Gerecht: Hoe maak je Kibbeling met prei en tartaarsaus

Kibbeling met prei en tartaarsaus

Als je op zoek bent naar een lekker en makkelijk te bereiden gerecht, dan is kibbeling met prei en tartaarsaus zeker een aanrader. Dit gerecht is erg populair in Nederland en wordt vaak gegeten als snack of als hoofdgerecht. In dit artikel gaan we dieper in op de ingrediënten en bereidingswijze van kibbeling met prei en tartaarsaus.

Ingrediënten

Voor het bereiden van kibbeling met prei en tartaarsaus heb je de volgende ingrediënten nodig:

Kibbeling

  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 liter zonnebloemolie

Prei

  • 2 preien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper naar smaak

Tartaarsaus

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels fijngehakte augurken
  • 1 eetlepel fijngehakte kappertjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Kibbeling

1. Snijd de kabeljauwfilet in stukjes van ongeveer 4 centimeter.

2. Mix de bloem, eieren, melk, bakpoeder, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder tot een glad beslag.

3. Verhit de zonnebloemolie in een pan tot ongeveer 180 graden Celsius.

4. Haal de stukjes kabeljauwfilet door het beslag en leg ze voorzichtig in de hete olie.

5. Bak de kibbeling in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.

Prei

1. Snijd de prei in dunne ringen.

2. Verhit de olijfolie in een pan.

3. Voeg de knoflook toe en fruit deze kort.

4. Voeg de prei toe en bak deze in ongeveer 5 minuten gaar.

5. Breng op smaak met zout en peper.

Tartaarsaus

1. Meng de mayonaise, zure room, augurken, kappertjes, mosterd en citroensap in een kom.

Lees ook:   Hummus met geroosterde paprika

2. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren

Leg de kibbeling op een bord en serveer met de gebakken prei en tartaarsaus. Eet smakelijk!

FAQs

1. Kan ik ook andere vissoorten gebruiken voor kibbeling?

Ja, je kunt ook andere stevige vissoorten gebruiken zoals koolvis of schelvis.

2. Kan ik de kibbeling ook in de oven bereiden?

Ja, je kunt de kibbeling ook in de oven bereiden op 200 graden Celsius voor ongeveer 20 minuten.

3. Kan ik de tartaarsaus van tevoren maken?

Ja, je kunt de tartaarsaus tot 2 dagen van tevoren maken en bewaren in de koelkast.

4. Kan ik de prei ook vervangen door andere groenten?

Ja, je kunt de prei vervangen door bijvoorbeeld wortel of courgette.

5. Kan ik de kibbeling ook zonder saus eten?

Ja, de kibbeling is ook lekker zonder saus, maar de tartaarsaus geeft wel extra smaak aan het gerecht.

Conclusie

Kibbeling met prei en tartaarsaus is een heerlijk gerecht dat makkelijk te bereiden is. Door de combinatie van krokante kibbeling, gebakken prei en frisse tartaarsaus krijg je een smaakvolle maaltijd op tafel. Experimenteer gerust met de ingrediënten en maak er je eigen twist aan. Eet smakelijk!