Kun je Boboli pizzakorst invriezen? Complete gids!

Kun je Boboli pizzakorst invriezen? Boboli pizzadeeg gaat meestal vijf dagen mee. Ze bederven vaak als ze niet binnen de eerste tien dagen worden geconsumeerd.

Dus, kan de pizza korst worden ingevroren?

Ja! Het is gemakkelijk om een heleboel pizzakorsten of pizza’s te maken die je kunt invriezen of later opeten. Verdeel eerst je deeg in gelijke stukken en rol ze uit om korsten te maken. Leg de korsten op een dienblad zodat ze ingevroren kunnen worden.

In deze blogpost beantwoorden we deze vraag en geven we verdere informatie over hoe je Boboli Pizza Crust invriest en ontdooit.

Lees verder!

Kun je Boboli pizzakorst invriezen?

de Boboli pizza korst invriezen

Ja, Boboli pizza korst invriezen is de beste manier om hem langer houdbaar te maken.

De pizzabodem is een deeg dat wordt gekookt, in een ronde, vierkante of rechthoekige vorm wordt gegoten, gebakken, en vervolgens belegd met pizzabestanddelen.

Wanneer u pizzakorst van Boboli koopt, moet u ervoor zorgen dat de lucht en de koude temperaturen van de vriezer er niet bij komen.

Hier zijn nog enkele dingen die je moet doen om Boboli pizzakorst in te vriezen.

Hoe Boboli Pizza korst in te vriezen.

Volg deze stappen om uw pizzakorst succesvol in te vriezen:

Stap#1. Portioneren

Gebruik een pizzasnijder om de pizzakorst in stukken te snijden als dat nodig is. Je kunt deze stap overslaan als je maar één plak hebt om in te vriezen.

Stap#2. Verpakking

de verpakking

Het is essentieel om uw Boboli pizzadeeg te bedekken alvorens het in te vriezen om te voorkomen dat bacteriën en andere geuren binnendringen.

U kunt de hier aangegeven strategieën gebruiken om uw pizzakorst te bedekken.

Plasticfolie

Plasticfolie houdt de lucht goed buiten en behoudt de kwaliteit van bevroren voedsel.

Om bacteriën snel te laten woekeren, moeten pizzakorsten blootgesteld worden aan lucht.

Schuif het pizzadeeg uit de bakvorm om het in te pakken, maar gooi de bakplaat niet weg.

Dit maakt het gemakkelijker om de pizzakorst later te bakken.

Roll out the plastic wrap on a flat surface and put the pizza crust on top of this first layer of wrap.
een plasticfolie

Wikkel de pizzakorst strak in de plasticfolie. Als je wilt dat het net strak genoeg zit zodat de pizza niet in de war raakt als je hem eruit haalt om te bakken.

Tip: How you wrap and store frozen pizza crust will affect how good it is when you take it out of the freezer and are ready to serve.

Wees voorzichtig met hoe je het voedsel inpakt en wat je gebruikt om het te beschermen tegen lucht- en vorstverbranding.

Vanwege deze twee dingen, kan de pizzakorst snel zijn smaak, kauwbaarheid en knapperigheid verliezen.

Aluminiumfolie

een aluminiumfolie

Pizza korst blijft langer vers wanneer verpakt in aluminiumfolie.

Het houdt ook vocht buiten, wat net als zuurstof de snelheid versnelt waarmee voedsel bederft.

Rol wat aluminiumfolie uit op een plat oppervlak en leg de nog in plastic verpakte pizzakorst erop.

Trek de folierol over de pizzakorst om deze in één laag te bedekken.

Press the foil gently along the round edges of the pizza crust to keep it from getting wet and smelling like other foods in the freezer.

Kleeffolie.

Rol huishoudfolie uit op een vlakke ondergrond en leg er een stuk pizzakorst op. Trek de plasticfolie twee keer over de plak om vocht en geur af te sluiten.

Zorg ervoor dat de hele plak bedekt is en dat geen van de randen blootligt.

Dit houdt vorst weg en houdt water tegen. Doe dit nogmaals met de rest van de plakjes.

Stap#3. Koel

koelen

Leg het pizzadeeg minstens drie uur in de koelkast of tot het de gewenste temperatuur heeft bereikt.

Hierdoorzal de korst beter bevriezen.

Stap#4. Etiketteren en invriezen

Zet de datum waarop je de pizzakorst hebt gemaakt en de datum waarop hij moet worden opgegeten met een stift op een stuk papier.

Bij temperaturen onder 0°Fzou de pizzakorst maanden meegaan. Maar na verloop van tijd wordt de kwaliteit steeds slechter.

Let goed op de datum op de pizzakorst om hem binnen een maand te gebruiken voor de beste kwaliteit.

Hoe Boboli Pizza korst te ontdooien.

pizza korst ontdooien

Er zijn eenvoudige manieren om pizzakorst uit de vriezer te halen.

Sommigen doen het eten in de koelkast of oven, gebruiken een magnetron, of laten het op kamertemperatuur zitten.

Hoe je het doet hangt af van hoeveel tijd je hebt.

Koelkast methode

Haal de pizzakorst uit de vriezer en bewaar hem in de zak. Doe het dan in een grote bak.

Zet het dienblad met de korst in de koelkast en laat het daar een nacht zitten om te ontdooien.

When you're ready to use the crust, take it out of the fridge and let it sit at room temperature for about an hour.

Methode bij kamertemperatuur

de kamertemperatuur

Je kunt pizzakorst op kamertemperatuur brengen om het een beetje sneller te laten ontdooien.

Het goede van deze methode is dat de textuur en de smaak van de korst hetzelfde blijven.

Haal de korst uit de vriezer en de zak of container waarin hij verpakt was.

Zet het vervolgens op een aanrecht op kamertemperatuur. In ongeveer 2 tot 3 uurzal de korst warm genoeg zijn om uw pizza te maken.

Waterbad methode

Pizza korst kan ook ontdooid worden in een waterbad, nog sneller. U kunt warm of koud water gebruiken, en de korst zal nog steeds zacht zijn.

Haal de korst uit de vriezer, maar haal hem niet uit de plastic zak.

Je wilt niet dat er water in de zak komt, want je wilt de korst droog houden.

Zet het op het aanrecht in een grote kom met water. Geef de korst een uur om te ontdooien.

Magnetron methode

de microgolf

Met behulp van de magnetron kunt u de korst ontdooien in minder dan 15 minuten om snel pizza te maken.

De truc is ervoor te zorgen dat de korst niet blijft plakken en gaar wordt.

Zet de magnetron op hoog en kook de korst voor ongeveer 25 tot 30 secondenafhankelijk van hoe groot het is.

Dit zal de korst zachter maken zonder hem te koken.

Oven methode

Bedek de korst strak met plasticfolie en leg hem in de pan. Ook olie op de plasticfolie spuiten is een goed idee.

Zet de oven op 100 graden Fahrenheitof als het een gasoven is, op de laagste stand.

Zet dan de bakvorm in de oven en laat de korst 1 uur ontdooien.

Na een uur:

  • Neem de bakvorm.
  • Haal de korst uit de verpakking.
  • Raak het aan om te zien of het ontdooid is.
It may take up to an additional 40 minutes, depending on how large your crust is if the dough is still too stiff.

Veelgestelde vragen over het invriezen van Boboli Pizza korstjes

vragen over pizzakorst

Heeft u nog andere vragen over het invriezen van de Boboli pizzabodem?

Hieronder volgen enkele voorbeelden van aanvullende vragen die vaak gesteld worden:

Hoe voorkom je dat ingevroren pizzakorst klef wordt?

Leg de bevroren pizza een half uur in de vriezer voordat u hem in de oven doet als u hem uit de diepvries bereidt.

Hierdoor, wordt de korst niet klef maar juist knapperig.

Is het nodig om ingevroren pizzakorst te ontdooien voor het bakken?

Het is niet nodig om je pizza vooraf te ontdooien.

Terwijl door de pizza eerst te ontdooien wordt hij sneller gaar en wordt de korst knapperiger.De korst van de meeste diepvriespizza’s is prima als ze lang genoeg worden gebakken.

Hoe lang kan de pizzakorst in de koelkast bewaard worden?

Zelfgemaakte pizza korst kan goed bewaard worden voor tot zeven dagen in de koelkast of drie maanden in de vriezer.

De hoeveelheid gist in de korst is echter bepalend voor de ideale bewaartijd.

Hoe minder gist er in de korst zit, hoe langer hij houdbaar is.

Eindoordeel.

Kun je Boboli pizza korst invriezen? Boboli pizzabodem kan in elke hoeveelheid worden ingevroren, of het nu genoeg is voor een hele pizza of slechts één stuk.

U kunt de pizzakorst vier maanden in de vriezer bewaren. Om het te gebruiken moet je het een nacht laten ontdooien.

Bedankt voor het lezen!

Lees ook:   De perfecte croissants bakken: hoe doe je dat?