Kun je een pan kruiden met olijfolie? Ultieme Gids

U heeft net een nieuwe pan gekocht en u vraagt zich af, “Kun je een pan kruiden met olijfolie?”

De meeste pannen die deze behandeling nodig hebben worden voorgezouten verkocht. Dus, wat doe je nadat je je pan de eerste keer hebt gebruikt?

Veel fabrikanten van kookgerei vinden dat olijfolie een goede keuze is voor het kruiden van een pan, omdat zowat iedereen al een fles of twee in huis heeft.

Het probleem is dat er veel oliën zijn die een veel betere keuze zijn bij het verzorgen van uw pannen (zie de lijst hieronder).

Moet elke pan gekruid worden?

De meeste potten en pannen hoeven niet gekruid te worden om ze te kunnen gebruiken. Er zijn slechts vier soorten die dat vereisen:

Gietijzeren pannen zijn het populairst, aluminium pannen met een harde laag, blikken pannen en koekenpannen van koolstofstaal.

Als u vindt dat de pan die u hebt gekocht niet is voorgezouten, dan kunt u… moet u het kruiden voordat je het de eerste keer gebruikt.

Elk type pan heeft zijn eigen manier van kruiden.

Wat is het doel van het kruiden van een pan?

het doel van het kruiden van een pan

Het kruiden van een pan heeft twee doelen. Nadat een pan is gekruid wordt hij verhit tot hoge temperaturen terwijl de binnenkant wordt bedekt met reuzel of olie.

Dit geeft de pan een mooi glad oppervlak dat bevorderlijk is voor het koken van een grote verscheidenheid aan voedsel en gebakken producten.

De andere reden waarom het kruiden van een pan gunstig is, is om de eigenschappen waarvan de pan is gemaakt intact te houden. Het kruiden van een pan voorkomt dat hij gaat roesten.

Als u een pan kruidt, gaat hij vele jaren mee…en wordt soms van generatie op generatie doorgegeven.

Tip: When you first get a new pan you should check to see if it has already been seasoned.

Hoe kruid je een pan?

Als uw pan niet is voorgezouten moet u de volgende stappen volgen:

  1. Was uw pan volledig af in heet water met een beetje afwasmiddel erin.
  2. Zorg ervoor dat je de pan afspoelt en gebruik een schone theedoek om hem grondig te drogen.
  3. Verwarm uw oven voor op 400 graden; als het die temperatuur bereikt heeft zet je je pan in de oven zodat elk deel van de pan droog is.
  4. Op dit punt is uw pan klaar om gekruid te worden.

Hoe kruid je elk type pan

1. Gietijzeren pannen

het kruiden van gietijzer

Zet uw oven op 400 graden. Smeer een licht laagje reuzel of plantaardige olie over de hele pan, maar niet over het handvat.

Zet de gekruide gietijzeren pan op een rek midden in de oven en leg een bakplaat op de bodem voor het geval er gedruppeld wordt.

Laat de pan in de oven staan voor ongeveer 45 minuten. Haal de pan eruit, droog hem volledig af en laat hem afkoelen.

2. Aluminium pannen met harde coating

Omdat deze pannen een beetje duurzamer zijn, kunt u dezelfde stappen uitvoeren als voor de gietijzeren pannen, behalve dat u ze in de oven houdt voor ongeveer 15 minuten.

Je kunt dit proces herhalen om het op het gewenste punt te krijgen.

Het is beter om het een paar keer kort te doen dan één lange periode die te veel kan zijn.

3. Tinnen Pannen

Voor het kruiden van blikken pannen volgt u dezelfde procedure als hierboven voor de pannen met een harde laag aluminium, waarbij u ervoor zorgt dat u zowel de buitenkant van de pannen als de binnenkant met olie bestrijkt.

Wanneer de blikken pannen goed gekruid zijn, zullen zij zwart of tenminste donkerbruin zijn.

Tip: Each pan has to be seasoned differently so make sure you are following the right instructions for your pan.

4. Koekenpannen van koolstofstaal

kruiden koolstofstaal koekenpan

Deze pannen kunnen op het fornuis worden gekruid, zodat u uw oven niet hoeft voor te verwarmen.

Zet uw koekenpan van koolstofstaal op uw fornuis op middelhoog zodat hij heet wordt.

Zodra de pan een beetje begint te roken… wacht je tot de binnenkant donkerbruin wordt.

Hier gaat u reuzel of vaste shortening toevoegen in plaats van olie. Neem de pan van de brander en smeer de reuzel rond de binnenkant van de pan tot hij helemaal bedekt is.

Nu kunt u de pan weer op de brander zetten en het vuur hoog zetten. Laat de reuzel vloeibaar worden, haal de pan van de brander en… veeg het extra vet eraf en laat de pan afkoelen.

Als het eenmaal op kamertemperatuur is gekomen, gebruik dan wat papieren handdoeken en droog ze helemaal af. Je kunt dit proces nog een paar keer herhalen.

Wat is het verschil tussen een pan invetten en kruiden?

het verschil

Een pan kruiden is een procedure die u moet uitvoeren om de levensduur van uw kookgerei te verlengen.

De pannen die gekruid moeten worden zijn gemaakt van materialen die ervoor kunnen zorgen dat ze gaan roesten. Dit zou de pan onveilig maken om mee te koken.

Een pan invetten is wanneer u boter, olie of een kookspray neemt en deze op de hele pan of soms alleen op de bodem aanbrengt, zodat het voedsel dat u erin kookt niet blijft plakken.

Genoeg smeren op de pan, zodat de cake, de braadpan of een ander voedselitem er zo uit kan worden getild.

Tip: You can grease a pan using the butter wrapper that has a little butter left on it before throwing it away.

Wat zijn de beste oliën om te gebruiken bij het kruiden van een pan?

verschillende oliën

Wanneer u overweegt welke producten te gebruiken bij het kruiden van een pan zijn er een aantal zaken die in aanmerking komen.

Hoewel beschikbaarheid belangrijk is, is een van de belangrijkste punten die een rol moeten spelen de hoeveelheid hitte die de olie in kwestie aankan.

Dit is een van de redenen waarom veel mensen vragen kun je een pan kruiden met olijfolie?

De olie die u kiest moet bestand zijn tegen temperaturen die variëren van 400 tot 500 graden voor ongeveer een uur zonder te roken.

Mensen in de horeca en professionele koks vinden de volgende producten de beste manier om pannen te kruiden:

  • Plantaardige olie
  • Canola olie
  • Lijnzaadolie
  • Druivenpitolie
  • Reuzel
  • Avocado olie
Tip: If you use an oil that can’t take the high heat, you may have to keep an eye out for your smoke alarm to go off.

Kun je een pan invetten met olijfolie?

Ja, je kunt een pan licht invetten met olijfolie.

Soms wanneer een pan wordt ingevet bij het maken van baksels, wordt ook een dun laagje bloem toegevoegd bovenop de olie of spray om te voorkomen dat het voedsel blijft plakken.

Olijfolie gebruiken als smaakmaker – De voor- en nadelen

voor- en nadelen

Hoewel u olijfolie kunt gebruiken om uw pannen te kruiden, zijn er enkele voor- en nadelen die u moet overwegen voordat u dat doet.

Voors

1. Je hebt waarschijnlijk al olijfolie in huis, dus je hoeft niet naar de winkel om een fles te halen.

2. Je kunt het gebruiken als je geen toegang hebt tot andere betere soorten olie die hogere temperaturen aankunnen.

Je kunt beter je pan kruiden met olijfolie dan helemaal niet en het risico lopen dat je pan gaat roesten.

Nadelen

1. Olijfolie heeft geen hoge hitte-index en moet bestand zijn tegen temperaturen tussen 400 tot 500 graden om uw braadpan goed te kruiden.

2. Als u besluit om olijfolie te gebruiken, wees er dan op voorbereid dat uw keuken zeer rokerig wordt nadat de temperatuur bereikt is. 325 graden bereikt..

Tip: While you may be torn over whether to use olive oil to season your pan, you can use vegetable oil to season it but olive oil to keep your pan properly greased in between use.

Tips voor de beste zorg voor uw gekruide pannen

tips voor

Alle pannen die gekruid moeten worden, moeten een beetje extra zorg en aandacht krijgen om ze optimaal te laten presteren.

Zorg ervoor dat u uw pan onmiddellijk na gebruik uitwast. U kunt hem wassen in heet zeepwater.

Zorg ervoor dat je hem volledig droogt. Je zou verbaasd zijn hoe snel je pan een roestige plek kan ontwikkelen als je hem niet direct na gebruik verzorgt.

U kunt uw pan opnieuw sealen als u denkt dat hij een opknapbeurt nodig heeft. Het moet altijd de lichtste glans aan de binnenkant hebben, dus denk niet dat uw pan vettig is.

Met alle tips over welke producten u moet gebruiken en hoe u uw pannen precies moet kruiden, zult u merken dat u met een klein beetje aandacht een heel eind komt.

Uw pannen blijven in dezelfde staat als op de dag dat u ze kocht.

Tip: Keep the oil on hand that can stand temperatures of 400 degrees and above in case you have to re-season your pan again.

Conclusie

Onthoud dat ook al zie je het antwoord op de vraag, kan je een pan kruiden met olijfolie als ja, het is niet het beste product voor de klus.

Je kunt beter de plantaardige olie gebruiken die je thuis bij de hand hebt – het is nog steeds handig, betaalbaar, en heeft het juiste warmteniveau voor de klus.

Lees ook:   Waanzinnig weekendmenu #1 - Foodies