Kan een Air Fryer een magnetron vervangen? Volledige analyse!

Kan een friteuse een magnetron vervangen?? Vraagt u zich af of dit mogelijk is?

Er is een breed scala aan new-age keukengereedschap en apparaten waarmee je in een handomdraai heerlijke maaltijden kunt koken.

Een air fryer is zo’n handig apparaat. Het kan wonderen verrichten op het gebied van frituren met slechts een fractie van de olie die gewone apparaten nodig hebben.

Welnu, magnetrons en luchtfriteuses leveren niet dezelfde kookresultaten.

Om te begrijpen waarom moeten we eerst de verschillen begrijpen tussen de manier waarop de twee apparaten en de principes waarmee ze voedsel verwarmen.

Air Fryer Vs Magnetron

Afgezien van het opmerkelijke verschil in esthetiek, verhitten air fryers en magnetrons voedsel ook niet op dezelfde manier.

In dit gedeelte zullen we alle belangrijke verschillen tussen de twee doornemen.

Verwarmingsmethode

Air Fryer:

verwarmingselement

Luchtfriteuses verhitten voedsel door convectiestromen van hete lucht te produceren die gelijkmatig door het interieur circuleren..

U hoeft het voedsel slechts met een kleine hoeveelheid olie te bestrijken voordat u het in een luchtfriteuse plaatst.

The convection currents blast hot air onto each and every area of the food, bringing the oil to a boil. 

Dit proces bakt, roostert of bakt het voedsel volledig. Vandaar de naam air fryer.

Magnetron:

Microgolven daarentegen verhitten voedsel door het produceren van elektromagnetische straling binnen het microgolfbereik.

De uitgezonden microgolven worden geabsorbeerd door de waterdeeltjes in het voedsel, waardoor ze sneller gaan trillen.

De trillende moleculen genereren hitte die het voedsel eromheen kookt..

Voor een volledige demonstratie van hoe microgolven werken.

Zoals u kunt zien, gebruiken beide apparaten verschillende kooktechnieken door gebruik te maken van verschillende technologieën.

Onderdelen

componenten

Air Fryer:

Luchtfriteuses hebben een spoel onder of boven het voedsel die de lucht eromheen verhit..

Deze warme lucht wordt met behulp van een ventilator opgestuwd, waardoor convectiestromen ontstaan die de lucht opwarmen en laten circuleren.

The coil used to warm the air is placed close to the food, thus eliminating moisture and resulting in crispy, evenly fried food.

Magnetron:

Microgolven bevatten een onderdeel dat magnetron wordt genoemd. In de magnetron zit een gloeidraad die bij verhitting elektronenstromen afgeeft.

Lees ook:   Waar zet je hete potten op? Volledige opties!

Magnetrons hebben hoge spanningen nodig om deze golven op te wekken.

Daarom moet je ofwel in een speciaal hoogspanningsstopcontact steken of een transformator aansluiten.

Duur van Koks

duur van het koken

Air Fryer:

Luchtfriteuses doen er even over om de optimale kooktemperatuur te bereiken nadat ze zijn aangezet, dus het koken duurt langer.

Het duurt tot 20 minuten om frietjes volledig te garen bij 400 Fahrenheit.

Echter, als het klaar is, wordt het eten perfect gekookt, en krijg je knapperig en smaakvol eten.

Magnetron:

Microgolven daarentegen verwarmen voedsel veel sneller.

Dit komt omdat zij voedsel niet verwarmen door de temperatuur te veranderen, maar door elektriciteit en magnetisme dat zich met hoge snelheden verplaatst.

Deze kookt over het algemeen voedsel in minder dan 5 minuten, en als je alleen restjes opwarmt, is het nog korter wachten.

De kooktijd kan bij verschillende modellen enigszins variëren.

Stroomverbruik

stroomverbruik

Air Fryer:

Aangezien luchtfriteuses veel tijd nodig hebben om de gewenste kooktemperatuur te bereiken, loopt de verwarming niet erg lang door.

Dit maakt luchtfriteuses vrij efficiënt in termen van energiebesparing.

De gemiddelde air fryer gebruikt ergens tussen de 1400 watt en 1700 watt per kookbeurt.

Hoewel het belangrijk is op te merken dat, omdat tijd en temperaturen instelbaar zijn, de energiebesparing varieert.

Magnetron:

Microgolven zijn veel efficiënter. De gemiddelde moderne magnetron gebruikt 1200 watt voor een half uur koken..

En in stand-by verbruiken ze een bijna verwaarloosbare hoeveelheid energie.

Please note that these power stats are for the average device. Higher-end devices are likely to offer you much more in terms of power savings. 

Voordelen en nadelen van friteuses

Voors

  • Helpt de calorie-inname van gefrituurd voedsel te verminderen door minder olie nodig te hebben.
  • Convectieverwarming kookt voedsel gelijkmatig, maakt het krokant en verrijkt de smaak.
  • Klein en gemakkelijk schoon te maken. Veel van de onderdelen zijn ook vaatwasmachinebestendig.
  • Kan verschillende soorten voedsel verwarmen en op vele manieren, van gewoon opwarmen tot volledig koken. Pas gewoon de tijd en de temperatuur aan.
  • Bakken en braden zijn niet mogelijk met magnetrons.
  • Veiligere manier om voedsel te bakken in vergelijking met pannen of frituurpannen. Omdat het minder olie gebruikt, is de kans dat je geraakt wordt door borrelende olie klein tot onbestaande.
Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Tortellinisoep met boerenkool

Nadelen

  • Het duurt langer om je eten te koken. Het duurt ook langer dan magnetrons om vloeistoffen te verwarmen.
  • Meestal kleiner dan magnetrons. De kleinere kookruimte beperkt de mogelijkheden.
  • Verbruikt meer energie dan magnetrons doordat het langer duurt om te koken voor elk gebruik.

Voor- en nadelen van magnetrons

Voors

  • Veel sneller dan luchtfriteuses. Een fatsoenlijk model kan voedsel opnieuw opwarmen in minder dan 2 minuten.
  • Ruimer interieur dat de capaciteit verhoogt van hoeveel magnetrons kunnen koken.
  • Verwarmt vloeistoffen efficiënt en veilig zolang je de richtlijnen volgt.
  • Energiezuiniger en kan u op lange termijn geld besparen op uw elektriciteitsrekening.
  • Gemakkelijk te gebruiken met eenvoudige configuraties om u te helpen nauwkeuriger te koken.

Nadelen

  • Aangezien microgolven werken door watermoleculen te verhitten, kunnen ze uw voedsel uitdrogen.
  • Microgolven kunnen moeilijk doordringen in dik voedsel zoals steaks of iets met een dichte maar droge buitenkant.
  • Microgolven zijn berucht om het soms verpesten van de smaak van voedsel.
  • Kan geen voedsel frituren. Microgolven zullen de olie verhitten, maar het moet het kookpunt passeren om voedsel te koken, wat de elektromagnetische straling van de magnetron niet kan leveren.

Air Fryer vs Magnetron – Welke moet ik gebruiken?

welke te gebruiken

Uit wat we kunnen onderscheiden over de afmetingen en ontwerpen van beide apparaten, en het verschil in hun technieken, is het duidelijk dat ze voor verschillende doeleinden moeten worden gebruikt.

There are things an air fryer can do that a microwave cannot, and there are things a microwave can do that an air fryer cannot, or mostly just cannot do as quickly. 

Maar dit betekent ook dat uw keuken waarschijnlijk veel baat zal hebben bij het hebben van beide apparaten.

Lees ook:   Pepernoot Truffel Martini

Kan een Air Fryer een magnetron vervangen?

air fryer en magnetron

Nee, en een magnetron kan een air fryer ook niet vervangen. Er zijn verschillende voedingsmiddelen die een magnetron niet even snel kan verhitten of koken als een air fryer.

Aan de andere kant, microgolven het gemak van snelheid en gebruiksgemak om voedsel opnieuw op te warmen waar een friteuse doorgaans veel langer over zou doen.

Wanneer een friteuse gebruiken?

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die een magnetron lang niet zo goed kan bereiden als een air fryer.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Vlees zoals rundvlees, kip, vis en spek.
  • frites en andere gefrituurde producten.
  • Het bakken van koekjes, gebak of brood.

Als je deze probeert te koken in de magnetron, zal het resultaat waarschijnlijk een geruïneerd gerecht zijn.

Wanneer een magnetron gebruiken?

Microgolven zijn, zoals eerder besproken, niet ideaal voor het bakken, braden of koken van voedsel in olie.

Hun enige functie is snelle verhitting door achter watermoleculen aan te gaan.

Dit maakt microgolven idealer en efficiënter dan luchtfriteuses voor de volgende doeleinden:

  • Het opwarmen van een glas water, melk en andere vloeistoffen.
  • Boter smelten of zachter maken in een bakje. Containers en bakjes worden veel te heet bij gebruik in air fryers.
  • Voedsel dat al gekookt is opnieuw opwarmen.
  • popcorn maken.

Conclusie

Zo, kan een air fryer een magnetron vervangen?

Friteuses en magnetrons zijn beide nuttige apparaten om in huis te hebben.

Ze kunnen elkaar niet vervangen, maar hun unieke functies en verdiensten compenseren de beperkingen van de ander.

Welke moet ik gebruiken? Dat hangt af van het gewenste resultaat en het soort voedsel dat u verwarmt.

Als je een stuk pizza snel wilt opwarmen, doe het dan in de magnetron. Maar als je het brood wilt bruinen en de bovenkant wilt bakken, stop het dan in de friteuse.