Kun je kip ontdooien in heet water? De ultieme gids

Kun je kip ontdooien in heet water?” Is een veel voorkomende vraag die mensen meestal stellen.

We begrijpen dat het behoorlijk frustrerend kan zijn om een heel uur of zelfs een dag te wachten tot je kip ontdooid is, vooral als je van plan bent om met vrienden te gaan eten, en ze binnenkort op bezoek komen.

Niemand wil ooit zo lang wachten, dus je gevogelte in een bak met heet water gooien is vast wel eens bij je opgekomen.

Maar is deze methode veilig? Zo ja, hoe doe je dat dan op de juiste manier?

Zijn er andere alternatieven voor het ontdooien van bevroren gevogelte? Er zijn veel vragen en zorgen die u waarschijnlijk bezighouden.

Maar u hoeft zich geen zorgen te maken!

In dit artikel zullen we ze allemaal aanpakken. Als je de beste gids wilt voor het ontdooien van je kip, lees dan snel verder!

Kun je kip ontdooien in heet water?

Een goed stuk kip in de aanbieding kopen en dan invriezen om later te gebruiken is uitstekend.

Maar vergeten het een paar dagen te ontdooien voor gebruik is geen goede gewoonte.

De aanbevolen methode om de bevroren kip ‘s nachts in de koelkast te ontdooien kan een dag of twee in beslag nemen, en het vereist ook een goede planning.

Als sneller alternatief kiezen veel mensen ervoor om hun bevroren kip onder te dompelen in koud water.

Maar er is een nog snellere methode: in een warmwaterbad.

Wat gebeurt er als je kip ontdooit in heet water?

Voordat je opgewonden raakt en dat gevogelte in een bak met heet water gooit, moet je weten dat deze methode… STERK AFGERADEN IS.

Het ontdooien van je kip of elk soort bevroren vlees in heet water is gevaarlijk voor je gezondheid.

Hoewel het het werk doet door je ontdooiproces te versnellen, zal het negatieve gevolgen hebben als het wordt geconsumeerd.

Als u gevogelte in heet water ontdooit, zullen de slapende bacteriën in het vlees langzaam groeien naarmate de temperatuur stijgt.

Dit zal dus resulteren in een verspreiding van bacteriën in het oppervlak.

Als het gevogelte nog bevroren is, is het onbeperkt veilig.

Echter, zodra ze beginnen te ontdooien en ondergedompeld worden in water dat warmer is dan 40°F, kunnen ziektekiemen of bacteriën die er al waren voor het invriezen zich gaan vermenigvuldigen.

Hoe kun je ziek worden van het ontdooien van kip in heet water?

kip ontdooien in heet water

Of je nu haast hebt of niet, je moet je gevogelte of ander vlees nooit ontdooien op het aanrecht, of in heet water.

Ze mogen niet langer dan twee of drie uur op kamertemperatuur blijven, omdat dit de groei van bacteriën op gang kan brengen, die u en degenen die de maaltijd eten ziek kunnen maken.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Millefeuille met gepocheerde abrikozen en crème chiboust

Je wilt zeker niet op de eerste hulp belanden voor voedselvergiftiging.

Zelfs als het midden van de kip nog bevroren is, kan het buitenste gedeelte van het vlees in de “Gevarenzone,” dat is tussen 40 en 140 °F.

In dit temperatuurbereik vermenigvuldigen bacteriën zich snel.

Dus, als je geen ziekmakend virus in je lichaam wilt krijgen of salmonella, vermijd dan deze methode.

Als je echter van plan bent vlees te ontdooien dat dun gesneden is (zoals kipfilet, karbonades of spek), kun je doorgaan met de heet water methode, maar zorg ervoor dat je het niet te lang laat staan, 20-35 minuten is voldoende!

Hoe kan ik kip snel ontdooien?

Nu je weet dat ontdooien in heet water niet ideaal is… en veilig voor uw gezondheid, hoeft u zich geen zorgen te maken want er zijn andere alternatieven die u kunt doen om uw gevogelte snel te ontdooien.

Hieronder staan de beste manieren waarvan mensen hebben gezworen dat ze effectief werken als het gaat om het ontdooien, niet alleen van je gevogelte maar ook van andere soorten vlees!

Methode #1: Ontdooien in de magnetron

Een van de meest effectieve manieren om je kip snel te ontdooien is door hem op te zetten in de magnetron.

Veel mensen die haast hebben om een lekkere honing knoflook kip pasta te koken hebben gezworen dat deze methode een totale lifesaver is.

Veel magnetrons hebben ingebouwde functies waarmee je uw kip te ontdooien door alleen maar op een knop te drukken in het bijzonder.

Raadpleeg uw gebruiksaanwijzing om te weten of uw apparaat deze functie-instelling heeft en let op de speciale instructies met de hoeveelheid gevogelte en het soort snede.

Het proces:

Haal je bevroren kip eruit en leg hem op je aanrecht. Neem een schaal of bak die veilig is voor de magnetron en waar alle delen van het gevogelte in passen.

Vermijd containers met een metalen rand, want metaal is gevaarlijk in de magnetron.

Zodra u uw container hebt opgezet, breng uw gevogelte over naar de kom. Plaats ze in een positie waarin ze verspreid liggen, zodat alle delen goed ontdooid worden.

Plaats vervolgens uw kip in de magnetron en zet deze op de ontdooi-stand.

Als uw apparaat geen speciale ontdooi-stand voor vlees heeft, kunt u uw magnetron nog steeds gebruiken voor het ontdooien, maar het zal wat extra aandacht van uw kant vergen.

Nadat u de magnetron op ontdooien hebt ingesteld, controleert u elke 5 minuten of het goed ontdooid is.

Verplaats uw kipdelen over het algemeen in de magnetron, waarbij u ze verplaatst en omdraait, vooral als uw apparaat geen draaibak heeft.

Doe dit gedurende 15-20 minuten of tot uw kip zacht genoeg is om te koken.

Lees ook:   8x klassieke tapas ideeën

Zorg ervoor dat je het niet overdrijft, want je zou kunnen eindigen met het koken van de delicate delen van je kip!

Neem een vork en voel bij elke controle aan je kipdelen. Als het gaar is, doe het dan in een schaal en bereid je voor op het koken van je gerecht!

Methode #2: Laat het door koud water lopen

Nu is het misschien een verrassing voor je dat de manier om een bevroren kip te ontdooien is door hem in een kom met koud water te dumpen, maar deze methode is echt praktisch!

Het is niet alleen veilig en gemakkelijk om te doen, maar het is ook snel bij het ontdooien van je bevroren vlees.

Thuiskoks over de hele wereld grijpen naar deze methode als ze hun kip zo snel mogelijk nodig hebben, en tot op de dag van vandaag stelt deze methode zeker niet teleur!

Als je een familiebijeenkomst organiseert waarbij je vanavond eten op tafel moet hebben, maar je bent vergeten de kip dagen van tevoren in de koelkast te zetten, en je hebt geen magnetron bij de hand, dan is de koudwatermethode de beste optie.

Het proces:

Begin met je bevroren kip uit de koelkast te halen en trek het uit de verpakking (of als het in een kom zit).

Pak een schone en lege ritszak zoals een Ziplock en doe daar je bevroren kip in over.

Zorg ervoor dat de zak die je hebt gekozen genoeg is om de hele kip te bedekken, aangezien je hem daarna nog moet verzegelen.

Zodra je kip in de zak zit, knijp je alle lucht die overblijft eruit. Voordat je de kip in koud water dompelt, zorg je ervoor dat er geen spoor van lucht meer in zit.

Nadat je er zeker van bent dat er geen zuurstof meer in zit, sluit je de zak goed af zodat er geen water in komt. Zet opzij.

Neem een bekken dat groot genoeg is om de hele kip te bedekken en vul het met koud ijskoud water.

Doe er dan je afgesloten bevroren kip in en wacht tot hij volledig ontdooid is.

Vervang het koude water elke 30 minuten met nieuw water om ervoor te zorgen dat het altijd koud blijft en het gevogelte blijft ontdooien.

Kleinere stukken vlees (ongeveer een pond) kunnen in een uur of soms minder ontdooien, terwijl grotere hoeveelheden (4 tot 5 pond) 3-4 uur of meer kunnen duren.

Zodra uw gevogelte volledig is ontdooid, kook het dan meteen, zodat de versheid en smaak niet worden aangetast. Vries het vlees na het ontdooien niet opnieuw in!

Methode #3: Koken zonder ontdooien

Het koken van gevogelte is over het algemeen geen ingewikkeld proces.

Lees ook:   Wat Is Beter Griekse Yoghurt Of Magere Kwark?

Je neemt gewoon je ontdooide kip, legt het in de oven of op het fornuis.

En je verwarmt het tot het midden niet meer glanzend en roze is of de thermometer die je in het stuk steekt 165 °F heeft bereikt.

Maar wat gebeurt er als je de laatste tijd een druk schema hebt gehad en vergeten bent je vleeswaren te ontdooien door de standaard vriezer naar koelkast methode te doen?

Geen paniek! Zelfs als je je kip niet ‘s nachts hebt ontdooid of geen magnetron bij de hand hebt, kun je nog steeds je gevogelte koken zonder het te ontdooien!

Het klinkt misschien wat verrassend, maar veel thuiskoks hebben gezworen dat deze methode goed werkt.

Zoals het USDA stelt, is het veilig om uw bevroren gevogelte te koken, zolang u enkele algemene richtlijnen volgt.

Het proces:

Neem uw bevroren gevogelte uit en plaats het op uw aanrecht terwijl u zich voorbereidt om het te koken.

Zet uw fornuis op en neem een pan waar het hele gevogelte in past.

U kunt ook uw oven gebruiken als u dat wenst, afhankelijk van het soort gerecht dat u gaat maken.

Na het opzetten van het fornuis, plaats je je kip en zet het aan. Kook het gevogelte zoals u gewoonlijk zou doen.

Zorg ervoor dat de delen niet samenklonteren in één grote bal, plaats de delen van elkaar af om ervoor te zorgen dat ze goed gaar worden.

Verplaats de kip om de 5 minuten terwijl u ze gaart.

Let op bij deze methode, dat je… toevoegen 50% meer tijd als je dit doet.

Bijvoorbeeld, als u van plan bent een kippensoep te maken die 40 minuten duurt, voeg dan 50 minuten koken toe, zodat het hele recept u ongeveer 90 minuten kost.

Belangrijke mededeling:

Probeer deze methode niet in een slowcooker.

Omdat het apparaat langzaam kookt, is de kans groot dat het gevogelte te lang in de gevarenzone blijft.het temperatuurbereik waar ziektekiemen en bacteriën het meest kunnen groeien..

Maar door dit zo in een oven of op een fornuis te doen, zal het gevogelte niet veel tijd in dat bereik doorbrengen omdat ze sneller gaar worden.

Conclusie

Nu je het antwoord weet op “Kun je kip ontdooien in heet water”.

Ook de andere manieren om je gevogelte te ontdooien, ben je nu uitgerust met nieuwe kennis die niet alleen jou en je gezin veilig houdt, maar je ook zal helpen in de keuken.

De volgende keer dat je vergeet om je bevroren kip of ander vlees over te brengen van je vriezer naar de koelkast, vergeet dan niet om deze gids nog eens door te nemen!

Lees Volgende: Kun je diepvries verbrande garnalen eten?