Is chocolade zuur of basisch? Volledige analyse!

Is chocolade zuur of alkalisch? Chocolade is een heerlijke traktatie waar veel mensen van genieten.

Maar is het zuur of alkalisch?

In deze blogpost beantwoorden we deze vraag en bespreken we ook te pH-waarden van chocolade en hoe die ons lichaam beïnvloeden.

We will also look at some of the health benefits of eating chocolate.

Blijf lezen!

De pH-waarde van chocolade wordt bepaald door vele variabelen, waaronder de soort chocolade. Natuurlijke chocolade heeft een pH van 5,6, maar kan tot 5,0 gaan. Gealkte rode cacao heeft normaal een pH van 6,8 tot 7,8, terwijl zwarte cacao een pH heeft van 7,8 tot 8,6.

Is chocolade zuur of alkalisch?

is chocolade zuur of alkalisch

Het kan een uitdaging zijn om de pH van chocolade of cacaopoeder te bepalen.

pH is een maat voor hoe zuur of basisch een stof is. Hoe lager de pH, hoe meer zuur er aanwezig is.

Hoe hoger de pH, hoe meer alkaliteit aanwezig is. Chocolade heeft over het algemeen een pH tussen zes en zeven, waardoor het licht zuur is.

However, several factors can influence the pH of chocolate.

Sommige daarvan zijn;

1. Het type chocolade

soort chocolade

Er is een ruime keuze aan chocolade, en sommige hebben een lagere zuurgraad dan andere.

Milde chocolade

De mildste chocolade is zuur, omdat hij melk, chocolade en suiker bevat, die alle zuur zijn.

Ook al is milde cacao meestal neutraal in pH, ligt de gemiddelde pH-waarde van zachte chocolade altijd rond de 6.50.01.

Melkchocolade

De hoofdingrediënten van deze soorten chocolade zijn melk en cacaoboter.

Daarom wordt milde melkchocolade vaak als zuur beschouwd omdat het heeft veel suiker (30% van 1/6 van een reep melkchocolade)maar de zuren zouden de zuurgraad in fruit, noten of groenten kunnen neutraliseren.

Witte Chocolade.

een witte chocolade

De pH van witte chocolade ligt tussen 7,0 en 8,0, en deze waarde wordt bepaald door het al dan niet alkaliseren van de chocolade met behulp van kaliumcarbonaat of dicalciumfosfaat.

In vergelijking met donkere en lichte chocoladebevat hij een aanzienlijk kleiner percentage cacao.

Rauwe Chocolade

De pH van rauwe cacaobonen ligt tussen 6,0 en 7,0, die schommelt afhankelijk van waar de cacaobonen vandaan komen en hoeveel fermentatie er heeft plaatsgevonden.

In vergelijking met donkere en lichte chocolade bevat hij een aanzienlijk kleiner percentage cacao.

The roasting process results in a pH that is between 4.3 and 4.9.

Extra Donkere Chocolade

een donkere chocolade

Extra donkere of zwarte chocolade heeft de laagste pH-waarde, van ongeveer vijf tot zes.

Dit komt door het hoge cacaogehalte en het gebrek aan melk. De cacaoboon heeft een natuurlijke alkaliteit, waardoor de pH van chocolade stijgt.

Lichte Chocolade

De pH van lichte chocolade ligt tussen 6,0 en 7,0..

Dit wordt bepaald door het al dan niet alkaliseren van de chocolade met behulp van kaliumcarbonaat of dicalciumfosfaat.

Compared to dark chocolate, it contains a larger ratio of milk to cacao, which results in a higher pH.

2. De aard van de gebruikte cacaobonen

gebruikte cacaobonen

Is chocolade zuur of basisch? De soort cacaoboon die gebruikt wordt is een van de dingen die de pH van chocolade kunnen beïnvloeden.

Zo hebben bonen van oorsprong uit Californië een pH die doorgaans lager is dan die van oorsprong uit Ecuador.

3. Hoe het werd geteeld

De pH van de cacaoboon kan ook beïnvloed worden door de omstandigheden waarin hij geteeld wordt.

Bijvoorbeeld, bonen geteeld in warme en vochtige gebieden hebben meestal een hogere pH dan bonen geteeld in een kouder en droger klimaat.

4. Het brandproces

roosteren

De procedure van het roosteren van chocolade is een ander aspect dat de pH van de chocolade kan beïnvloeden.

Donkere chocolade wordt vaak bereid met bonen die langer geroosterd zijn., wat kan leiden tot een lagere pH.

Dit is een van de factoren die bijdragen aan de smaak van de chocolade.

5. Het fabricageproces

Bovendien, kan de pH van chocolade tijdens het productieproces worden gewijzigd.

Zo zullen bonbons met alkalisch water een hogere pH hebben dan bonbons bereid met gedistilleerd water, omdat alkalisch water basischer is dan gedistilleerd water.

6. Mate van rijpheid

De graad van rijpheid van de cacaoboon is een andere factor die de pH van het afgewerkte chocoladeproduct kan beïnvloeden.

Het is gebruikelijk dat onrijpe bonen een iets hogere pH hebben dan rijpe.

rijpheid

De pH van de chocolade wordt ook beïnvloed door hoe vers ze zijn. Verse chocolade heeft een hogere pH dan gerijpte chocolade.

Dit komt omdat cacaoboter en andere vluchtige verbindingen stabieler zijn in verse chocolade.

7. Hoe wordt het bewaard?

Chocolade kan smaken en geuren uit de omgeving absorberen.

Als chocolade op een warme, vochtige plaats wordt bewaard, kan er een bloei aan het oppervlak ontstaan doordat de suikerkristallen smelten en herkristalliseren, en dan is de chocolade niet lang houdbaar.

8. De toevoeging van andere ingrediënten.

Andere ingrediënten zoals melk, room en boter kunnen ook de pH beïnvloeden.

Bijvoorbeeld, melkchocolade heeft een lagere pH dan pure chocolade vanwege de toevoeging van melk.

Hoe de pH-waarde van chocolade verbeteren

hoe de pH-waarde te verbeteren

Er zijn drie methoden die de pH-waarde van chocolade kunnen verbeteren. Deze zijn;

Cacaoboter toevoegen aan de chocolade.

Eén methode is om cacaoboter aan de chocolade toe te voegen. Cacaoboter heeft een lager smeltpunt dan andere vetten en helpt de pH-waarde van de chocolade te verhogen.

Gebruik gealkaliseerd of Nederlands verwerkt cacaopoeder.

Een andere methode is het gebruik van gealkaliseerd of Nederlands verwerkt cacaopoeder.

Het alkaliseren van het cacaopoeder helpt de pH-waarde van de chocolade te verhogen.

Kies een cacaoboon van hogere kwaliteit.

hoge kwaliteit cacaoboon

Door een cacaoboon van hogere kwaliteit te kiezen, verbetert ook de pH-waarde van de chocolade.

Cacaobonen van hogere kwaliteit hebben een hoger percentage cacao en een lager percentage vreemde stoffen.

This results in a higher pH level for the chocolate.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het eten van chocolade?

gezondheidsvoordelen

of chocolade alkalisch of zuurheeft chocolade verschillende gezondheidsvoordelen die soms worden verwaarloosd.

  1. Chocolade heeft een hoge concentratie antioxidanten, die kunnen helpen het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen.
  2. Chocolade is ook een goede bron van magnesium, koper en kalium.
  3. Koper is belangrijk voor een gezonde huid en gezond haar; kalium helpt de juiste hoeveelheid vocht in het lichaam te houden en houdt de bloeddruk in toom.
  4. Chocolade heeft ook flavonoïden. Flavonoïden zijn plantaardige chemicaliën waarvan is aangetoond dat ze vele gezondheidsvoordelen hebben, zoals het verlagen van het risico op hartziekten en vele andere.
  5. Ook kan het regelmatig eten van chocolade het risico op een beroerte bij vrouwen verminderen.
  6. Chocolade verbetert de gedachten en de geest van mensen. Studies suggereren dat chocolade depressies kan voorkomen.

FAQs over Is Chocolade Zuur of Alkalisch?

populaire vragen over chocolade

Heeft u nog andere vragen over of chocolade zuur of basisch is?

Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen over de pH van chocolade.

Is het waar dat chocolademelk ongezond is voor de maag?

Chocolade is geïdentificeerd als een mogelijke oorzaak van maagproblemen.

Dat komt omdat melkchocolade veel suiker bevat, waaronder lactose, melkeiwitten en vet, die symptomen kunnen veroorzaken bij mensen die daar gevoelig voor zijn.

Hoeveel chocolade moet u dagelijks eten?

Gezonde volwassen mannen en vrouwen zouden dagelijks 40-50 gram pure chocolade moeten eten.

Bij zware lichamelijke activiteit, een 1,5-voudige verhoging van de norm toegestaan.

Veroorzaakt Warme Chocolade Zure Reflux?

Als je zure reflux hebt, kan de cafeïne in warme chocolademelk dit verergeren. In dat geval kunt u beter dranken met cafeïne vermijden, zoals ijsthee en warme chocolademelk.

Als je brandend maagzuur hebt, is het belangrijk om voedsel te vermijden dat je symptomen verergert.

Eindoordeel.

Is chocolade zuur of alkalisch? Dat hangt af van het soort chocolade.

Donkere chocolade is over het algemeen meer alkalisch, terwijl melk- en witte chocolade zuurder zijn.

Alle soorten chocolade bevatten echter enkele zuren en enkele basen, zodat het totale effect op uw lichaam waarschijnlijk neutraal zal zijn.

Bedankt voor het lezen!

Lees ook:   Vlaai met bramenjam