Je vraagt je misschien af, kan ik tomatensoep gebruiken in plaats van tomatensaus?
Je had een stressvolle dag vol met meerdere werkprojecten, je kinderen afzetten en ophalen van school, en het bijwonen van een late avond les.
Bovendien moet je nog eten maken. Wat dacht je van spaghetti en gehaktballen? Je pakt een pot tomatensaus en ontdekt dat de marinara op is.
Klinkt dit bekend?
Wanneer je een trip naar de kruidenier wilt vermijden, gebruik je wat er in je voorraadkast of koelkast ligt om het ontbrekende ingrediënt te vervangen.
We zijn hier om die vraag te beantwoorden en je te begeleiden bij de juiste methoden om deze twee producten op basis van tomaten te vervangen.
You can substitute tomato soup instead of tomato sauce, but only in certain recipes. They have different flavors and textures so be mindful of the ingredients when you swap them out.
Tomatensoep vs. Tomatensaus
Tomatensaus is een populair ingrediënt gebruikt in onze favoriete recepten. Het wordt gemaakt door tomaten te koken, te hakken en te pureren met verschillende kruiden en specerijen voor een unieke smaak.
Je kunt tomatensaus gebruiken als basis of als aanvulling op andere elementen van bepaalde gerechten.
De smaak voegt zoetheid en zuurheid toe die heerlijk combineert met verschillende kruiden.
Het goede nieuws is dat als je een potje saus vergeten bent, er zijn een paar vervangingen.
Je kunt tomatensoep als vervangingaangezien tomatensaus vaak als basis dient voor soep.
Tomatensoep wordt niet zo vaak gebruikt als sommigen van ons zouden willen. Maar het is een goed alternatief voor tomatensaus.
De grootste uitdaging is ervoor te zorgen dat de consistentie perfect is. U kunt kiezen voor merken met rijke noten die uw gerecht meer pit geven.
Note: You can buy sauces with different ingredients like red wine, cheese, sausage, onions, or sharp red peppers for extra pizzazz.
Maak je eigen tomatensaus
Je kunt natuurlijk altijd tomatensaus maken.
Het is snel en makkelijk, en je kunt het maanden in de vriezer bewaren… als je niet alles gebruikt voor het specifieke gerecht waar je vanavond zin in hebt.
Stap #1: Verwijder de huid en de zaden.
Niemand houdt van een taai velletje of vervelende zaadjes in zijn saus! Na het verwijderen van het vel en het verwijderen van de slijmerige zaadjes, doe je de tomaten in een grote pan met een paar eetlepels olijfolie.
Stap #2: Voeg eventueel kruiden toe.
De keuze is aan jou, maar als je de Italiaanse smaak wilt benadrukken, kies dan voor knoflook, basilicum of laurier.
Stap #3: Breng het mengsel aan de kook.
Zodra de saus borrelt, zet u het vuur lager en laat u hem sudderen. Laat de saus tot de helft inkoken of tot de gewenste consistentie.
Haal van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
Note: If you cut an “X” gently into the tomato and blanche it, the skin will peel off easily!
Andere aanbevolen vervangingen
Oh, nee! Je hebt geen tomatensaus of soep! Wat kan je anders vervangen? De beste opties zijn tomatenpuree of tomaten uit blik.
Meng de tomatenpuree met water om het te verdunnen.. Voeg vervolgens de olijfolie, kruiden en knoflook toe en kook tot ze zacht zijn of goed verhit.
De tomatenpuree zal uw maaltijd verbeteren, het bereiken van die herkenbare pittige tomatensmaak en textuur.
Aan de andere kant werken tomaten uit blik goed nadat ze zijn uitgelekt en in de blender zijn gegooid.
Ze zijn natter, dus laat het overtollige vocht weglopen voor het koken. Voeg ook kruiden zoals oregano of specerijen zoals zwarte peper toe.
De kleur zal donkerder en dikker worden.
Note: You can use ketchup in certain recipes as a last resort.
Kan ik tomatensoep gebruiken in plaats van tomatensaus?
Ja, dat kan! En nee? Kun je dat niet?
Tomatensoep heeft een soortgelijke consistentie als tomatensaus en veel smaken.
Maar, het hangt grotendeels af van wat je kookt. U kunt bevredigende resultaten bereiken in een crockpot recept door soep te gebruiken in plaats van saus, vooral als u een braadpan maakt.
Kan ik tomatensoep gebruiken in plaats van tomatensaus voor spaghetti?
Tomato soup is best when you need a touch of tomato flavoring, but pasta dishes won’t work as well unless they’re baked.
Overweeg dat tomatensoep zoeter isdus proef regelmatig of u het lekker vindt.
Voeg een teentje knoflook, een vleugje zout, of andere extra smaken naar behoefte om de smaak van de soep te versterken.
Ook tomatensoep heeft een basis van bouillon of room naast de gepureerde tomaten en kruiden. Wat betekent dit?
Ondanks de vloeibare textuurcombineert tomatensoep goed met eiwitten, zoals gevogelte of vis. Tomatensoep bevat niet veel vet, dus je kunt er regelmatig van genieten.
Note: You could also opt for condensed tomato soup for a more concentrated flavor.
Overwegingen om in gedachten te houden
De meerderheid van de tijd, sauzen een aanvulling op het eiwit of voorgerechten versterken of brengen de smaak naar voren.
Aan de andere kant kun je soepen alleen eten. Daarom moet je rekening houden met de juiste hoeveelheid ingrediënten bij het verwisselen van soepen voor sauzen.
Soepen kunnen hartige kruiden missen. Tomatensoep geeft uw gerecht een andere consistentie en smaak.
Het gebruik van tomatensoep in plaats van saus zal uw gerecht over het algemeen zoeter en romiger dan verwacht.
Tip: Taste your recipe often, and season to taste to avoid any unexpected surprises.
Gebruik de juiste hoeveelheden
Houd ook rekening met hoeveel vloeistof het recept nodig heeft. U moet bezuinigen op de natte ingrediënten wanneer je soep gebruikt voor de saus.
Bijvoorbeeld als het recept vraagt om toevoeging van een andere vloeistof, zoals bouillon, water of room, de hoeveelheid van die vloeistof iets verminderen om rekening te houden met de extra vloeistof in de soep.
Misschien heb je een beetje van elk, overgebleven tomatensoep en saus. Door ze samen te voegen kun je een perfecte balans bereiken.
Kan ik tomatensoep gebruiken in plaats van tomatensaus in chili?
Wissel ze gerust om, maar denk eraan dat tomatensoep niet dezelfde smaak heeft als tomatensaus.
It isn’t the ideal substitution, but you can use it in a bind.
Smaak en textuur
Over het geheel genomen is er weinig verschil tussen de twee, afgezien van smaak en textuur.
Als je slim omgaat met de smaak, kruiden, en viscositeitzou je in een handomdraai een heerlijk diner moeten kunnen maken.
Note: Keep in mind the following recommendations when subbing soup for sauce.
- Een blikje tomatensoep van 10 oz = ongeveer één kop tomatensaus.
- Verwijder ¼ kop van de vloeistof uit de ingrediënten van het recept voor elk gebruikt 10-ounce blik tomatensoep
Veelgestelde vragen
Hier bespreken we een paar veelgestelde vragen over tomatensoep en -saus.
Wat is het verschil tussen tomatensoep en tomatensaus?
Terwijl tomatensoep en tomatensaus gelijkaardige producten zijn, kun je ze niet altijd door elkaar gebruiken.
Het hangt sterk af van de andere ingrediënten en hoe je het gerecht gaat serveren.
Tomatensaus is dik, zoals salsa, terwijl tomatensoep soepel vloeit.
Hun kleuren verschillen ook, waarbij de saus felrood is en de soep zachter van toon en bijna roze door de toegevoegde bouillon of melk.
Is tomatenpuree hetzelfde als tomatensaus?
Tomatenpuree is een mengsel van gekookte, gezeefde tomaten. Het is iets dikker dan tomatensaus met een meer ontwikkelde smaak.
Bovendien is tomatensaus vaak gekruid, terwijl tomatenpuree dat niet is.
Voordat je gaat
Daarom de vraag, “Kan ik tomatensoep gebruiken in plaats van tomatensaus?” komt zo vaak voor.
Kortom, tomatensoep kan tomatensaus vervangen, maar alleen voor bepaalde recepten.
Tomatenproducten zoals tomatensoep en tomatensaus zijn onmisbaar voor elke thuiskok.
Vergeet niet de verhoudingen in de gaten te houden, zodat uw gerecht niet te vloeibaar of te zoet wordt. Als je andere tomatenproducten hebt liggen, overweeg die dan voordat je je toevlucht neemt tot tomatensoep.
Hopelijk heb je iets geleerd over deze tomatenproducten en kun je met een gerust hart de keuken in om een heerlijk diner te maken!
Inhoudsopgave