Knolseldersoep met geroosterde hazelnoten en lookchips
Ben jij op zoek naar een heerlijk, gezond en eenvoudig te bereiden soeprecept? Dan is knolseldersoep met geroosterde hazelnoten en lookchips iets voor jou. Dit gerecht is niet alleen lekker, het zit ook boordevol voedingsstoffen die goed zijn voor je lichaam. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over dit recept.
Wat is knolselder?
Knolselder is een groente die behoort tot de familie van de selderij. Het is een ronde, knolvormige groente met een ruwe, bruine schil en een wit vruchtvlees. Knolselder heeft een lichtzoete smaak en is rijk aan vezels en vitaminen. Het is een veelzijdige groente die op verschillende manieren kan worden bereid.
Ingrediënten
Om knolseldersoep met geroosterde hazelnoten en lookchips te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 1 knolselder
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 100 gram hazelnoten
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 4 aardappelen
- 1 prei
Bereidingswijze
Stap 1: Knolselder en aardappelen schillen en snijden
Schil de knolselder en snijd deze in stukjes. Schil ook de aardappelen en snijd deze in blokjes.
Stap 2: Uien, prei en knoflook snijden
Schil de uien en snijd deze in stukjes. Snijd de prei in ringen en pers de knoflook.
Stap 3: Groentebouillon maken
Bereid de groentebouillon volgens de instructies op de verpakking.
Stap 4: Knolselder en aardappelen koken
Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de uien, prei en knoflook toe. Fruit deze tot ze glazig zijn. Voeg dan de knolselder en aardappelen toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg dan de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg het takje tijm en laurierblad toe en laat het geheel 20 minuten koken.
Stap 5: Hazelnoten roosteren
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster deze in ongeveer 8 minuten goudbruin. Hak de hazelnoten daarna grof.
Stap 6: Lookchips maken
Snijd dunne plakjes van een teentje knoflook. Verhit een laagje olijfolie in een pan en bak de plakjes knoflook goudbruin. Laat de lookchips uitlekken op keukenpapier.
Stap 7: Soep pureren
Verwijder het takje tijm en laurierblad uit de pan. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Stap 8: Soep serveren
Serveer de soep in kommen en strooi de hazelnoten en lookchips eroverheen. Breng op smaak met peper en zout.
FAQs
1. Is knolselder gezond?
Ja, knolselder is een gezonde groente die rijk is aan vezels en vitaminen. Het is goed voor de spijsvertering en kan helpen bij het voorkomen van bepaalde ziektes.
2. Kan ik dit recept ook vegetarisch maken?
Ja, je kunt de groentebouillon vervangen door een plantaardige bouillon om het recept vegetarisch te maken.
3. Kan ik dit recept ook glutenvrij maken?
Ja, dit recept is van nature glutenvrij. Controleer wel altijd de ingrediënten van de groentebouillon om er zeker van te zijn dat deze geen gluten bevat.
4. Kan ik dit recept ook invriezen?
Ja, je kunt de soep in porties invriezen en later weer opwarmen.
5. Kan ik de hazelnoten vervangen door andere noten?
Ja, je kunt de hazelnoten vervangen door andere noten, zoals walnoten of amandelen.
Conclusie
Knolseldersoep met geroosterde hazelnoten en lookchips is een heerlijk en gezond gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Door de toevoeging van hazelnoten en lookchips krijgt de soep een lekkere crunch en extra smaak. Dit recept is geschikt voor vegetariërs en van nature glutenvrij. Probeer het zelf en laat ons weten wat je ervan vindt!
Table of Contents