige keuze. Het is zonder twijfel een van de beste in zijn categorie.

Recent Posts