Kun je chocoladeganache invriezen? Complete gids!

Kun je chocolade ganache invriezen? Ganache kan veilig worden bewaard om te eten en in veel andere recepten worden gebruikt als het op de juiste manier wordt bewaard.

We beantwoorden al uw vragen over het invriezen van chocolade in deze blogpost.

Lees verder!

Ganache kan twee weken in de koelkast worden bewaard en worden ingevroren omdat het een stabiele combinatie is. Ongebruikte ganache kan drie maanden worden ingevroren. Ontdooi de ganache een nacht in de koelkast voor gebruik.

Kun je chocolade ganache invriezen?

kan je chocolade ganache invriezen

Ja, Ganache is een gewichtsgelijk mengsel van chocolade en room.

Ganache wordt in zijn meest eenvoudige vorm gemaakt door room te koken, de hete room over de gehakte chocolade te gieten en het mengsel op te kloppen tot de chocolade volledig gesmolten en gemengd is.

Naast boter voor romiger smaakextracten en textuur of oliën, zijn er nog andere frequente toevoegingen:

Ganache die meer “los” of “zacht” bij kamertemperatuur is ideaal voor het vullen van chocoladevormpjes en het versieren van desserts, zoals taarten.

More chocolate provides a "firm" ganache that hardens when refrigerated. This ganache is rolled in cocoa powder to make truffles.

Kun je chocolade cake met ganache glazuur invriezen? Je kunt cakes invriezen waar al ganache op zit.

Ik heb het gedaan, en de cake is goed gelukt.

Ik stel voor dat je hem eerst laat opstijven in de koelkast en dan de hele taart in meerdere lagen huishoudfolie wikkelt en ervoor zorgt dat alle lucht eruit is.

Doe het gewoon in een taartdoos en vries het in.

Hoe Chocolate Ganache invriezen

hoe bevriezen chocolade ganache

Het invriezen van chocolade ganache is een eenvoudige methode die weinig tot geen voorbereiding vereist.

Het belangrijkste om te onthouden is om lucht uit de ganache te houden, omdat deze dan uitdroogt en vriesbrand veroorzaakt.

Volg deze stappen om uw ganache in te vriezen:

Stap#1. Laat het afkoelen

Zorg ervoor dat de chocolade Ganache koel is.

Leg het op een koelrek want het moet op kamertemperatuur zijn. En laat het twee uur afkoelen.

Note: It's very important to wait until the ganache has cooled down because the steam will fill the container with water, which will turn into ice crystals and ruin the ganache.

Ook zou de hete ganache tijdelijk de temperatuur van de vriezer kunnen veranderen, waardoor voedsel dat daar was opgeslagen licht zou kunnen ontdooien.

Stap 2. Portionering

portie ganache

Afhankelijk van hoe je de ganache gaat gebruiken, kan het makkelijker zijn om het in stukken te verdelen voordat je het invriest.

Dit is erg belangrijk als de ganache meer dan eens gebruikt wordt. Het is het beste om meer te hebben dan je nodig hebt, zodat je niet meer hoeft te ontdooien dan je nodig hebt.

Stap#3. Verpakking

Dek je Ganache af voordat je hem in de vriezer legt, zodat ziektekiemen en andere geurtjes er niet in kunnen komen.

U kunt je ganache bedekken op een van de hier beschreven manieren.

Luchtdichte verpakking

Zoek een geschikte container. Idealiter een die geen lucht binnenlaat.

Je kunt de ganache in huishoudfolie wikkelen als je niets anders hebt, maar dit kan rommelig worden.

Vul het bakje met de ganache. Doe wat huishoudfolie over de ganache, en sluit de pot goed af.

Als u liever diepvrieszakjes gebruikt, knijp dan alle lucht eruit voordat u ze afsluit.

Tip: Cover any exposed surfaces with cling film to keep them from getting the freezer burned. This will also stop skin from forming on top of the ganache.

Ijsblokjes Tray

gebruik ijsblokjes tray

Als je een ijsblokjesbakje gebruikt, doe je de ganache in elk vakje.

Zorg ervoor dat je een kleine ruimte aan de bovenkant overlaat. van elke gleuf zodat de ganache ruimte heeft om te groeien als hij bevriest.

Stap#4. Koel

Zet de chocoladeganache drie uur in de koelkast of tot hij koud is.

Dit zal helpt de ganache zijn vorm te behouden en goed in te vriezen.

Stap#5. Etiketteren en invriezen

Neem een markeerstift en schrijf de datum op waarop je de ganache hebt gemaakt en de datum waarop hij geconsumeerd moet worden.

De ganache zou maanden verdragen bij temperaturen onder 0°F.

Na verloop van tijd gaat de kwaliteit echter achteruit.

Take great notice of the storage date to use the filling within a month for the best quality.

Tips voor het invriezen van chocolade ganache

tips voor het invriezen

Nu u weet hoe u het moet invriezen, zijn hier enkele dingen die u moet doen om de beste resultaten te krijgen bij het invriezen van chocoladeganache:

Ganache gescheiden houden van de andere etenswaren

Zet ganache niet in de buurt van dingen met een sterke geur, zoals ui, omdat de smaak van deze dingen in de ganache terechtkomt.

Voordat u iets in de vriezer legt, is het belangrijk om sterke geuren tegen te houden.

Versnel het mengproces

Wanneer de ganache ontdooid is, moeten eventuele korrelige plekken verwijderd worden.

Witte chocolade moet je vermijden

Witte chocolade smelt niet zo snel als pure chocolade, en heeft een korrelige textuur. Je wilt niet dat je ganache korrelig is.

Controleer de temperatuur

  1. Voordat u uw ganache in de vriezer doet, moet u controleren of de temperatuur in de vriezer niet veranderd is. (Dit voorkomt dat het in de toekomst bederft of van vorm verandert).
  2. Laat de ganache volledig afkoelen voordat u hem in de vriezer legt. Zo behoudt hij zijn vorm en textuur.
  3. Bevries de ganache in aparte stukken om eruit te halen wat je nodig hebt.

Hoe Chocolate Ganache ontdooien?

het ontdooien van chocolade ganache

Het is heel belangrijk om ganache op de juiste manier te verwarmen als je de rijke smaak en textuur wilt behouden.

Je kunt ganache opwarmen op kamertemperatuur of in een dubbele ketel op het fornuis.

Als u de onderstaande stappen voor het opwarmen van chocoladeganache niet volgt, kunt u de hele partij verpesten.

Kamertemperatuur

De beste manier om gekoelde of bevroren chocoladeganache te ontdooien is om op kamertemperatuur te laten staan tot hij zacht is geworden.

Zet je ganachebakje gewoon op het aanrecht en geef het wat tijd om zacht te worden.

Dit kan zo weinig als 15-30 minuten als je ganache in de koelkast staat, maar het duurt ongeveer een uur als het bevroren is.

Als je je ganache langzaam op kamertemperatuur laat komen, zal het zijn oorspronkelijke consistentie behouden.

Dit is de methode die ik bijna altijd gebruik als ik gekoelde ganache klaar moet maken. Je moet deze methode gebruiken zolang je de tijd hebt om de ganache bij kamertemperatuur te laten verzachten.

Note: Once your ganache has softened, stir it to ensure that any separation has been mixed back together.

Dubbele Ketel

de dubbele boiler

Als je niet veel tijd hebt en je ganache snel moet verwarmen, heb je een dubbele ketel nodig.

Om gekoelde of bevroren ganache op te warmen doet u een paar centimeter water in de onderste pan van een dubbele boiler en doet u de ganache in de bovenste pan.

Zet het vuur laag en roer de ganache tot de gewenste consistentie.

When rewarming ganache in a double boiler, it's important to keep a close eye on it, so it doesn't burn. 

Roer je ganache voortdurend terwijl hij opwarmt, en haal hem uit de dubbele boiler zodra hij zacht is geworden.

Dit is de snelste en veiligste manier om uw ganache op te warmen, dus als je geen tijd hebt om het op kamertemperatuur te laten ontdooien, is dit de manier om te gaan.

FAQs over Kan je Chocolade Ganache Invriezen

vragen over chocolade ganache

Heeft u nog andere vragen over het invriezen van chocolade? Hieronder volgen enkele van de andere vragen die vaak gesteld worden.

Wat gebeurt er als je de ganache in de vriezer legt?

Het eerste is dat wanneer de ganache ontdooit, het wat van zijn glans en glanzende uiterlijk verliest.

Het tweede probleem is dat, afhankelijk van de gebruikte chocolade, de ganache misschien niet opstijft als hij bevroren is.

Als je alleen donkere (bitterzoet) chocolade, moet de ganache opgezet zijn als het bevriest.

Kan Ganache worden ingevroren en weer ontdooid?

U mag de ganache niet terug in de vriezer doen nadat hij ontdooid is.

De ganache moet binnen enkele dagen worden gebruikt en weggegooid zodra hij hard begint te worden of van textuur begint te veranderen.

Kan Ganache in de magnetron?

Nee, chocolade ganache mag niet in de magnetron.. Ganache verbranden in de magnetron verandert de smaak en consistentie.

Zelfs als je goed oplet, zal de magnetron je ganache verbranden. Dit bederft je ganache, dus moet je opnieuw beginnen of het recept weggooien.

Eindoordeel

Kun je chocoladeganache invriezen? Ja, chocolade ganache kan worden ingevrorenvooral als je het langer dan twee weken wilt bewaren.

Ook al is ganache gemaakt met zuivel, het vriest heel goed in. En het kost niet veel werk om het in te vriezen.

Bedankt voor het lezen!

Lees ook:   Zoetzure komkommer