Kun je een hele kip uit de diepvries koken? Feiten om te weten!

Kun je een hele kip uit de diepvries koken? Heb je ooit meegemaakt dat je op een familiebijeenkomst beloofde om je lekkerste honing-knoflook kip te koken en helaas vergat om hem een dag voor het feest te ontdooien, waardoor je vervolgens de vraag stelde?

Zullen je vrienden en geliefden zich teleurgesteld voelen in de wetenschap dat je hen je beste signature dish niet kunt serveren?

Als je antwoord toevallig ja is voor beide scenario’s, dan moet je zeker blijven hangen want dit artikel is voor jou!

We weten allemaal dat ons vlees in de vriezer stoppen een gewone zaak is als we niet van plan zijn het snel te gebruiken.

Hoewel het een goed idee is om te oefenen, zijn we vaak geneigd te vergeten het te ontdooien omdat we al vol zitten met werk en verantwoordelijkheden om aan te denken.

Dus, hoe komen we voorbij dit probleem? Wat zijn de manieren waarop we dit kunnen doen? Dit artikel zal al je vragen en zorgen beantwoorden, dus ga verder en blijf lezen!

De mogelijkheid ontrafeld: Kun je een hele kip uit de diepvries koken?

kook bevroren kip

Om veiligheidsredenen wordt het bewaren van ongekookt gevogelte in de vriezer natuurlijk door veel mensen wereldwijd toegepast.

Het invriezen van de kip stopt of belemmert de voortplantingscyclus van bedreigende bacteriën zoals salmonella (maar let op: het elimineert ze niet) en helpt ervoor te zorgen dat het vlees dat u consumeert veilig is.

Wanneer het echter tijd is om uw gevogelte te gebruiken, is het een must om het goed te ontdooien.

Ontdooien gebeurt altijd voor het koken, braden, grillen of bakken van elk soort vlees, omdat dit uw voedsel zachter maakt en u helpt voorkomen dat u rauwe delen eet.

Maar soms hebben we geen tijd om te wachten (want ontdooien kan dagen duren) of misschien vergeten we eerlijk gezegd de kip naar de vriezer te brengen.

Wat moeten we dan nog doen als we de kip hard nodig hebben? Koken, natuurlijk! Het komt misschien als een verrassing voor velen, maar je kunt eigenlijk bevroren kip koken.

Het is zeker een opluchting te weten dat je niet lange uren hoeft te wachten tot je gevogelte is ontdooid, omdat je het gewoon uit de vriezer kunt halen en je maaltijd kunt bereiden zoals je gewoonlijk doet. Bovendien is dit gegarandeerd veilig om te doen.

Maar voordat je je helemaal duizelig gaat voelen, het koken van een bevroren kip is niet zo eenvoudig. Er zijn specifieke richtlijnen die je moet volgen om er zeker van te zijn dat wat je gaat eten veilig is.

Je wilt zeker niet op de eerste hulp belanden voor voedselvergiftiging!

Wat gebeurt er als je bevroren kip kookt?

Soms werkt het leven in ons voordeel: we hebben onze maaltijd bereid, de wijn gekoeld, en het eten op tafel gezet voordat iemand honger krijgt.

Andere keren is het precies het tegenovergestelde. Het is 7 uur ‘s avonds, je bent moe van een lange werkdag, en net als je begint te koken, dringt het tot je door: je bent vergeten het eten voor het avondeten te ontdooien.

Maar gelukkig hoef je je resterende tijd niet door te brengen met jezelf te beklagen, want je weet nu dat het koken van je bevroren gevogelte veilig en mogelijk is! Maar wat gebeurt er precies als je dat doet?

Een van de meest voorkomende misverstanden over vlees is dat bevroren koken niet goed werkt, wat leidt tot een onaangenaam smakend resultaat. Maar deze veronderstelling is onjuist.

Als je bevroren kip op de juiste manier kookt en de juiste richtlijnen volgt, zal het ijs dat je kip bedekt langzaam smelten als de warmte zich een weg baant naar de kern.

Lees ook:   Mojito: zo kun je deze heerlijke cocktail zelf maken

Vanaf hier zal je kip langzaam van binnenuit gaar worden.

De truc hier is minder hitte en een langere kooktijd. Om te voorkomen dat de kip aan de buitenkant gaar is en aan de binnenkant rauw, moeten we deze truc volgen als je een maaltijd wilt serveren waar iedereen in het gezin van zal genieten.

Hoe lang duurt het voordat een hele bevroren kip gaar is?

tijd koken kip

Bij het bereiden van een gerecht, vooral als het het hoofdgerecht van de maaltijd is, is het gebruikelijk dat we ons haasten omdat er veel voorbereid moet worden.

Dus, op het moment dat u zich herinnert dat u vergeten bent uw gevogelte te ontdooien, moet u meteen in actie komen.

Haast je, haal je kip uit je vriezer en maak je klaar om snel te koken!

De kooktijd voor een hele bevroren kip hangt meestal af van het recept dat je volgt.

Als algemene regel moet je onthouden dat het ongeveer 50 procent langer zal duren dan normaal in vergelijking met wanneer je begint met vlees dat volledig ontdooid is.

Bijvoorbeeld, als het braden van gevogelte van 5 pond typisch 1 en een half uur zou duren, zal een bevroren exemplaar er ongeveer 2 uur en 15 minuten over doen.

Zorg er wel voor dat het vuur op een laag pitje staat, want dan kan de kip aan de buitenkant te gaar en aan de binnenkant rauw zijn.

Dus als een recept vereist dat je het vlees in een oven van 500 F gaart, kook het dan in plaats daarvan op 475 F. Op deze manier weet je zeker dat alles goed gaart!

Hoe kook ik een volledig ingevroren kip?

Zoals we al gezegd hebben, zijn er specifieke manieren om ingevroren gevogelte te koken die je strikt moet volgen als je niet wilt eindigen met een groot bord rotzooi.

Volledig rauwe bevroren kip kan slechts op 3 manieren worden gekookt, en dat is braden, sudderen en bakken.

Het wordt afgeraden om vlees te bakken dat rechtstreeks uit de vriezer komt, omdat dit kan leiden tot ondergaar voedsel, of erger nog: verbrand aan de buitenkant, bevroren aan de binnenkant; daarom moet u de specifieke stappen volgen die hieronder staan aangegeven als u een gerecht wilt bereiden dat nog steeds lekker is, ongeacht of het ontdooid is of niet!

Methode 1: Bak de rauwe diepvrieskip

kip invriezen

Als je een oven bij de hand hebt, dan zou dit je wel eens een lastige dag kunnen besparen. Rauw ingevroren gevogelte bakken is een van de gemakkelijkste methoden als je je vlees niet snel kunt bakken.

Niet alleen zal dit de buitenkant van uw gevogelte tot gouden perfectie koken, maar het zal ook de binnenkant sappig en mals laten. Dit is perfect als je kippenborsten in je vriezer hebt!

Het proces:

Begin met je kip uit de vriezer te halen en in een bak met heet water te leggen. Normaal gesproken is dit niet aan te raden bij het hanteren van gevogelte, maar maak je geen zorgen!

Je doet dit alleen totdat de verpakking het begeeft. Als uw kip niet meer verpakt is, sla deze stap dan over.

Als je eenmaal de verpakking van je gevogelte eruit hebt gehaald, leg het dan opzij en begin je oven voor te verwarmen op 350 F, omdat dit de ideale temperatuur is om bevroren vlees te bakken.

Terwijl u wacht tot uw oven klaar is, legt u uw gevogelte in de bakvorm (zorg ervoor dat er een bakplaat is).

Als je het in kleinere delen hebt gesneden, plaats ze dan ver van elkaar zodat alles voldoende verhit wordt.

Lees ook:   Wrap rolletjes met serranoham

Neem wat boter, yoghurt, olijfolie of een smaakmaker naar keuze en bestrijk het rondom het gevogelte. Zorg ervoor dat u alle kanten kunt bedekken.

Pak dan koosjer zout en strooi een behoorlijke hoeveelheid over je kip. Als je wilt dat het resultaat nog lekkerder wordt, kun je er wat Parmezaanse kaas en paneermeel aan toevoegen!

Als alles gezet is, knal je het in de oven. Bak het gevogelte gedurende 40 tot 50 minuten of tot de binnentemperatuur 165 F bedraagt. U zult ongetwijfeld eindigen met een gerecht dat hartig is van buiten en heerlijk sappig van binnen!

Methode 2: Laat het ingevroren gevogelte sudderen

sudder gevogelte

Het is niet omdat je vergeten bent je gevogelte te ontdooien dat dit het einde van de wereld betekent. Als je van plan was om curry te maken of een ander gerecht dat kip met een smaakvolle en romige saus vraagt, dan moet je deze methode gebruiken!

Je kunt je bevroren kip tot op het bot laten sudderen, en dat zal niet veel moeite kosten.

Als u de gegeven stappen correct volgt, bent u zeker van een resultaat dat u doet vergeten waarom u zich in de eerste plaats zorgen maakt over het ontdooien. Dus bekijk het hieronder:

Het proces:

Begin met het aanzetten van je fornuis op middelhoog vuur en plaats een grote pan of pot. Zorg ervoor dat je keukengerei gebruikt dat groot genoeg is voor je hele kip.

Neem dan een kippenbouillon en vul de pan met ongeveer 2-3 kopjes. U kunt ook water toevoegen, maar de bouillon brengt veel meer smaak.

Eenmaal klaar, haal je je gevogelte eruit en leg je het voorzichtig in de pan. Zorg ervoor dat de bouillon alle delen bedekt.

Neem vervolgens uw kruiden zoals zout en peper en strooi een behoorlijke hoeveelheid over het vlees. Kruiden zijn van vitaal belang omdat dit de smaak van uw vlees verhoogt. Dek daarna af met het deksel.

Afhankelijk van het recept dat u volgt, voeg 50 minuten extra toe om ervoor te zorgen dat uw gevogelte van binnenuit volledig gaar is.

U kunt een vork gebruiken om te controleren of het binnenste mals is, en geen enkel deel er rozig uitziet, of gewoon een kookthermometer erin steken; het moet 165 F bereiken.

Als je zeker weet dat je kip gaar is, kun je nu beginnen met het bereiden van je saus. Serveer ze samen en geniet van je maaltijd!

Methode 3: Rooster de rauwe diepvrieskip

geroosterde bevroren kip

Geroosterde kip is een van de beste manieren om je bevroren gevogelte te bereiden. Niet alleen zit het vol met verleidelijke smaken die zeker iedereen die het eet tevreden zullen stellen, maar het is ook vrij eenvoudig om te doen.

Of je deze methode nu uitvoert met borst, vleugels, dingen of poten, het is ongetwijfeld geschikt voor alles!

Zorg er wel voor dat je de gegeven stappen volgt als je geen kip wilt eten die onaangenaam smaakt.

Het proces:

Begin met het pluimvee uit de koelkast te halen en op een braadslee te leggen. Zorg ervoor dat de pan groot genoeg is voor het hele gevogelte.

Plaats je gevogelte met de borstzijde naar boven, zodat je een beter zicht hebt bij het uitvoeren van de volgende taak. Terwijl u dit doet, begin de oven voor te verwarmen op 350 F.

Als je kunt, haal dan de zak met ingewanden eruit en vul de holte van de vogel met wat vers gesneden citroenen, tijm, rozemarijn, ui en andere kruiden naar keuze.

Lees ook:   Gaan met die banaan: 4x zoete recepten met banaan

Neem een kwastje en bestrijk de buitenkant van het gevogelte met olijfolie en strooi er flink wat koosjer zout en peper over.

Als u echter niet gemakkelijk bij de binnenkant van de kip kunt, wacht dan tot hij ongeveer 45 minuten is verhit om de ingewanden eruit te halen.

Gebruik een tang en een handschoen om de ingewanden te verwijderen en leg ze in een vulling naar keuze.

Als je klaar bent met het vullen van je gevogelte, plaats het dan in de oven en laat het ongeveer 90 minuten garen.

Verhoog daarna langzaam de temp tot 450 F en bak nog 15 tot 20 minuten, of tot je ziet dat de huid van het kuiken bruin is.

Controleer de temperatuur van het gevogelte, en als het minstens 165 F aangeeft op een thermometer, is het eindelijk gaar!

De beste manier om gemakkelijk volledig ingevroren kip te koken

koken hele kip

Veel mensen bewaren restjes meestal in de koelkast of vriezer om te voorkomen dat ze snel bederven.

Echter, alleen omdat het bevroren is geweest betekent niet dat de smaak ervan al onaangenaam is.

Met name gekookte kip wordt gewoonlijk in de vriezer bewaard om weer opgewarmd te worden als je ooit besluit het op te eten, maar wat gebeurt er als het keihard bevroren is? Kan het dan nog opgewarmd worden?

Om uw vraag te beantwoorden, het antwoord is JA! Gekookt gevogelte dat is ingevroren kan nog steeds worden opgewarmd en gegeten.

Je moet echter wel enkele richtlijnen volgen om er zeker van te zijn dat je veilige maaltijden eet.

Bevroren gekookte kip bakken

De beste manier om uw bevroren gevogelte opnieuw te verwarmen of te koken is door het te bakken. Wanneer u uw gevogelte bakt, zal het ijs langzaam smelten terwijl het de buitenste en binnenste delen van uw kip verwarmt.

Het zal de smaak van het gevogelte niet beïnvloeden, in tegenstelling tot wanneer u ervoor kiest om het vlees te laten sudderen. Als u wilt dat uw gevogelte zowel van binnen als van buiten zo goed als nieuw wordt, kunt u dat op deze manier doen!

Het proces:

Begin met uw bevroren gevogelte uit de vriezer te halen. Plaats het in een schone en lege kom en zet het opzij.

Begin uw oven voor te verwarmen op 350 F en zet uw gevogelte er na 10-15 minuten in. In tegenstelling tot het bakken van rauw vlees, duurt het voorverwarmen in de oven meestal niet zo lang.

Verwarm je gevogelte tot je kunt zien dat het ijs volledig gesmolten is en het buitenste gedeelte mals is (dit duurt meestal 15 minuten).

Zodra je dat hebt gedaan, haal je je kip uit de oven en bestrijk je hem met wat smaakmakers zoals boter, olijfolie of yoghurt.

Strooi er ook redelijk wat peper en koosjer zout over. Omdat je vlees bedekt is geweest met een laag ijs, is er een mogelijkheid dat het je gevogelte van zijn smaak heeft ontdaan.

Na het toevoegen van alle benodigde smaakstoffen, plaats het terug in de oven en verwarm het nog 15-20 minuten of tot de binnenste delen mals zijn. Serveer en geniet!

Conclusie

Nu je weet hoe je een hele kip uit de diepvries kunt koken, hoef je niet het gevoel te hebben dat er geen hoop is als je vergeet je eten voor het avondeten te ontdooien.

Hoewel ontdooien inderdaad een noodzakelijk proces is dat je moet doen voordat je gaat koken; het is goed om te weten dat het niet het einde van de wereld is als je dat niet doet.

De volgende keer dat je wat problemen hebt met je bevroren gevogelte, kijk dan zeker nog eens naar deze gids. Je zult het zeker nodig hebben!

Lees Volgende: Kun je Mayonaise koken?