Is roest op messen gevaarlijk? – Alles wat u moet weten!

Is roest op messen gevaarlijk? Nou, dit lijkt me een grote vraag voor vandaag. Roest wordt ook wel ijzeroxide genoemd.

Een rode en oranje schilferige substantie die je op metaal ziet groeien. IJzeroxide komt van de reactie tussen zuurstof en ijzer, met water.

Het hoeft ook geen water te zijn.

Moisture in the air can rust your kitchen knives. Iron is a secret component of steel contained in kitchen knife blades.

Daarom, wanneer het ijzer in het mes wordt blootgesteld aan zuurstof en vocht.

Wanneer messen langer in het water blijven dan ze met de hand kunnen worden afgewassen, worden ze vatbaarder voor roest in de vaatwasser.

Is een roestig mes gevaarlijk? Ja, de kans is groot dat contact met een roestig voorwerp, vooral als het een wond veroorzaakt, tetanus en andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken. De tetanus bacterie maakt gebruik van roest om te gedijen.

Staalsoorten en hoe ze roesten

staalsoorten

Staal wordt ingedeeld in twee soorten: roestvrij staal en koolstofstaal.

Koolstofstaal

Koolstofstaal is samengesteld uit ijzer, chroom, koolstof en andere metalen.

Chroom omringt ijzer en beschermt het tegen oxidatie door zuurstof.

Chroom vermindert echter de duurzaamheid van het lemmet. Er moet vaker geslepen worden dan bij roestvrij staal.

Roestvrij staal

Roestvrij staal roest minder snel dan koolstofstaal, maar dat betekent niet dat het niet zal roesten.

Het kan nog steeds roesten door zwaar misbruik. Titanium en keramiek gebruiken geen ijzer en zijn dus 100% roestvrij.

Hoe voorkomt u dat uw mes gaat roesten?

hoe te voorkomen dat

Een slimme persoon bedacht het cliché: Voorkomen is beter dan genezen.

De reactie tussen water en ijzer maakt messen zo gevoelig voor roest.

Als je wilt voorkomen dat je mes gaat roesten, moet je de mate waarin het in contact komt met water beperken.

While washing your knife, ensure you dry it out well or wipe it off then dry in an area with constant airflow. 

Ook, laat uw mes niet weken in water, of aan de buitenkant ‘s nachts.

Vermijd zo veel mogelijk de vaatwasser, en wees er zo zeker van dat u niet de minste roest ontdekt die een bedreiging kan vormen voor uw mes en voor uzelf.

Dit zijn slechts basale maar alle tips die je nodig hebt om te voorkomen dat je mes gaat roesten.

Hoe roest op een mes te verwijderen

hoe roest te verwijderen

Nu, als voorkomen niet zo goed met je ging, en je mes krijgt roest, hoe verwijder je het?

Zo doe je dat.

Met citroensap

Citroensap kan magisch werken bij het verwijderen van roest van uw keukenmes.

Je vraagt je vast af hoe? Relax, het is eenvoudig.

Kijk, anders dan citroensap op je eten smeren, kun je het ook gebruiken om die roest te verwijderen, hoe doe je dat?

Snij het doormidden, of kleiner, als je wilt. En dan?

Wrijf het dan terwijl je het sap eruit drukt aan beide kanten van het mes.

Depending on the intensity of the rust, allow it to rest before gently scrubbing off the rust, it should work. It will work.

Roest verwijderen met witte azijn

roest verwijderen

Naast citroensap is azijn ook een ideale en eersteklas optie.

Het enige wat u hoeft te doen is dat mes weken in een oplossing van water met azijn, het maximaal een uur laten rusten en dan het mes wassen..

Azijnzuur helpt om de roest los te maken.

Baking soda

Je kent baking soda, toch? Ja, er is geen andere. Dat zuiveringszout in je keuken kan helpen om die roest weg te werken.

Hoe doe je dat? Je maakt een pasta. Een dikke pasta, door zuiveringszout in water te roeren.

This method works pretty well for kitchen knives that have accumulated so much rust.

Dus, net als bij alle andere methodes, breng je deze pasta aan op het mes, en voorzichtig, heel voorzichtig.

Gebruik het misschien met een borstel zoals een tandenborstel, begin het oppervlak te schrobben, en doe het voorzichtig.

Binnen de kortste keren is de roest weg.

Roest verwijderen met citroenzuur

gebruik van citroenzuur

Als je graag je eigen tijd gebruikt om dingen te doen dan zou het gebruik van citroenzuur volgens jouw boekje kunnen spelen.

Het kost tijd, vooral ‘s nachts, zodat je ‘s morgens wakker wordt met roest die eruit is.

Hoe dan? Nogmaals, zo eenvoudig.

Je haalt het citroenzuur uit die winkel, dan voeg je het toe aan heet water en laat je het mes er een nacht in weken.

Wat nu? ‘s Morgens wakker worden en zonder veel gezeur de roest wegspoelen. Eenvoudig, toch?

Wat je moet weten over roest verwijderen van een mes

roest van een mes

Preventie is altijd de beste manier

Ik zei het al eerder, wie het cliche Voorkomen is beter dan genezen heeft bedacht moet wel zo intelligent zijn geweest.

En zo, en zo, een essentieel ding dat je moet weten over het verwijderen van roest van je mes is, verwijder ze niet, voorkom ze.

Je kunt het mes oliën, olie is een zekere manier om roest te voorkomen. U kunt ook de vaatwasser vermijden, lucht het mes goed uit na het wassen in de vaatwasser.

Doe wat nodig is om roest op uw messen op afstand te houden.

Bescherm het mesblad

Het lemmet, dat is het oppervlak dat snijdt, is zo vatbaar voor botheid bij de geringste mishandeling.

Dus, als u uw trefzekere roestverwijderingstechnieken oefent, let er dan op dat de meeste van deze technieken net zo goed zijn als het wegwerken van de roest.

Maar in plaats daarvan, zijn deze technieken bevochtigen het lemmet door het oppervlak van het mes te schrobben. Dus, het vereist nauwkeurigheid met hoe je het doet.

Use a method that does not kill the blade of the knife, and one like vinegar is a good one in doing so.

Sommige roestplekken kunnen onomkeerbaar zijn.

roest zijn onomkeerbaar

Sommige roest lijkt alsof waar ze vandaan komen, ze gezworen hebben nooit meer terug te gaan. Ze kwamen om te blijven.

Nu, als je al lang met die roest bezig bent, dan, is het misschien onomkeerbaar geworden.

Geen enkele hoeveelheid schrobben zal het wegspoelen zonder de basis van het mes te vernietigen.

Wat je moet doen is het accepteren. Acceptatie geneest, en gebruikt het op die manier of dumpt het en vervangen door een nieuwere.

Bladtype en merk zijn belangrijk

Hoe een type lemmet of merk reageert op de verschillende opgesomde methoden om roest van uw mes te verwijderen verschilt van mes tot mes.

Het is daarom verstandig dat u dit uitzoekt. Kies de methode die past bij en het beste werkt voor het type mes in uw bestek.

Roestige messen kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid

roest zijn schadelijk

Is een roestig mes gevaarlijk? Het belangrijkste doel is om u en uw mes veilig te houden.

Roestige messen zijn gevaarlijk.

Roest veroorzaakt geen tetanus, maar het biedt een bloeiende broedplaats voor bacteriën die het veroorzaken en andere die ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Dus, een ding dat je moet weten is dat roestige messen gevaarlijk zijn.

While working with them, be keen that they do not inflict a cut, lest you are predisposed to infections.

Lees Volgende: Kun je een bakpan op het fornuis gebruiken?

Conclusie on Is roest op messen gevaarlijk?

Is roest op messen gevaarlijk?

In dit artikel hebben we geleerd dat er een verhoogd risico is op tetanus door roestige messen en andere bacteriële infecties.

Messen, bestek, potten en pannen kunnen roesten als ze van staal zijn.

Het enige probleem met roestige messen is dat ze lelijk zijn en de voedselbereiding kunnen verontreinigen.

Hoe eerder u roest op uw mes aanpakt, hoe gemakkelijker het te verwijderen is en hoe groter de kans dat u het blijft gebruiken.

Lees ook:   Welke Snack Heeft De Minste Calorieën? (Perfect answer)